Smakebit på Søndag # 50:Tirsdagsdamene

Snart ferdig med julepyntingen og nå gjenstår det bare å pynte juletreet på torsdag. I dag skal jeg prøve meg på brune pinner som er noe jeg ikke har laget før så jeg er spent på hvordan de smaker, men før jeg går i gang med bakingen og siste rest på julepynten har jeg anledning til å være med på en smakebit på søndag som er en ukentlig event fra flotte Mari og flukten fra virkeligheten. I dag spør Mari oss om vi har lest ferdig alle bøkene vi begynte på i 2012 og hadde hun spurt meg for en uke siden hadde jeg svart nei, det hadde nemlig sneket seg inn tre bøker i «ferdig-lest-venter-på -å-bli-skrevet-om-listen» min som ikke var helt ferdiglest enda. Nå må jeg svare ja, for jeg har lest ferdig de tre bøkene denne uken. Egentlig var dette veldig greit for nå er det «bare» 6 bøker igjen før jeg når 100 bøker og 3 av disse bøkene er jeg godt i gang med allerede! Ikke at det betyr all verden, men en litt bedre sjanse for å klare ett av målene mine for 2012 ble det.
Nå lurer du sikkert på om jeg har glemt hele smakebiten i dag men neida, den kommer her og dagens smakebit er hentet fra boken som jeg startet på i går.

Fra bokomslaget
Fem venninner på pilegrimsferd. En henrivende og til tider komisk roman om en reise som forandrer alt. I 15 år har de vært bestevenninner. Hver første tirsdag i måneden treffes de fem damene i sin franske yndlingsrestaurant, og en gang i året hygger de seg med en felles weekendtur. Men dette året er alt forandret: Judith er nettopp blitt enke og vil foreta en pilegrimsreise til Lourdes i sin avdøde manns fotspor. Fylt av omtanke for sin sørgende venninne, beslutter Tirsdagsdamene seg for å følge henne på reisen. Underveis kommer de fem damene litt etter litt på sporet av en hemmelighet, som får konsekvenser for alles liv og setter deres vennskap på en hard prøve.(kilde:Bokkilden.no)

 Har ikke kommet så veldig langt avgårde i denne enda og smakebiten kommer fra side 32:

«Jeg blir med, jeg også,»istemte Kiki. Det ante henne at hun kom til å angre på dette når hun ble helt edru. Men av og til måtte man ty til radikale midler for å oppnå noe:»Kanskje er det ikke bare helbredelse man kan be om i grotten.Kanskje man kan be om en hyggelig mann også. Det er like før jeg skaffer meg en katt bare for å drysse persille over fòret hans.»
Venninnene lo.De visste hvor skoen egentlig trykket- problemet var at Kiki hverken kunne eller ville binde seg. Det manglet ikke på kavalerer, og ikke på fremmede senger heller. Men Kiki ble aldri lenger enn et par måneder i et forhold.

Nå driver jeg gratis-reklame for Bokkilden men boken er nå på salg til 159,-kr for innbundet utgave,se her.

Nå er det en liten bloggerunde før jeg ta fatt på dagens koselige oppgaver- ha en fin søndag i advendt!
28 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 50:Tirsdagsdamene

 1. De er noen skjønne damer disse Tirsdagsdamene. Gled deg til neste bok. Jeg sjekket ut leselisten din for å anbefale deg et par raskt-leste bøker til innspurten, men jeg så at du hadde lest Linnea Myhre. Så også at du har lest en jeg skal begynne på snart, og jeg ble veldig interessert i «terningkastet» ditt. Har du vurdert å sette terningkast bak bøkene? Kanskje det er veldig overfladisk, men for meg sier det litt i ettertid om jeg kan anbefale boken. Jeg anbefaler aldri hvis jeg ikke har gitt den 5 eller 6.

  Liker

 2. Takk for smakebiten. Ja denne boka skal jeg lese. Jeg må visst sette meg ned å redigere boklister for nyåret. Men «ventehylla mi» er frem deles altfor stor. (Der står alle mine egne bøker som ikke er lest enda.)

  Kanskje jeg skal begynne å bruke terningkast? Er ikke så sikker, da jeg mange ganger leser anmeldelser både på bøker og filmer, og de stemmer ikke med hva jeg mener.

  Liker

 3. Mulig jeg tok feil ang en tredje bok av Tirsdagsdamene,mulig jeg har misforstått en annen sitt innlegg.Jeg setter terningkast i selve omtalen, noe som jeg vurderer å kutte ut…men en idè for neste år og sette terninkast bak listen over leste bøker ja.Hvilken bok skal du begynne på?

  Liker

 4. Jeg har hørt så mye fint om denne, men ikke lest den selv. Det ser jeg at jeg må gjøre noe med 🙂 Et flott tips Beathe! Jeg ønsker deg en riktig fin søndag!

  Liker

 5. Den virker veldig herlig denne boken og jeg skulle ønske at jeg ikke hadde andre planer enn å lese i dag,men jeg kan sikkert snike meg inn en lesedag i løpet av neste uke.Ventehyllene er stappfulle her også, det mangler ikke på lesestoff med det første.
  Ser at fler og fler gir seg med terningkast og jeg vurderer det samme, men egentlig er det en grei indikator på hva en syntes om boken. Ofte får de bøkene og filmene jeg liker å se ett dårligere terningkast av anmelderne.

  Liker

 6. Hei, Beathe!
  Jeg gleder meg til å ta fatt på denne boken. Vi er noen venninner som treffes innimellom på nettopp tirsdager – så boka «Tirsdagsdamene» ble liksom et must. Den er nå lest av flere av dem – og nå er det min tur. For å si det som det er – så kjøpte jeg den som e-bok. Min aller første e-bok…
  Nyt førjulstiden! Det høres som du er godt i gang og at du gjør hyggelige ting. Men du… er det mulig å lese såååå mange bøker på et år??? Jøje meg… jeg har lest kun 12… (men så har jeg skrevet mye også, da…)
  Klem fra meg

  Liker

 7. flott smakebit 🙂
  leste tirsdagsdamene tidligere i år, og den var heilt ok, men vi ble ikkje perlevenner akkurat 😉 følte historien gikk rundt seg sjølv, men den inneholdt likevel flere spennende momenter/avsløringer 😉
  kos deg med boken 🙂
  og ha en flotters søndag og lykke til med baksten 🙂

  Liker

 8. Hei Liv Hege:-)

  Grattis med din første e-bok:-)Har gått i klubb om tirsdagene i mange,mange år men i de siste par årene har det gått litt trått med klubben vår dessverre.Jeg håper det tar seg opp igjen.I gjennomsnitt blir det ca 2 bøker i uken og det er jo overkommelig det.For deg som bruker mye av tiden din til skriving blir det kanskje litt i overkant,men det er mange som har lest mye mer enn meg altså..
  Her koser jeg meg med juleforberedelser og tar mange pauser underveis, ingen skal påstå at jeg ikke kan kose meg! Kos deg masse med boken du også,Liv Hege og ha en fin førjulstid.
  Klem Beathe

  Liker

 9. En kan ikke bli like god venn med alle og sånn må det vel nesten være også. Jeg koser meg med boken og snart er det baksten som står for tur, må se litt på skirenn også innimellom slagene. ha en fin dag og god tur til Voss:-)

  Liker

 10. Bare seks bøker igjen før målet på hundre er nådd, ikke verst! Men det klarer du 🙂
  Tirsdagsdamene ut som en artig historie, takk for smakebit på denne boken. Ja, best å holde seg innendørs i dag. Det eneste er en tur bort på rema. God søndag til deg og 🙂

  Liker

 11. Har de åpent i dag? Er litt redd bakken ned der jeg så jeg holder meg inne. Tusen takk for at du har troen på meg Birthe,jo en skal prøve å rekke det når jeg er så nært:-) Koser meg med denne boken innimellom baking og skirenn og stryking av juleduker. Ha en fin søndag:-)

  Liker

 12. Så koselig det hørtes ut å bake:) Har hatt så lyst å bake i det siste, men tror jeg skal vente til jeg har litt mer familie rundt meg som kan ete baksten:) Må kanskje prøve meg på noen kjeks eller noe til teekoppen. Skal ihvertfall lage bringebærsaus til riskremen, for det er så mye bedre enn rødsausen fra butikken. Anbefales! Enkelt også mos bringebær og ha i sukkerlake. Supersaus! Nei det var jo boken din jeg skulle si noe om, hehe matvraket i meg overtok:)

  Har akkurat dratt denne hjem fra biblioteket og gleder meg til å lese om disse damene:)Så bra du snart har nådd målet ditt på 100 bøker, heier på at du greier å lese de siste i tide. Har selv ikke sjangs, men så har jeg ikke like god tid som tidligere å lese 8 bøker i måneden. Men imponert er jeg at andre greier det:) Godt jobba uansett hva som skjer!:) Veldig morsom utfordring!:)

  Takk for smakebiten og kos deg med baking og lesing!:)

  Liker

 13. Det er kos å bake:-) Den oppskriften på saus til riskrem har jeg ikke laget før, har kun laget med saft +sukker + potetmel, men skal jammen teste den du nevner. Sausen en kjøper på butikken er ikke god så den kommer ikke på tale her heller. Nå er jeg hjemme hele dagene og har egentlig god tid til å lese mye men ikke alltid det blir slik likevel. Artig er det med disse utfordringene ja. Ha en fin kveld,Isabella:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.