Smakebit på Søndag: Flink pike

Januar gikk veldig fort i år, mye fortere enn den pleier synes jeg og vi har kommet til den første søndagen i februar, snart er det duket for  VM både i skiskyting og langrenn, jeg gleder meg! Men nå er det altså tid for en av ukens høydepunkter, En smakebit på Søndag er et populært konsept som Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten står bak.

I går kveld begynte jeg på Flink pike som er den tredje romanen til Gillian Flynn og derfor kommer dagens smakebit nettopp fra denne boken.

Omtale av boken
Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femårs bryllupsdag, da hans kone Amy plutselig blir sporløst borte. Politiet mistenker – nærmest av gammel vane – ektemannen. Når de undersøker datamaskinen hans, finner de spor av suspekte søk, og venner av Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Men hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen, og fremfor alt: Hvor er det blitt av Amy – søte, flinke, uskyldige Amy?
Smakebiten kommer her og er hentet fra begynnelsen av boken:

Når jeg tenker på kona mi, tenker jeg alltid på hodet hennes, særlig formen. Den aller første gangen jeg så henne, var det bakhodet jeg så, og det hadde noe nydelig ved seg, ved vinklene. Som et blankt, hardt maiskorn eller en fossil i et elveleie. Hum hadde det man i viktoriatiden ville kalt et elegant formet hode. Du kunne lett se for deg hodeskallen. Jeg ville kjent igjen hodet hennes hvor som helst. Og det som er inni. Jeg tenker på det også: sinnet hennes. Hjernen, alle de kveilene, og tankene som piler gjennom kveilene som raske, frenetiske tusenbein. Som et barn forestiller jeg meg at jeg åpner skallen hennes, vikler ut hjernen og gransker den i et forsøk på å fange og holde fast ved tankene hennes. Hva tenker du,Amy? Jeg har stilt spørsmålet flere ganger enn noe annet i løpet av ekteskapet vårt, riktignok ikke høyt og riktignok ikke til den som kan svare. Antakelig samler slike spørsmål seg som mørke skyer over ethvert ekteskap: Hva tenker du på? Hvordan har du det? Hvem er du? Hva har vi gjort mot hverandre? Hva kommer vi til å gjøre??


Da blir det en sen frokost her og «Nanny» på tv, og så blir det en bloggerunde før dagens skiløp begynner.
I dag er det surt ute og veldig fint vær å sitte inne og kose seg.

HA EN FIN SØNDAG ALLE SAMMEN!

.P.S  På grunn av mye spam-kommentarer de siste ukene som har falt gjennom spam-filteret har jeg sett meg nødt til å godkjenne alle kommentaerer.33 responses

 1. Fikk denne i posten i går sammen med Serena. Det ble litt elle melle, og Serena vant. Men snøstorm og dårlig form gjør vel at jeg får startet i kveld. Ha en fin inne-søndag 🙂

  Liker

 2. Ja, hvem drepte Amy. Ut ifra smakebiten kan man tenke sitt. Men det er vel å trekke en forhastet konklusjon. Så det er vel ikke annet å gjøre enn å lese den skal man ha svaret. Takk for smakebiten.

  Liker

 3. Jeg har til gode å lese Gillian Flynn, men de to første bøkene hennes står på leselisten og jeg får føre på denne og. Kanskje jeg skal skynde meg å lese dem før hun får git ut et helt arsenal! 🙂

  Liker

 4. Nå tror jeg at jeg skrev en kommentar som forsvant ut i cyberspace. Du får si fra om du finner den…
  Det jeg prøvde å si var at jeg har de to første bøkene til Gillian Flynn på leselisten og at det an være greit å få lest dem før hun gir ut så mange at jeg ikke klarer henge med 🙂
  Ha en fin søndag!

  Liker

 5. Jeg har måtte forhåndgodkjenne kommentarer fordi en del spam-kommentarer har falt gjennom filteret den siste tiden, men nå har jeg skrevet om det i innlegget. Kommer nok til å ta det vekk igjen om en stund.

  Liker

 6. Vet du; husbonden og jeg dro på kunstutsilling i snøværet! Omg, det er lenge siden jeg har vært på noe slikt, men det er sannelig noe jeg kunne tenke meg å gjøre mer av 🙂

  Liker

 7. Ska bli intressant att se vad du tycker sen:-) Jag läste den i november och hade då också en smakbit från den:-D Flink pike var en intressant översättning av Gone Girl

  Liker

 8. Huff, det var en rimelig ubehagelig måte å tenke på sin kones hode på – tror ikke dette er en bok for meg som raskt kan bli preget av litt uhyggelige ting. Noe av det jeg leser eller ser har en tendens til å manifestere seg i drømmene mine, så enkelte bøker og filmer holder jeg meg rett og slett unna.

  Takk dog for smakebiten ; )

  Liker

 9. Spam-filteret skal jo ta det, men opplever i likhet med andre at endel faller gjennom likevel.Har ikke kommet så langt avgårde i denne for jeg leser faen ta skjebnen og den bergtok meg med det samme. En fin ettermiddag,isabella:-)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

http://www.frokenflink.com/

En blogg om bøker

Forlagsliv

En blogg om bøker

Kristin forteller

- om ting hun har sett, hørt, lest og tenkt

Lesejenta

bøker

Med hodet i en bok.

En blogg om bøker

Tanker om sproget

En blogg om bøker

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Gro prøver å tenke

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Going sustainable and zero waste

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

%d bloggere like this: