Bokanmeldelse : Den andre siden av gleden av Serè Prince Halverson

Forlag:Bazar
Orginal tittel:The underside of joy
Norsk tittel:Den andre siden av gleden
Forfatter:Serè Prince Halverson
Norsk oversetter:Kirsti Øvergaard
Format:Pocket
Sideantall:287
Utgitt: 2013 (denne utgave)
Utfordring:100 bøker på 1 år, OTS.
Kilde: ukorrigert leseeksemplar fra forlaget

Litt om forfatteren:

Serè Prince Halverson bor i Nord-California sammen med mann og 4 store barn. Hun har jobbet som frilans manusbearbeider i 20 år mens hun skrev skjønnslitteratur. Hun har selv hatt en stemor i tillegg til sin biologiske mor og hun er selv både mor og stemor. Dette er hennes debutroman. Besøk gjerne hjemmesiden hennes her.

 EN TANKEVEKKENDE OG FANTASTISK DEBUT

Denne perlen av en bok kommer ut den 11.mars og til dere som ikke har fått sjansen til å lese den enda, gled dere. Dette er historien om Ella Beene som etter et ulykkelig ekteskap hvor det eneste som bandt dem sammen som par var deres felles ønske om å få barn, men etter fem misslykkete forsøk fant de ut at de ga seg på det, både å få barn sammen og fortsette ekteskapet. Ella  bestemmer seg for å reise avgårde og et lite stopp i Elbow, en elveby i California skulle endre planene hennes og slik starter det hele

Jeg leste nylig en undersøkelse som hevdet at lykkelige mennesker ikke blir skapt. De blir født. Lykke, påsto rapporten, handler om gener – et muntert gen vandrer videre fra èn smilende generasjon til den neste. Jeg har nok livserfaring til å forstå munnhellet om at et menneske alene ikke gjør deg lykkelig, eller at lykken ikke kan kjøpes for penger. Men jeg tror ikke på denne teorien om at lykksalighet bare handler om genene. I tre år badet jeg i lykke.

I Elbow treffer Ella på Joe og han har barna Annie og lille Zach,moren deres,Paige, forsvant fra livene deres når  Zach bare var en liten baby. Ella blir da den eneste moren de kjenner og vet om. En dag omkommer Joe og tilbake sitter de tre fullstendig knust over tapet av mann og far. I begravelsen dukker imidlertid Paige opp og Ella blir naturlig nok engstelig for hvilke motiver som er bak hennes plutselige tilbakekomst. Det blir slett ikke bedre når hun oppdager at Joe har holdt skjult for henne hvor ille det egentlig stod til med butikken som han arvet etter bestefaren Sergio. Med sorgen over tapet av Joe, ansvaret for de to barna, en forestående rettsak om omsorgsretten er det ikke tvil om at Ella går tøffe tider i møte. Men forfatteren fører pennen på en slik måte at dette blir aldri tungt å lese for boken er full av håp og optimisme samtidig som den er gripende. Det er lett å sette seg inn i Ellas følelser og fortvilelse selv om en ikke har opplevd det som hun har,og hun fremstår som meget troverdig i mine øyne.
Den tar oss tilbake til Ellas barndom og vi får selvfølgelig historien om Paige og hva som førte til at hun tok det valget å forlate sine små barn på den måten hun gjorde.Vi får også et aldri så lite innblikk i interneringen av de mange amerikanske  Italienerne som under 2.verdenskrig enten ble sendt  til interneringsleir eller måtte leve etter meget strenge restriksjoner.

Boken er bare helt nydelig skrevet og forfatteren beskriver omgivelsene og ting som skjer på en slik vakker måte at jeg måtte lese et par ting om og om igjen bare for å nyte ordene litt lenger.

Eiketrærne våre lignet mer på kloke besteforeldre med gikt. Hvis man tok med en stol og satt og lyttet en stund,lærte man vanligvis noe nyttig. Frukttrærne var som kjære tanter i rysjekjoler og mengder av parfyme om våren, og om sommeren skjemte de oss bort med mengder av epler og pærer og aprikoser,mer enn vi greide å spise, som om de sa Mangia! Mangia!

Som du sikkert har skjønt for lengst så jeg likte boken veldig godt og jeg føler jeg kunne skrevet side opp og side ned om denne, men bevares, jeg må jo la det være noe igjen til dere andre som ikke har hatt gleden av å lese den enda, det er nesten som jeg er litt misunnelig på dere. Så hva venter du på? Det er bare å finne frem noe godt å bite i, sette seg til rette i sofaen og bre gjerne pleddet på deg også, kos deg og nyt denne vakre boken. Det høres kanskje litt klisjeaktig ut men om det er noe denne boken ikke inneholder så er det nettopp det,klisjeer.
For ordens skyld så har jeg fått tillatelse fra forlaget om å sitere fra boken selv om jeg hadde et ukorrigert eksemplar.

 Poeng
av 5

21 thoughts on “Bokanmeldelse : Den andre siden av gleden av Serè Prince Halverson

 1. Tine 10. januar 2013, kl. 07:46 Reply

  Kjekt at du likte den. Jeg var veldig begeistret 🙂 Ha en strålende torsdag!

