Anbefalinger fra norske lesehester på årets siste dag!

Det blir ikke en vanlig bokomtale fra meg denne gangen og jeg har heller ikke lest denne helt fra perm til perm, men jeg har lest det aller meste av det som står i den og den havner ikke i hyllen for leste bøker for denne skal bli brukt som et oppslagsverk. Det første som slo meg da jeg fikk ta denne herligheten av en bok i nærmere øyesyn var at den lukter så godt, og så ser den veldig fin ut og kjennes god ut å ta på.

Boken starter med et forord av Anikken Huitfeldt hvor hun forteller viktigheten av det å lese bøker. Etterpå fortalte generalsekretæren i Redd Barna om hvordan barn i andre land, f.eks Afghanistan drømmer om å lære å lese og skrive.

Videre får vi et innblikk i ulike hendelser og begivenheter fra 60-tallet og helt opp til 2011 og jeg måtte naturlig nok ha med det som skjedde det året jeg ble født, 1967.

Videre forteller forfattere,bokhandlere og bokbloggere om sine topp ti bøker som de anbefaler. Her fikk jeg mange gode tips og jeg skal ramse opp noen av dem her. Jeg skal bli flinkere til å lese noveller i året som kommer og jeg kom over denne boken flere ganger,For mye lykke av Alice Munro,dette er en helt ny forfatter for meg og dette blir en av de aller første bøkene jeg kommer til å skaffe meg i 2013.En annen novellesamling som jeg skal ha og det kvikt er :Ikkje for varmt ikkje for kaldt av Rønnaug Kleiva. En annen bok som flere nevnte og som jeg naturlig nok ble nysgjerrig på er Vanære av J.M.Coetzee, videre har man Vi,de druknende av Carsten Jensen,Erindringer av Torgny Lindgren, Historien om Pi av Yann Martel, En by som Alice av Nevil Shute er en annen som jeg ble ekstra nysgjerrig på.
Jeg kunne sikkert ramset opp flere men jeg stopper her og jeg har ikke nevnt de som ble anbefalt og som jeg har i bokhyllen, lest eller ulest. Det artige er at en av mine favorittbloggere,uansett type blogg er representert og siden hun er min boktvillingsjel numero uno noterte jeg ned noen av bøkene hun hadde som favoritter og bloggeren jeg snakker om er selvfølgelig Anette i Anettesbokboble.

En annen er Elin fra  Bokelskerinnen som kom med mange gode tips her også som hun alltid gjør på bloggen sin. Jeg har lest fint lite klassikere og snart er det på tide å gjøre noe med nettopp det.Jeg vet hvor jeg skal for å finne gode tips! Det var flere bokbloggere som også kom med sine tips.

Videre finnes det en oversikt over de ti mest solgte bøkene gjennom tidene og av de hadde jeg kun en bok og den har stått ulest i bokhyllen i årevis,Da vinci-koden av Dan Brown.

Avslutningsvis må jeg si at om jeg skulle gitt denne boken karakter så hadde det blitt full pott for hva er det å ikke like med denne perlen av en bok?Dette er en bok som enhver leseglade person burde eller sikkert ville like å ha i bokhyllen sin.

Tusen takk til Font forlag for dette praktfulle eksemplaret av en bok.

12 thoughts on “Anbefalinger fra norske lesehester på årets siste dag!

 1. astridterese 31. desember 2012, kl. 13:07 Reply

  Det er virkelig en fin bok! Jeg ga den til en lesehest til jul og tror den ble vel mottatt 🙂

  PS: Vi er visst født det samme året!
  PSS: Et riktig, riktig godt Nytt År til deg! Klem!

  Lik

 2. Anonym 31. desember 2012, kl. 14:34 Reply

  Jeg hadde sagt ifra til julenissen at jeg ønsket meg denne, men han må ha hatt det for travelt. Jeg lånte den på biblioteket tidligere i år og syntes den var fin. Artig å lese om hvert enkelt år. Nytter vel ikke å purre på julenissen, så jeg må nok ut å handle selv 🙂

  Benytter anledningen til å ønske deg et strålende nytt år.
  Klem fra Ellen

  Lik

 3. Elin 31. desember 2012, kl. 15:18 Reply

  Høres spennende ut:)

  Lik

 4. Fru Fransen (Marianne Dragon Waagan) 31. desember 2012, kl. 16:51 Reply

  Hei Beathe:)

  Titter innom for å ønske deg og dine et riktig
  GODT NYTT ÅR!

  Nyttårsklem fra Marianne

  Lik

 5. Beathesbokhylle 1. januar 2013, kl. 07:45 Reply

  Det ble den helt sikkert:-) Så kjekt at vi er like gamle!Håper du hadde en fin feiring i går.Et godt nyttår til deg også,Astrid Terese:-) klem

  Lik

 6. Beathesbokhylle 1. januar 2013, kl. 07:47 Reply

  «Dumme,dumme» nissefar som ikke ga Eselører-boken til Ellen. Ja denne boken var fin. Ha et riktig godt nyttår du også Ellen

  Klem fra Beathe

  Lik

 7. Beathesbokhylle 1. januar 2013, kl. 07:47 Reply

  En interessant bok var det:-)

  Lik

 8. Beathesbokhylle 1. januar 2013, kl. 07:48 Reply

  Tusen takk for det Marianne! Håper du hadde e fin nyttårsaften du også!

  Klem fra Beathe

  Lik

 9. Melusine 1. januar 2013, kl. 14:09 Reply

  Dette er en super bok som jeg er glad for å ha i bokhyllen min, fin å ta frem for lesetips eller bare å lese om historiske hendelser og sitater. «Vanære» av J.M.Coetzee kan jeg forresten anbefale 🙂

  Lik

 10. Anette 1. januar 2013, kl. 19:44 Reply

  Åh, så koselig å bli nevnt!! Setter så utrolig pris på deg og alle de flotte innleggene dine. Og kommentarene du legger igjen hos meg er dagens lille høydepunkt. Gleder meg til å følge deg videre i det nye året, klem fra «tvillingen» din ❤

  Lik

 11. Beathesbokhylle 1. januar 2013, kl. 20:21 Reply

  Tror jeg må skaffe meg «Vanære»boken snart… eller kanskje jeg skulle ønske meg den til bursdagen.

  Lik

 12. Beathesbokhylle 1. januar 2013, kl. 20:32 Reply

  Bare hyggelig,Anette:-)Ser veldig frem til å følge deg videre også og jeg setter veldig stor pris på dine kommentarer også! Mange klemmer fra Beathe

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: