Bokanmeldelse: Mord på kirkegården av Maria Lang

Forlag:Silke
Orginal tittel:Tragedi på  en lantkyrkogård
Norsk tittel:Mord på kirkegården
Forfatter:Maria Lang
Norsk oversetter:Axel S. Seeberg
Format:Pocket
Sideantall:203
Sjanger:Krim
Utfordring:100 bøker på 1 år.
Utgitt(denne utgave):2013
Kilde:Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Maria Lang eller Dagmar Maria Lange som hun egentlig het,ble født i 1914 -døde i 1991 og var en svensk forfatter og lektor.Hun debuterte i 1949 med En morder lyver ikke alene og hun regnes som en av sveriges mest produktive krimforfatter. Hun har skrevet over 40 romaner men har også gitt ut både barnebøker og noveller.

 EN HERLIG & NOSTALGISK KRIMGÅTE 

Det er selveste julaften og i Västlinge prestegård venter de på at timene skal snegle seg avgårde slik at selveste julekvelden kan begynne. Puck og Einar Bure er på plass sammen med Puck sin far Johannes Ekstedt og de skal feire julaften med Tord Ekstedt og hans datter Lotta på 11 år. Tord er Puck sin onkel.
Da julefreden senker seg tar idyllen brått slutt da Barbara Sandell ankommer prestegården og litt senere bli mannen hennes funnet drept i butikken sin. I ekte Lang stil dukker det etter hvert flere personer opp som utmerket kan ha gjort den grusomme handlingen… og før en har funnet ut av hva som skjedde på selveste julekvelden skjer det nok et drap i det vesle samfunnet….Kriminalkommisær Christer Wijk er selvfølgelig raskt på pletten og som det seg hør og bør er både Einar,Puck og Johannes ivrige etter å hjelpe den godeste Wijk med å løse de mystiske krimgåtene for det er ikke bare mord som skjer her må vite…

Utenfor inngangen til sakristiet inntraff et interessant lite intermesso. Der så jeg for første gang en av personene som skulle vise seg å være alvorligst innblandet i dramaet. det var en stor, grovbygget mann i femtiårsalderen. Han var iført stram blådress, og over snippen lyste det kraftige ansiktet  unormalt rødt.
Tord stanset, og jeg lurte på om det bare var tretthet som gjorde at han ble stram i røsten.

Det er Puck som er fortellerstemmen og Lang skuffer ikke denne gangen heller. Dette er klassisk krim slik jeg liker det og en god porsjon humor hører også med og den elleve år gamle Lottas fantasifulle historier gjorde denne boken ekstra morsom. Når en leser slike fortellinger må en jo gjette underveis på hvem som er den skyldige og som alltid er det flere personer som like så godt kan være den politiet leter etter og når en endelig tror en har gjettet riktig så skjer det noe som får en til å endre mening like etterpå. Boken er lettlest og sakte men sikkert blir alle de løse trådene nøstet opp og mysteriene blir løst også denne gangen.

Einar la seg til rette og sa søvnig:
-Pussig nok drømte jeg om Barbara, jeg også. Det skulle han ikke ha sagt. En mann som ligger i sin kones seng og avslører at hans drømmeliv er infisert av blonde og veldreide skjønnheter, kan neimen ikke vente av nevnte hustru stilltiende skal tillate han å synke ned i drømmeverden igjen. Men før jeg var ferdig med ham, hadde han lovt dyrt og hellig at han aldri mer skulle se på den forførende Barbara, langt mindre drømme om henne.

Under middagen var Barbara livlig,pratsom og meget vakker. For en gangs skyld tilgav jeg faktisk min mann at han stirret som forhekset på henne. Med det halvlange, lysende håret, det pikante ansiktet og de grønne øynene var hun litt av en hulder fra det tyvende århundre..

Ser virkelig frem til film og tv-serien av disse bøkene for jeg er blitt hekta på Lang, sånn er det bare..
Jeg har latt meg villig forføre og jeg gjør det gjerne igjen for jeg elsker disse bøkene og vil  ha mer, mye mer!