  Lik

 2. aariho 10. januar 2013, kl. 10:27 Reply

  Jeg må visst slutte å lese anbefalingene fra dere – nok en bok havnet på leselista mi! Hvordan skal jeg få tid til alt det andte jeg vil?

  Lik

 3. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 12:12 Reply

  Ja,var fin denne! Ha en fin torsdag i finværet!

  Lik

 4. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 12:14 Reply

  Hehe….nei,ikke helt enkelt det der alltid når tiden skal fordeles slik at man får gjort litt av hvert. Men jeg syntes ikke du skal slutte å lese anbefalingene!;-) Ha en fin torsdag,her skinner solen i dag!

  Lik

 5. Bokelskerinnen 10. januar 2013, kl. 14:44 Reply

  Denne ser jeg frem til å lese etter hvert :)Omslaget er nydelig!

  Lik

 6. Mai Lene 10. januar 2013, kl. 17:11 Reply

  Nå gler eg meg bare endå meir til å lese boka sjølve. Høyres veldig bra ut. Kjempefin omtale, og eg elskar omslaget. Fekk meg til å bli skikkeleg nysgjerrig. Boka såg ut til å vere veldig godt skriven òg. Likte avsnitttet der trea vart samanlikna med familiemedlem som dei fleste har eit forhold til. 🙂

  Lik

 7. Anita Ness 10. januar 2013, kl. 19:22 Reply

  Ja, denne ser spennende ut…. som andre sier, alle disse bøkene man får så lyst å lese..hehe..

  Lik

 8. Anonym 10. januar 2013, kl. 19:56 Reply

  Fy deg, Beathe!
  Ett av mine nyttårsforsetter var å ikke kjøpe flere bøker før jeg hadde lest ferdig den vaklende stabelen på bordet mitt.
  Etter først å ha lest om forfatteren på en annen bokblogg, og deretter om boka på din, så er nå nyttårsforsettet blåst over ende.
  Kjøpte en brukt til 9 øre, så jeg overlever økonomisk, men det var dette med stressfølelsen når stabelen blir for høy .
  Klem fra Ellen på glatt føre
  PS. Du er tilgitt 🙂

  Lik

 9. Melusine 10. januar 2013, kl. 21:11 Reply

  Denne debutromanen kan jeg tenke meg å lese, særlig fordi den er blottet for klisjeer i en slik historie 🙂

  Lik

 10. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 22:00 Reply

  Ja, liker veldig godt omslaget!

  Lik

 11. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 22:01 Reply

  Ja,og det er flere slike skildringer i boken også.Så her kan du bare glede deg!

  Lik

 12. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 22:03 Reply

  Ja, det blir jo sånn…. har over 600 bøker på ønskelisten min inne på bokelskere.no…og flere blir det sikkert utover våren..puh…. hihi

  Lik

 13. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 22:06 Reply

  Godt å høre at jeg blir tilgitt,Ellen:-) 9 øre var gitt vekk!Skulle ikke kjøpe flere bøker jeg heller for jeg har over 250 uleste bøker som ligger å venter på meg så jeg har bøker for flere år fremover…blir nesten litt småstresset av synet og vurderer å flytte de ut av soverommet! Vær nå forsiktig på glatten!
  Klem

  Lik

 14. Beathesbokhylle 10. januar 2013, kl. 22:07 Reply

  Ingen klisjeer og jeg kom litt under huden på Ella følte jeg, så denne kan jeg anbefale!

  Lik

 15. Anonym 10. januar 2013, kl. 22:32 Reply

  Hvor mange bøker jeg har på vent i hylla og rundt på diverse huske- og ønskelister tør jeg ikke tenke på 🙂 Ja, amazon har heldigvis deilige priser, og mye billigere frakt enn fra Oslo

  Lik

 16. Melusine 11. januar 2013, kl. 21:09 Reply

  Høres bra ut 🙂
  Og det at den er «nydelig skrevet og forfatteren beskriver omgivelsene og ting som skjer på en slik vakker måte at jeg måtte lese et par ting om og om igjen bare for å nyte ordene litt lenger» – herlig!

  Lik

 17. Beathesbokhylle 11. januar 2013, kl. 21:37 Reply

  Ja,denne boken var veldig bra, syntes jeg da!

  Lik

 18. Beathesbokhylle 11. januar 2013, kl. 21:42 Reply

  Nei,sikkert lurest å ikke tenke for mye på det. Du er flink å lese engelske bøker du, skal bli litt flinkere til det fremover jeg også! Ha en fin helg,Ellen:-)

  Lik

 19. Gråbekka`s Blogger 12. januar 2013, kl. 08:48 Reply

  Skal helt klart lese denne boken etter så mange gode ord:) Flott skrevet om boken og jeg likte smakebitene av den. Boken høres både interessant og vakker ut:)Setter den på må kjøpes listen min:) Ha en fin lørdag!:)

  Lik

 20. Beathesbokhylle 12. januar 2013, kl. 10:35 Reply

  Ja,denne var helt nydelig og jeg er spent på hva du syntes om den når du har lest den! En fin lørdag til deg også,Isabella:-)

  Lik

 21. Berit 20. februar 2013, kl. 22:47 Reply

  Heisann! Jeg linker til denne omtalen/anbefalinga i innlegget jeg har skrevet om boka i kveld- jeg kunne ikke sagt det bedre selv ;o) terningkast seks!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: