Bokanmeldelse : Den andre siden av gleden av Serè Prince Halverson

Forlag:Bazar
Orginal tittel:The underside of joy
Norsk tittel:Den andre siden av gleden
Forfatter:Serè Prince Halverson
Norsk oversetter:Kirsti Øvergaard
Format:Pocket
Sideantall:287
Utgitt: 2013 (denne utgave)
Utfordring:100 bøker på 1 år, OTS.
Kilde: ukorrigert leseeksemplar fra forlaget

Litt om forfatteren:

Serè Prince Halverson bor i Nord-California sammen med mann og 4 store barn. Hun har jobbet som frilans manusbearbeider i 20 år mens hun skrev skjønnslitteratur. Hun har selv hatt en stemor i tillegg til sin biologiske mor og hun er selv både mor og stemor. Dette er hennes debutroman. Besøk gjerne hjemmesiden hennes her.

 EN TANKEVEKKENDE OG FANTASTISK DEBUT

Denne perlen av en bok kommer ut den 11.mars og til dere som ikke har fått sjansen til å lese den enda, gled dere. Dette er historien om Ella Beene som etter et ulykkelig ekteskap hvor det eneste som bandt dem sammen som par var deres felles ønske om å få barn, men etter fem misslykkete forsøk fant de ut at de ga seg på det, både å få barn sammen og fortsette ekteskapet. Ella  bestemmer seg for å reise avgårde og et lite stopp i Elbow, en elveby i California skulle endre planene hennes og slik starter det hele

Jeg leste nylig en undersøkelse som hevdet at lykkelige mennesker ikke blir skapt. De blir født. Lykke, påsto rapporten, handler om gener – et muntert gen vandrer videre fra èn smilende generasjon til den neste. Jeg har nok livserfaring til å forstå munnhellet om at et menneske alene ikke gjør deg lykkelig, eller at lykken ikke kan kjøpes for penger. Men jeg tror ikke på denne teorien om at lykksalighet bare handler om genene. I tre år badet jeg i lykke.

I Elbow treffer Ella på Joe og han har barna Annie og lille Zach,moren deres,Paige, forsvant fra livene deres når  Zach bare var en liten baby. Ella blir da den eneste moren de kjenner og vet om. En dag omkommer Joe og tilbake sitter de tre fullstendig knust over tapet av mann og far. I begravelsen dukker imidlertid Paige opp og Ella blir naturlig nok engstelig for hvilke motiver som er bak hennes plutselige tilbakekomst. Det blir slett ikke bedre når hun oppdager at Joe har holdt skjult for henne hvor ille det egentlig stod til med butikken som han arvet etter bestefaren Sergio. Med sorgen over tapet av Joe, ansvaret for de to barna, en forestående rettsak om omsorgsretten er det ikke tvil om at Ella går tøffe tider i møte. Men forfatteren fører pennen på en slik måte at dette blir aldri tungt å lese for boken er full av håp og optimisme samtidig som den er gripende. Det er lett å sette seg inn i Ellas følelser og fortvilelse selv om en ikke har opplevd det som hun har,og hun fremstår som meget troverdig i mine øyne.
Den tar oss tilbake til Ellas barndom og vi får selvfølgelig historien om Paige og hva som førte til at hun tok det valget å forlate sine små barn på den måten hun gjorde.Vi får også et aldri så lite innblikk i interneringen av de mange amerikanske  Italienerne som under 2.verdenskrig enten ble sendt  til interneringsleir eller måtte leve etter meget strenge restriksjoner.

Boken er bare helt nydelig skrevet og forfatteren beskriver omgivelsene og ting som skjer på en slik vakker måte at jeg måtte lese et par ting om og om igjen bare for å nyte ordene litt lenger.

Eiketrærne våre lignet mer på kloke besteforeldre med gikt. Hvis man tok med en stol og satt og lyttet en stund,lærte man vanligvis noe nyttig. Frukttrærne var som kjære tanter i rysjekjoler og mengder av parfyme om våren, og om sommeren skjemte de oss bort med mengder av epler og pærer og aprikoser,mer enn vi greide å spise, som om de sa Mangia! Mangia!

Som du sikkert har skjønt for lengst så jeg likte boken veldig godt og jeg føler jeg kunne skrevet side opp og side ned om denne, men bevares, jeg må jo la det være noe igjen til dere andre som ikke har hatt gleden av å lese den enda, det er nesten som jeg er litt misunnelig på dere. Så hva venter du på? Det er bare å finne frem noe godt å bite i, sette seg til rette i sofaen og bre gjerne pleddet på deg også, kos deg og nyt denne vakre boken. Det høres kanskje litt klisjeaktig ut men om det er noe denne boken ikke inneholder så er det nettopp det,klisjeer.
For ordens skyld så har jeg fått tillatelse fra forlaget om å sitere fra boken selv om jeg hadde et ukorrigert eksemplar.

 Poeng
av 5

21 kommentarer om “Bokanmeldelse : Den andre siden av gleden av Serè Prince Halverson

 1. Hehe….nei,ikke helt enkelt det der alltid når tiden skal fordeles slik at man får gjort litt av hvert. Men jeg syntes ikke du skal slutte å lese anbefalingene!;-) Ha en fin torsdag,her skinner solen i dag!

  Liker

 2. Nå gler eg meg bare endå meir til å lese boka sjølve. Høyres veldig bra ut. Kjempefin omtale, og eg elskar omslaget. Fekk meg til å bli skikkeleg nysgjerrig. Boka såg ut til å vere veldig godt skriven òg. Likte avsnitttet der trea vart samanlikna med familiemedlem som dei fleste har eit forhold til. 🙂

  Liker

 3. Fy deg, Beathe!
  Ett av mine nyttårsforsetter var å ikke kjøpe flere bøker før jeg hadde lest ferdig den vaklende stabelen på bordet mitt.
  Etter først å ha lest om forfatteren på en annen bokblogg, og deretter om boka på din, så er nå nyttårsforsettet blåst over ende.
  Kjøpte en brukt til 9 øre, så jeg overlever økonomisk, men det var dette med stressfølelsen når stabelen blir for høy .
  Klem fra Ellen på glatt føre
  PS. Du er tilgitt 🙂

  Liker

 4. Godt å høre at jeg blir tilgitt,Ellen:-) 9 øre var gitt vekk!Skulle ikke kjøpe flere bøker jeg heller for jeg har over 250 uleste bøker som ligger å venter på meg så jeg har bøker for flere år fremover…blir nesten litt småstresset av synet og vurderer å flytte de ut av soverommet! Vær nå forsiktig på glatten!
  Klem

  Liker

 5. Hvor mange bøker jeg har på vent i hylla og rundt på diverse huske- og ønskelister tør jeg ikke tenke på 🙂 Ja, amazon har heldigvis deilige priser, og mye billigere frakt enn fra Oslo

  Liker

 6. Høres bra ut 🙂
  Og det at den er «nydelig skrevet og forfatteren beskriver omgivelsene og ting som skjer på en slik vakker måte at jeg måtte lese et par ting om og om igjen bare for å nyte ordene litt lenger» – herlig!

  Liker

 7. Skal helt klart lese denne boken etter så mange gode ord:) Flott skrevet om boken og jeg likte smakebitene av den. Boken høres både interessant og vakker ut:)Setter den på må kjøpes listen min:) Ha en fin lørdag!:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s