Boken på vent(31):Ett offer til Molok

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Idag falt valget på en bok jeg slett ikke har hatt liggende noe særlig lenge for denne fikk jeg tilsendt av bokklubben på lørdag og jeg tror ikke at den kommer til å bli liggende så lenge heller. Eller det kommer egentlig litt an på om man er avhengig av å lese de første bøkene i serien først for dette er nemlig femte bok i serien. Boken det er snakk om er «Ett offer til Molok» av Åsa Larsson.


Fra bokomslaget

 En stor bjørn blir skutt i nærheten av Kiruna, og i bjørnens mage finner man knokler fra et menneske. Noen måneder senere blir en kvinne myrdet med en høygaffel, mens hennes barnebarn Marcus overlever ved å gjemme seg i et lekehus. Da Rebecka begynner å se på den myrdede kvinnens bakgrunn, viser det seg at usedvanlig mange av hennes nærmeste slektninger er døde. Den eneste overlevende er lille Marcus. Samtidig rulles historien om Kirunas mektigste mann opp. Hjalmar Lundbohm var direktør for gruveselskapet i den lille gruvebyen, og var en rik og mektig mann. I 1914 innledet han et forhold til en ung lærerinne. Forholdet ble uglesett og skulle få katastrofale følger gjennom flere generasjoner


Historien virker jo veldig bra og jeg ser frem til å bli bedre kjent med Rebecka Martinsson. Jeg må imidlertid sjekke om det er et «must» å lese Solstorm,Spilt blod,Svart sti,Til din vrede går over, før jeg tar fatt på denne. Noen som har lest disse bøkene? Eventuelt sett filmene?

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

Tagged:

26 thoughts on “Boken på vent(31):Ett offer til Molok

 1. Pia 8. januar 2013, kl. 07:56 Reply

  Spennende bok! Åsa Larson har jeg sansen for! Ikke fordi jeg har lest bøkene hennes, men fordi jeg har sett noen av filmene hennes. På tide å lese bøkene hennes, ja 🙂

  Ha en glad dag 🙂
  Pia

  Lik

 2. Mary-Anne 8. januar 2013, kl. 08:11 Reply

  oi dette høres spennende ut !

  Lik

 3. beroene 8. januar 2013, kl. 08:17 Reply

  Jepp! Ser fram til denne!

  Lik

 4. Berit 8. januar 2013, kl. 08:41 Reply

  Jeg har lest fire av de forrige bøkene hennes, og virkelig kost meg med dem- hvis man kan si at man koser seg med drap, bortføringer, fanatisme og bedrag…! Man trenger inne å ha lest bøkene kronologisk, men det er jo alltid noen henvisninger til ting som har skjedd i de forrige bøkene i en sånn serie. Jeg hadde ikke tenkt å føre opp flere bøker på leselista mi, men denne må jeg vel nesten prøve å få lurt inn på et vis ;o)
  Visste du forresten at hele Kiruna-sentrum må flyttes? Ganske fascinerende situasjon; LKAB, gruveseskapet der har henta ut så mye malm og gravd så mye gruveganger under byen, at det begynner å dannes sprekker i grunnen! Det er allerde bestemt hvor det nye sentrum skal ligge, og bygginga har begynt! Tenk det! Grunnen ser ut som en sveitserost, og nå har de oppdaget nye sprekker som gjør at de må framskynde arbeidet! Byen skal tømmes for folk i løpet av fem til ti år…

  Lik

 5. Berit 8. januar 2013, kl. 08:42 Reply

  Man trenger IKKE å ha lest bøkene kronologisk…

  Lik

 6. bokbloggeir 8. januar 2013, kl. 09:16 Reply

  Ajajaj…. Enda en krimserie jeg ikke har lest! Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli svett her. Blir mange bøker etterhvert på «ventelista». Men, uansett … Takk for å ha gjort meg oppmerksom på enda et blad på krimhimmelen. Ha en fin bokdag Beathe. Mitt innlegg er noen dager gammnelt, men håper det går greit. Vil jo gjerne være med på utfordringen din.

  Lik

 7. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 09:52 Reply

  Har verken lest bøkene eller sett noen av filmene men jeg ser frem til å bli kjent med forfatterskapet hennes. Ha en fin dag du også,Pia:-)

  Lik

 8. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 09:52 Reply

  Ja,ikke sant?

  Lik

 9. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 09:53 Reply

  Så bra!

  Lik

 10. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 09:58 Reply

  Oi,så spennende,dette må jeg lese mer om!Har Til din vrede går over som er bok nummer fire, men jeg lurer på om jeg skal gå for denne først likevel.Jeg får bare ta høyde for henvisninger til tidligere bøker!

  Lik

 11. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 10:06 Reply

  Hehe…. En kan bli svett med mindre og inne på bokelskere.no «tør» jeg snart ikke legge inn flere bøker på ønskelista for jeg er redd jeg må vinne i lotto om jeg skal få kjøpt alle jeg vil ha;-) De listene blir bare lengre og lengre og ikke tror jeg at det blir bedre i nærmeste fremtid heller for det ser ut som vi går en fin bokvår i møte også! En fin bokdag til deg også!

  Lik

 12. Tine 8. januar 2013, kl. 10:29 Reply

  Jeg har lest dem alle, kos deg med dem.

  Lik

 13. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 10:48 Reply

  Tusen takk for det Tine:-)

  Lik

 14. astridterese 8. januar 2013, kl. 13:00 Reply

  Denne gleder jeg meg også til. Jeg har lest de andre bøkene til Åsa Larsson og de er virkelig bra!

  Lik

 15. Tone 8. januar 2013, kl. 18:42 Reply

  Har ikke lest noen. Og ikke tør jeg tenke på flere akkurat nå. Vi sendte akkurat ut en som var og kikke på badet og det må totalrenoveres. Fire uker uten dusj; det blir mye trening på Spenst i den perioden. Nå er jeg temmelig omtåket av det. Over til noe annet; vet du hvorfor ikke alle innleggene som kommer inn på Bokblogger.no kommer inn på Facebook siden til Bokblogger. Trodde det var automatikk i det?

  Lik

 16. Gråbekka`s Blogger 8. januar 2013, kl. 19:21 Reply

  Så spennende bok du har funnet deg!:) Ble kjempe nysgjerrig på den siden jeg ikke har lest noe av forfatteren. Herlig bokomalg også! Har også på vent en krimbok. Virker også veldig spennende:) Ha en fin fin kveld!

  Lik

 17. SigridfraEnget 8. januar 2013, kl. 21:02 Reply

  Den der virker fin! Ukjent for meg, men jeg ble nysgjerrig

  Lik

 18. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 21:07 Reply

  Jeg forstår at jeg må få tak i de andre bøkene også, har til din vrede går over.Det blir en del krim fremover på meg.

  Lik

 19. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 21:10 Reply

  Vet ikke helt hvordan dette fungerer men går vel utfra at alle innlegg kommer der også… trodde det var automatikk i det jeg også. Huff, fire uker, det var lang tid. Jeg skulle renovert badet mitt jeg også,men kvir meg til å begynne på det.Ikke minst så er bad dyrt!

  Lik

 20. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 21:12 Reply

  Vet du? Denne fikk jeg av bokklubben, de kontaktet meg på facebook og spurte om jeg ville lese den. Har ikke opplevd det før og ingen forpliktelser heller! Hmm…jaja, jeg sier ikke nei takk til det. Har ikke lest noen av bøkene hennes jeg heller men jeg kjøpte bok nummer 4 en gang i fjor. En super kveld til deg Isabella:-)

  Lik

 21. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 21:12 Reply

  Ja,jeg er nysgjerrig på denne og kommer til å begynne på den snart.

  Lik

 22. Anita Ness 8. januar 2013, kl. 21:28 Reply

  Jeg har heller ikke lest noe av Larsson, men det håper jeg å få gjort en dag.:)

  Lik

 23. Gråbekka`s Blogger 8. januar 2013, kl. 21:29 Reply

  Heldiggrisen! Var ikke venn med bokklubben på Facebook, men nå er jeg det:) Takk for tips!:)

  Lik

 24. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 21:45 Reply

  Bare hyggelig,Isabella:-)

  Lik

 25. Beathesbokhylle 8. januar 2013, kl. 21:46 Reply

  Ja,det er mange som er begeistret for bøkene hennes så det må det jo være en grunn til!

  Lik

 26. Melusine 9. januar 2013, kl. 18:56 Reply

  Dette høres ut som en spennende historie, Beathe!
  Jeg er litt sent ute med min bok på vent, men bedre sent enn aldri håper jeg 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: