Boken på vent: Noen kjenner mitt navn

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

I dag falt valget på en bok som jeg kjøpte for flere år siden og som jeg syntes fortjener å komme frem i lyset igjen.Boken jeg snakker om er skrevet av forfatteren Lawrence Hill og heter Noen kjenner mitt navn.


Forlagets omtale

Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang om bord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Forstår ikke hvorfor jeg har latt denne stå så lenge  ulest for jeg liker bøker som tar opp dette med slaver og slavehold, og jeg har som mål å få begynt på denne i løpet av kort tid. Etter å ha lest både Frihetens vinder og Margarets frihet i fjor så føler jeg for å lese en ny bok med dette temaet. Noen som har lest denne?

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

23 kommentarer om “Boken på vent: Noen kjenner mitt navn

 1. Jeg måtte leite lenge gjennom leselistene mine før jeg fant den helt på slutten av 2010. Jeg som trodde jeg «nettopp» hadde lest den. Det betyr jo bare at jeg husker den godt, og da passer det jo bra med den 6`eren jeg ga den.
  Gled deg!

  Liker

 2. Denne har jeg ikke lest, men jeg vet jeg må ha hørt om den for tittelen er så kjent. Jeg leste også Frihetens vinder og kunne også godt lest flere med samme tema.
  Ha en fin dag!

  Liker

 3. takk for flott boktips ! vet du hva, denne skal eg løpe avgårde og kjøpe den dag i dag ! eg liker også slike bøker, og gleder meg til å lese margarets frihet også 🙂
  ha en flotters dag

  Liker

 4. Dette er ei fantastisk bok, som sette djupe spor i meg. Utruleg viktig å kjenne til historia, og kva vi menneske er i stand til å gjere mot kvarandre. Kunnskap er einaste medisinen for å hindre at slikt skal skje igjen.

  God lesing!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.