Poeng
av 5 mulige

14 responses

 1. Hei! Denne har kommet i hus her også, og jeg gleder meg til å lese den! HAr ikke lest noe av Maria Lang før, bare lest OM henne, så dette blir spennende!
  Jeg skrolla fort ned forbi teksten i innlegget, for å bevare spenninga litt til, men jeg så jo tekoppene dine ;o) Gleder meg- og kommer tilbake med ny kommentar når jeg har lest den! Morsomt å sjå om vi er enige…
  Nyt helga- husk; skirenn i mårra (Nå også med Marit B. på startstreken- hurra :o)

  Liker

 2. skjønner godt at du er hekta på Lang 😀 snakk om koselig krim !
  eg har så smått begynt å lese første bok «en morder lyver ikke alene» og skal i raskt rekkefølge ta for meg de tre neste også.
  er svindel og multelikør bra så langt ?

  Liker

 3. Det blir veldig spennende om du blir like begeistret som jeg har blitt for disse bøkene.Liker du agatha Christie så liker du sikkert disse. Helgen skal nytes og selvfølgelig skal jeg få med meg langrenn og skiskyting i helgen, og godt at Marit er tilbake:-) Det liker vi! En god helg til deg også,Berit!

  Liker

 4. Da har du mange timer foran deg med koselig lesing, har virkelig sansen for Puck altså og den godeste kriminalkommissæren.Blir spennende å se hvordan du kommer til å like disse bøkene også. Svindel og multelikør har jeg såvidt begynt på, så jeg har ikke dannet meg et bilde helt enda. Leser på flere bøker nå, så leser litt her og der.

  Liker

 5. Gleder meg til å lese denne, har den også liggende fremme:)Blir spennende å stifte bekjentskap med forfatteren, også er det jo veldig lenge siden jeg har lest noe klassisk krim:) Ønsker deg en herlig helg!:)

  Liker

 6. Så mange flotte bokomtaler du har lagt ut! Jeg har hatt en liten bloggpause denne uken. Mye å tenke på og gjøre i forbindelse med jobben, og så har jeg begynt på det spennende prosjektet med å få meg en ny jobb. Men det krever masse energi, så jeg er ganske kaputt når kvelden kommer! I morgen er jeg imidlertid tilbake igjen med smakebit på søndag, og da regner jeg med at vi «sees». Gleder meg til å se hvilken smakebit du presenterer!! Stooor klem fra meg til deg ❤

  Liker

 7. Jeg ser veldig fram til å lese denne boka nå, men har bestemt meg for at jeg vil lese nummer 1 og 2 først slik at det blir i riktig rekkefølge (selv om det sikkert neppe er verdens undergang om jeg hopper litt fram og tilbake mellom nummerne). Skal det være så skal det være, hehe. Nummer 3, som var mitt første møte med Maria Langs forfatterskap, likte jeg veldig godt i alle fall. Gammeldags, stemningsfull «kosekrim». Jeg må ha det også innimellom den mer blodige og grøssende sorten… 😉

  Liker

 8. Tusen takk for det,Anette:-)Det er godt med en liten pause innimellom og det tar jammen mye energi å se etter ny jobb også, så det har jeg full forståelse for. Vi «snakkes» igjen i morgen for jeg har klar en liten smakebit som det seg hør og bør en søndag. Ha en fortsatt fin kveld:-) klemmer fra meg!

  Liker

 9. Jeg liker også å lese den i kronologisk rekkefølge selv om det ikke er helt nødvendig.Jeg har blitt skikkelig forelsket i bøkene hennes fordi de er som du sier gammeldags og stemningsfull kosekrim og det liker jeg. Blir spennende å høre om du kommer til å like de andre og det tror jeg nok.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

http://www.frokenflink.com/

En blogg om bøker

Forlagsliv

En blogg om bøker

Kristin forteller

- om ting hun har sett, hørt, lest og tenkt

Lesejenta

bøker

Med hodet i en bok.

En blogg om bøker

Tanker om sproget

En blogg om bøker

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Gro prøver å tenke

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Going sustainable and zero waste

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

%d bloggere like this: