Den siste kavalkaden fra 2012- Beste,verste,morsomste osv..

Egentlig var det meningen å legge ut en bokomtale fra en av bøkene jeg leste i fjor men så ble jeg inspirert av bloggene til  både Marianne og karen, for de har nemlig laget en liste over de beste,verste, morsomste osv… bøkene de leste i 2012, og lister går meg sjelden hus forbi. Dette blir desidert det siste innlegget mitt om bøkene som ble lest i fjor.

 • Årets beste: Margarets frihet av Jessica McCann ( Denne boken bare falt jeg for, ok? )
 • Årets kjærlighetshistorie: Frihet & fangenskap av Simona Arnhtstedt ( En annen bok jeg bare falt for i fjor,så mye at jeg fikk vondt langt ned i stortåen av og til) jeg må også ta med Majorens siste forelskelse av Helen Simonson
 • Årets fantasy: Har ikke lest så mange så det må bli Mørk Engel av Laini Taylor.(Men så var den veldig bra da!)
 • Årets «midt på treet»: Pølsefabrikken av Helene Guåker ( I begynnelsen likte jeg boken,men etter hvert ble det litt for mye av …..og så knullet vi. Boken hadde stort potensiale men havnet midt på treet hos meg.)
 • Årets etterlengtede: Når du minst venter det av Carole Matthews ( Min chick lit dronning number one,kom endelig ut med en bok til på norsk)
 • Årets herligste:Rosa elefanter av karin Brunk Holmqvist ( Jeg syntes disse bøkene hennes er bare herlige og jeg blir glad i disse eldre menneskene forfatteren skaper,lettlest og fin underholdning!)
 • Årets overraskelse: Jenta som dykket inn i jordas indre av Sabina Berman ( En fin historie fortalt fra autistiske Karen`s ståsted) Forfatterens romandebut
 • Beste krim: Kvinnen i Buret av Jussi Adler-Olsen og Straff,Paradis tapt og Død sjel av Birger Baug.(Rett og slett fordi de fortjener det, for dette er god krim)
 • Årets Thriller: Før jeg sovner av S.J.Watson ( Denne boken var det omtrent umulig å legge fra seg.)
 • Årets morsomste: Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen
 • Årets skuffelse: Mamma er en Countrysang av Cathrine Evelid (Tittelen appellerte veldig til meg siden jeg elsker kåbbåi musikk, men denne leste jeg 50 sider av før jeg avbrøt)
 • Årets norske:Fuglehotellet av Tiger Gartè ( En av de aller beste bøkene jeg har lest i året som gikk,i 2013 skal jeg få lest de tidligere bøkene hans også for jeg liker måten han skriver på)
 • Årets sterkeste: Pappas prinsesse av Sigrid Beate Edvardsen ( En meget sterk bok og hun skulle etter min mening aldri sittet en eneste dag i fengsel) en annen sterk bok er Mammas svik av Anne Britt Harsem.( En bok som omhandler alvdal-saken)
Da setter jeg strek for bokåret 2012 og gleder meg til alle bøkene jeg skal lese i 2013.

16 kommentarer om “Den siste kavalkaden fra 2012- Beste,verste,morsomste osv..

 1. Felles skuffelse ser jeg 🙂 Vi får satse på at 2013 ikke inneholder slike! Jeg var veldig i tvil om årets thriller. Før Jeg Sovner og The Ring stod likt, men så leste jeg de to siste bøkene i The Ring trilogien, og disse vippet The Ring på thriller-toppen. Kan absolutt anbefales dersom du liker litt spooky thrillere med uvanlig innhold.. 😀

  Liker

 2. Her var det en hel haug med flotte bøker 🙂 Jeg er veldig enig i Før jeg sovner, Mørk engel og Rosa elefanter. Noen av bøkene har jeg nesten ikke hørt om, og jeg tror jeg også hadde falt for tittelen Mamma er en countrysang 🙂

  Liker

 3. Det er kjekt med lister, eg får nesten ikkje nok av dei, eg heller 😉 Her var mange bøker eg ikkje har høyrt om, – og det er jo flott. At det finst så mange lesverdige bøker altså.

  Enig med deg når det gjeld Før jeg sovner, Kvinnen i buret og Død sjel. Les den sistnemnde akkurat no og MÅ berre få tak i Straff og Paradis tapt SNARAST.

  Av Brunk Holmquist har eg kun lest Potensgiverne. Me treng slike lettleste og fine underhaldningsbøker innimellom!

  Liker

 4. Lister er veldig kjekt:-) Kan anbefale deg bøkene til Holmqvist, jeg liker de alle sammen. Innimellom blir de et must å lese!Vil absolutt anbefale deg å kjøpe de to andre bøkene i serien til Birger Baug,de er knallbra!

  Liker

 5. Jeg har lest et par av de samme bøkene som deg, Beathe, men jeg leste dem ikke i 2012 da 🙂 Begge var gode(Kvinnen i buret og Mørk engel). Morsomt at du har delt inn årets favoritter i kategorier, det har jeg også gjort, men mine ser litt annerledes ut.

  Riktig godt nytt år, Beathe, jeg håper 2013 vil gi deg mange gode leseropplevelser.

  Liker

Kommentarer er stengt.