Bokanmeldelse:Den svarte vinteren av Marianne Cedervall

Forlag:Pantagruel
Orginal tittel:Svartvintern
Norsk tittel:Den svarte vinteren
Forfatter:Marianne Cedervall
Norsk oversetter:Ellen Karine Berg
Format:Pdf-fil(ebok)
Sideantall:238
Utgitt: Mars 2013 (Norsk utgave)
Utfordring:100 bøker på 1 år.
Sjanger: «kose-krim»
Kilde: Tilsendt fra forlaget

Litt om forfatteren

Marianne Cedervall er født i 1949 i Gotland og er en svensk forfatter. Hun jobber med personalspørsmål i den svenske kirken. Den svarte vinteren er den frittstående oppfølgeren til Dødsønsket og kommer ut i mars.EN SKIKKELIG PAGETURNER

I Den svarte vinteren treffer vi igjen de herlige venninnene Mirjam og Hervor og det har gått et par år siden de var i Gotland. Denne gangen tar de oss med til Hervor`s hjemsted Kuiva eller Kuivahavaara som stedet egentlig heter og ligger i Lappland, vi blir kjent med en rekke nye mennesker som mange er i slekt med Hervor. Den kjente operasangeren Ralph Sörarve  har nettopp arvet et nedlagt hotell av Sigfrid Rautio, en eldre mann som var stor fan av ham og etterhvert kommer også kjæresten hans Eric til Kuiva for å hjelpe han med oppussingen av hotellet som de har lyst å gjøre om til et villmarks-spa.Vi treffer også den usympatiske konemishandleren Tony og hans kone Pia. Vi blir kjent med tanten til Hervor, fru Uhv og venninnen hennes Gerda. En dag dukker fru Uhv opp hos Ralph med en svær kasse som inneholdt Sigfrids dagbøker og ville at han skulle lese dem for slik å kunne finne svarene på  hvorfor han hadde arvet hotellet,for dette var naturlig nok noe Ralph lurte veldig på.

Ikke lenge etter at hun har ankommet Kuiva får Hervor et syn

Vinteren blir svart, skyggefulle tider nærmer seg. Barn skal lete, fedre og mødres misgjerninger skal granskes, hevnen skal falle tungt over svikerne.

Det skjer saker og ting i Kuiva som er et lite samfunn og ikke alle liker at  Ralph og Eric skal etablere seg i nærmiljøet og endre noe av  driften på hotellet…… og en dag finner Ralph et skjelett av et barn nede i kjelleren på hotellet..

» Så så, ta det rolig nå! Ingenting kan gjøres ugjort. Det er som det er. Jeg forlanger for faen ikke at du skal ta livet av noen, jeg synes bare at vi må gi dem en lekse på en eller annen måte, men vi er ikke der ennå.»
Mirjam stirret vantro på henne.
«En lekse? Voodoo  igjen? Stikke måler i snodige dukker?»
«Vi får se hva det blir, men nå som vi vet hvem de er, får du spane litt til, det kan du vel?»
Hervor la hodet på skakke og prøvde å se søt og god ut.

Enda en gang ble jeg raskt sugd inn i Cedervalls verden og det var nesten umulig å legge boken fra seg. Her er det krim og humor i skjønn forening, jeg har fnist og ledd meg gjennom boken,men har også vært oppslukt og ivrig etter å komme videre for å se om tingene lå an var nettopp slik jeg hadde mistanke om. For det var ikke til å unngå å prøve og finne ut av ting på egen hånd underveis mens jeg  leste og noe var nettopp slik jeg trodde mens andre ting var det verre å finne ut av. Det var kjekt å bli litt mer kjent med Mirjam og Hervor selv om de ikke var fullt så fremtredende i denne boken og jeg håper at de kommer litt mer tilbake i neste bok. Jeg har virkelig fått sansen for denne forfatteren og gleder meg allerede til å lese mer fra den kanten for jeg liker den lune og humoristiske måten hun skriver på og den ikke blodige-krimmen liker jeg godt selv om jeg leser det også for all del. Denne boken var minst like bra som den første og dermed havner denne  på 5 stjerner på bokelskere.no og dermed får den

Poeng
av 5 mulige

10 kommentarer om “Bokanmeldelse:Den svarte vinteren av Marianne Cedervall

 1. Spennende! En ny krimbok for min del:)Likte tittelen, og ble litt nysgjerrig etter så mange fine ord om boken, men ble også nysgjerrig på det skjelett funnet:) Takk for nytt krim tips!

  PS: Elsker forresten måten du gir bøkene poeng med te kopper:)

  Liker

 2. Tusen takk for det,Isabella:-)Skjelett funnet blir selvfølelig oppklart men du får ikke et ord ut av meg for jeg har lyst at du skal lese disse bøkene.Det er så mange herlige replikker og damer som bruker underbukser som bakehatt… hehe…det går for seg her altså.

  Liker

 3. Ingen tvil om at svensk krim er i vinden! Jeg noterer meg navnet, så får vi se hva man rekker/ velger/ finner/ osv…
  Snart er det helg; kos deg ;o)

  Liker

Kommentarer er stengt.