Boken på vent (29) Karitas

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne gangen falt valget på Kristin Marja Baldursdòttir sin bok Karitas som jeg egentlig har hatt veldig lyst til å lese veldig lenge, men alltid har det dukket opp en annen bok og dyttet boken på plass igjen i hyllen,makan til frekkhet! Men nå må eller bør den leses snart for forfatteren kommer ut med bok nummer to i April, og denne skal leses før den tid.
Den ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2006.Omtale fra forlaget
Island, 1915. Karitas Jónsdóttir vokser opp i en stor, farløs søskenflokk. Det betyr trange kår, men moren er fast bestemt på at alle skal ha en utdanning, og Karitas er en talentfull kvinne. Et tilfeldig møte med en kvinne bak et staffeli forandrer livet hennes, sender henne til København for å studere og gjør kunsten og kjærligheten til stadig viktigere omdreiningspunkter for Karitas.
Karitas forelsker seg i den vakre Sigmar, en fisker. De gifter seg og får barn, men han stuer henne vekk på et øde gårdsbruk mens han selv seiler jorden rundt på de syv hav. Da Karitas føder tvillinger, orker hun ikke mer, og overlater det ene av barna til søsteren, Bjarghildur. Selv flytter hun med to av barna til det lille samfunnet Örefi, hvor de tilbringer de neste 14 årene. Da Sigmar plutselig dukker opp idet krigen bryter ut i Europa, må Karitas igjen velge mellom kunsten og kjærligheten.

Ser virkelig frem til å lese denne boken for jeg har aldri lest bøker fra Island før så dette skal bli spennende.


document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

Neste uke er det 1.juledag og «Boken på vent» tar en ørliten juleferie men er tilbake tirsdag den 1/1-2013

20 kommentarer om “Boken på vent (29) Karitas

 1. Ikke lest noe fra Island? Prøv Arnaldur Indridason sine bøker, de er skikkelig gode. Kos deg med denne her, håper du får lest den før det dukker noe annet spennende opp.

  Liker

 2. Bare hyggelig,glad for å gjøre leselisten din lengre,ikke bare meg som skal ha lang liste…men det er det vel ingen fare for at jeg er alene om det! Tror jeg må finne meg en rik mann om jeg skal få kjøpt alle bøkene jeg har lyst på;-) Ha en fin kveld:-)

  Liker

 3. Har heller aldri lest romaner med handling fra Island. Spennende etterhvert å lese hva du synes om den. Hyggelig at du fortsetter med spalten etter nyttår. Veldig inspirerende. God jul til deg.

  Liker

 4. Skal skrive omtale på alle bøker jeg leser så omtale kommer på denne når den er lest. Så kjekt å høre at du setter pris på spalten! Det er en grei måte å få boktips på med slike spalter som dette. En riktig god jul til deg også!

  Liker

Kommentarer er stengt.