Bokanmeldelse: Drøm søte drømmer av Massimo Gramellini

Forlag:Pantagruel
Norsk tittel:Drøm søte drømmer
Forfatter:Massimo Gramellini
Norsk oversetter:Steinar Lone
Format: Pocket
Utgitt:2013 (denne utgave)
Utfordring:100 bøker på 1 år,OTS.
Kilde:Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Massimo Gramellini er født i Torino i 1960 og  er en Italiensk journalist og forfatter.  Drøm søte drømmer er hans andre roman, den første het Den siste linjen av eventyr.

EN VAKKER OG TRIST HISTORIE

 Drøm søte drømmer er forfatterens egen historie, om barndommen hans som ble preget av en stor traume når moren hans dør når han bare er ni år gammel. Dette er naturlig nok tungt og veldig vanskelig for et lite barn å forstå. Det var en avisartikkel han fikk lese i voksen alder som satte han på ideen om å skrive en bok om hendelsene.

Morgenen den dagen begravelsen var ,lukket jeg meg inne på rommet mitt og ventet til kista var ute av huset. Jeg trakk for gardinene, krøp ned under teppene med hodet først og gikk ombord i undervannsbåten med et desperat behov for erklære krig mot hele verden. Men jeg klarte ikke å finne noen fiender mer. Alle sammen var inni meg.

Lenge fornekter han at moren er død og forteller kameratene på skolen at moren reiser mye i forbindelse med jobben sin som representant for indisk kosmetikk og derfor inviterer han aldri kamerater hjem til seg i fare for at løgnen skal bli oppdaget. Mens han vokser opp blir savnet etter moren mer og mer fremtredende og han får problemer i forhold han etablerer senere i livet.
Forfatteren får frem følelsene på en utmerket måte og du blir revet med i denne gripende og såre historien. Egentlig kunne jeg skrevet mye mer om denne boken men jeg likte bokanmeldelsen til Elin så godt at jeg gjerne vil henvise til den i stedet, fordi hun fikk frem essensen av hva denne boken handler om på en utmerket måte.

Poeng
av 5 mulige

10 kommentarer om “Bokanmeldelse: Drøm søte drømmer av Massimo Gramellini

  1. Det var en fin omtale av noe som hørtes ut som en veldig sterk og sår bok. Jeg ble grepet av at gutten ikke klarte å fortelle at moren var død.

    Liker

Kommentarer er stengt.