Den siste kavalkaden fra 2012- Beste,verste,morsomste osv..

Egentlig var det meningen å legge ut en bokomtale fra en av bøkene jeg leste i fjor men så ble jeg inspirert av bloggene til  både Marianne og karen, for de har nemlig laget en liste over de beste,verste, morsomste osv… bøkene de leste i 2012, og lister går meg sjelden hus forbi. Dette blir desidert det siste innlegget mitt om bøkene som ble lest i fjor.

 • Årets beste: Margarets frihet av Jessica McCann ( Denne boken bare falt jeg for, ok? )
 • Årets kjærlighetshistorie: Frihet & fangenskap av Simona Arnhtstedt ( En annen bok jeg bare falt for i fjor,så mye at jeg fikk vondt langt ned i stortåen av og til) jeg må også ta med Majorens siste forelskelse av Helen Simonson
 • Årets fantasy: Har ikke lest så mange så det må bli Mørk Engel av Laini Taylor.(Men så var den veldig bra da!)
 • Årets «midt på treet»: Pølsefabrikken av Helene Guåker ( I begynnelsen likte jeg boken,men etter hvert ble det litt for mye av …..og så knullet vi. Boken hadde stort potensiale men havnet midt på treet hos meg.)
 • Årets etterlengtede: Når du minst venter det av Carole Matthews ( Min chick lit dronning number one,kom endelig ut med en bok til på norsk)
 • Årets herligste:Rosa elefanter av karin Brunk Holmqvist ( Jeg syntes disse bøkene hennes er bare herlige og jeg blir glad i disse eldre menneskene forfatteren skaper,lettlest og fin underholdning!)
 • Årets overraskelse: Jenta som dykket inn i jordas indre av Sabina Berman ( En fin historie fortalt fra autistiske Karen`s ståsted) Forfatterens romandebut
 • Beste krim: Kvinnen i Buret av Jussi Adler-Olsen og Straff,Paradis tapt og Død sjel av Birger Baug.(Rett og slett fordi de fortjener det, for dette er god krim)
 • Årets Thriller: Før jeg sovner av S.J.Watson ( Denne boken var det omtrent umulig å legge fra seg.)
 • Årets morsomste: Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen
 • Årets skuffelse: Mamma er en Countrysang av Cathrine Evelid (Tittelen appellerte veldig til meg siden jeg elsker kåbbåi musikk, men denne leste jeg 50 sider av før jeg avbrøt)
 • Årets norske:Fuglehotellet av Tiger Gartè ( En av de aller beste bøkene jeg har lest i året som gikk,i 2013 skal jeg få lest de tidligere bøkene hans også for jeg liker måten han skriver på)
 • Årets sterkeste: Pappas prinsesse av Sigrid Beate Edvardsen ( En meget sterk bok og hun skulle etter min mening aldri sittet en eneste dag i fengsel) en annen sterk bok er Mammas svik av Anne Britt Harsem.( En bok som omhandler alvdal-saken)
Da setter jeg strek for bokåret 2012 og gleder meg til alle bøkene jeg skal lese i 2013.

Sendt av

Så kjekt at du fant veien til bloggen min! Her finner du omtaler og annet bokrelatert stoff

16 thoughts on “Den siste kavalkaden fra 2012- Beste,verste,morsomste osv..

 1. Felles skuffelse ser jeg 🙂 Vi får satse på at 2013 ikke inneholder slike! Jeg var veldig i tvil om årets thriller. Før Jeg Sovner og The Ring stod likt, men så leste jeg de to siste bøkene i The Ring trilogien, og disse vippet The Ring på thriller-toppen. Kan absolutt anbefales dersom du liker litt spooky thrillere med uvanlig innhold.. 😀

  Lik

 2. Her var det en hel haug med flotte bøker 🙂 Jeg er veldig enig i Før jeg sovner, Mørk engel og Rosa elefanter. Noen av bøkene har jeg nesten ikke hørt om, og jeg tror jeg også hadde falt for tittelen Mamma er en countrysang 🙂

  Lik

 3. Det er kjekt med lister, eg får nesten ikkje nok av dei, eg heller 😉 Her var mange bøker eg ikkje har høyrt om, – og det er jo flott. At det finst så mange lesverdige bøker altså.

  Enig med deg når det gjeld Før jeg sovner, Kvinnen i buret og Død sjel. Les den sistnemnde akkurat no og MÅ berre få tak i Straff og Paradis tapt SNARAST.

  Av Brunk Holmquist har eg kun lest Potensgiverne. Me treng slike lettleste og fine underhaldningsbøker innimellom!

  Lik

 4. Lister er veldig kjekt:-) Kan anbefale deg bøkene til Holmqvist, jeg liker de alle sammen. Innimellom blir de et must å lese!Vil absolutt anbefale deg å kjøpe de to andre bøkene i serien til Birger Baug,de er knallbra!

  Lik

 5. Jeg har lest et par av de samme bøkene som deg, Beathe, men jeg leste dem ikke i 2012 da 🙂 Begge var gode(Kvinnen i buret og Mørk engel). Morsomt at du har delt inn årets favoritter i kategorier, det har jeg også gjort, men mine ser litt annerledes ut.

  Riktig godt nytt år, Beathe, jeg håper 2013 vil gi deg mange gode leseropplevelser.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s