Bokanmeldelse : Agnes i senga av Heidi Linde

Forlag: Gyldendal
Tittel:Agnes i senga
Forfatter:Heidi Linde
Format:Innbundet
Sideantall: 265
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år, Off the shelf
Kilde:Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Heidi Linde er født i 1973 i Asker og er vokst opp i kongsvinger. Hun debuterte som barnebokfofatter i 1998 og har skrevet en rekke barnebøker. Hun gav i 2002 ut sin første roman,Under bordet het den. Agnes i Senga er hennes femte roman. I tillegg til bøkene har hun også skrevet en del manus til norske kortfilmer.

EN PAGETURNER MED KJAPPE REPLIKKER

Endelig har jeg også lest boken som ble betegnet som en av fjorårets morsomste bøker, ihvertfall blant mange bokbloggere. Var meget spent på om denne ville svare til forventningene jeg hadde på forhånd. Om den gjorde det skal jeg straks avsløre men først litt om hva boken handler om.
Agnes som er flyvertinne av yrke har passert det  magiske 30- tallet og ved bokens start har hun nettopp blitt dumpet av mannen hun har vært sammen med de 6 siste årene. Hun ligger i sengen å strigråter og hun ser for seg ulike filmversjoner av sin egen begravelse, for som mange andre med kjærlighetssorg har Agnes bare lyst til å dø. Når hun omsider blir tom for tårer og alt ikke er like svart lengre går hun på oppdagelsesferd i boden hvor hun finner ting som den forrige leietakeren oppbevarer der.Hun klarer ikke å la være å snoke i sakene og finner både superundertrøye og pledd som hun bruker som sitt eget. Hun finner også en bok skrevet av Dr.Phil og hun forestiller seg ganske snart at den kjente tv-doktoren sitter ved sengekanten hennes og forklarer henne hvordan hun skal finne veien ut av kjærlighetssorgen. Og klarer den godeste Agnes å komme seg videre her i livet?

Broren hennes ringer. Agnes har nettopp onanert;en rask runde under Åsa Wallanders rødmønstrete Røros-pledd.Det er fort unnagjort, hun rekker knapt å forestille seg noe før det er over, men hun blir oppriktig sjokkert og nesten litt skamfull da den unge pakistaneren dukker opp i øyeblikket før hun kommer.

Jeg kan vel trygt si at boken svarte til forventningene, for dette var en morsom bok men en alvorlig undertone og etter hvert som vi fikk vite litt om oppveksten og at ting slett ikke alltid har vært like enkelt for den godeste Agnes så fikk ihvertfall jeg enda mer sympati for henne og de kjappe replikkene hennes og da særlig i begynnelsen av boken er bare helt supre. Det er liksom ikke grenser for hva hun kan lire av seg, jeg har hikstet og ledd meg gjennom store deler av boken og det er jo ikke til å stikke under en stol at det var mange ting å kjenne seg igjen i, en har da vært ute en vinternatt før. De fleste har vel vært gjennom en kjærlighetssorg eller to en gang i tiden. Jeg stusset imidlertid over en episode hvor hun ikke konfronterte den tidligere samboeren sin når hun så han med en annen. Tror ikke jeg hadde latt det gå helt upåaktet hen. Boken er lettlest og er en skikkelig sidevender.
Dette var mitt første møte med Heidi Linde, blir neppe det siste og nå sikler jeg enda mer etter å lese den forrige romanen hennes, Nu jävlar. Jeg gav boken terningkast 5 inne på bokelskere.no

Poeng
av 5

27 kommentarer om “Bokanmeldelse : Agnes i senga av Heidi Linde

 1. Jeg fikk hjelp til å legge den inn på iPhonen i går, så nå skal jeg få gått tur og «lest» bok samtidig. Kjekt å høre at den er morsom, jeg gleder meg.

  Liker

 2. Jeg har likt Heidi Lindes bøker helt sida jeg leste «Under bordet» for ti-elleve år sida, men dette er faktisk den jeg ble minst begeistra for… Det betyr:
  -At jeg har dårlig humoristisk sans. Og/ eller:
  -At dere som ikke har lest de forrige bøkene hennes har mye å glede dere til!

  Forresten; Anbefaler bøkene om Pym Petterson for de som har ungdom i huset ;o)

  Liker

 3. Den har egentlig ikke fristet meg, men kanskje litt likevel etter omtalen din 😀

  KOs deg med te og bøkjer vidare 🙂
  Klem Pia

  Liker

 4. Fint med humoristiske bøker, særlig etter seriøse bøker med trist innhold og rå krim. Men jeg må innrømme at jeg må ha alle kategorier. Ha en fin helg!

  Liker

 5. Nettopp lest og anmeldt denne selv. Og jeg tror det blir mitt første og siste møte med Heidi Lindes forfatterskap. Ikke min kopp te dette her. Hverken lo eller smilte mens jeg leste. Var mest oppgitt og irritert. Hehe, men morsomt å lese en anmeldelse som befinner seg helt i andre enden av spekteret fra der jeg selv befinner meg. Flott at du koste deg med boken! 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.