BØKER FOR JANUAR 2013 – DEL 2

Her kommer en liten liste over bøker som kommer ut i neste måned og som jeg ønsker meg, dette er derfor ikke en full oversikt over bøkene som blir utgitt neste måned. Må  også gjøre oppmerksom på at utgivelsene  er med forbehold,jeg har kun gått etter det som står på forlagene sine nettsider,men unntak av den sistnevnte. De bøkene som jeg har nevnt før i et fremtidige favoritter innlegg er heller ikke tatt med her. Alle bilder og tekst i kursiv er hentet fra de respektive forlagene sine nettsider.


Schibsted forlag

TERESA BIRNAS  BORTGANG


Utslitt av studier og grubling søker Ellen motvillig ro hos kunstnerfaren og hans nye datter og kone i Praha en varm sommer. Oppholdet blir ganske annerledes enn hun hadde sett for seg. For Ellens familie har hemmeligheter, slik de fleste familier har. De er kanskje ikke verre enn andres, men det plager Ellen at de ikke kan snakke om alt. At hun ikke kan snakke med sin egen far om det hun tenker. At hun ikke klarer å bryte ut av sitt eget skall – og gjennom hans. At hun ikke egentlig vet hva som skjedde med hennes egen farmor den høstdagen i Praha i 1968. 

Dette er en ukjent forfatter for meg, men historien her virket så interessant at denne må jeg nesten få med meg.Font forlag

FLINK PIKE


Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av?
Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femårs bryllupsdag,da hans kone Amy blir sporløst borte.
Politiet mistenker -nærmest av gammel vane- ektemannen. Når de undersøker datamaskinen hans og finner spor av suspekte søk, og venner av hans kone Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Han Kan heller ikke forklare stadige telefonoppringninger. Men hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen, og fremfor alt, hvor var det blitt av Amy- søte,flinke,uskyldige Amy?


Jeg satt vel igjen med litt blandete følelser etter å ha lest Åpne sår av samme forfatter, og jeg har fremdeles ikke lest Mørke rom, men det skal jeg få gjort en eller annen gang, kanskje i 2013? Denne virker spennende selv om det aner meg at den godeste Amy kanskje ikke er så uskyldig som en vil ha det til? Blir uansett spennende å lese.Cappelen Damm

HEMMELIGHETER FRA FORTIDENProfessor Jonathan Lyons tror han har funnet et svært gammelt brev som forsvant for fem hundre år siden: et brev Jesus skal ha skrevet til Josef av Arimatea. Brevet ble stjålet fra biblioteket i Vatikanet på 1500-tallet, og har siden blitt regnet som tapt. Jonathan forteller om brevet til en liten gruppe kollegaer og venner, men etter hvert får han mistanke om at en av dem vil ha kloa i det verdifulle dokumentet for å selge det. Ikke lenge etterpå blir han skutt i sitt eget arbeidsrom. Kona Kathleen, som lider av alzheimer, blir funnet med mordvåpenet i hånden. Til tross for sykdommen var hun klar over at mannen hadde et forhold til en annen kvinne, og politiet konkluderer med at det er sjalusidrap. Datteren Mariah er imidlertid overbevist om at drapet har sammenheng med det verdifulle brevet som nå er sporløst borte. Hvem har brevet? Det blir opp til Mariah å få moren renvasket for mordanklagene og oppklare mysteriet rundt farens død.


Denne klarte jeg å avbestille som månedens hovedbok i bestselgerklubben, var det mulig da? Joda, kan jo bare bestille den så sånn sett ingen «fare». Tror ikke jeg har lest noe av denne forfatteren før men mistenker at jeg har en bok eller to nede i boden i en kasse.Gyldendal

NATTERGALENS DØD


Natasja har flyktet fra fengselsdommen hun fikk for mordforsøket på sin tidligere forlovede. Kort tid etter blir han funnet død i sin bil med knuste hender, nøyaktig som Natasjas ukrainske mann for tre år siden. Det er åpenbare sammenhenger, men Nina Borg har problemer med å se på Natasja som en brutal morder. Likevel innser hun at det er mye hun ikke vet om denne kvinnen som hun i flere år har prøvd å hjelpe. Hvorfor stakk Natasja av? Hvorfor er både hennes tidligere mann og hennes tidligere forlovede døde? Og hvorfor er det noen som prøver å bortføre hennes åtte år gamle datter? Gåten viser seg å ha lange og blodige røtter, helt tilbake til en sultrammet landsby i Stalin-tidens Ukraina.


Dette er jo tredje bok i en serie og dermed må jeg føre opp de andre bøkene også, den første boken heter Gutten i kofferten og den andre heter Et stille,umerkelig drap.
Jeg har lest to bøker i Villheks-serien av Kaarberbøl og de likte jeg, derfor kunne jeg tenkt meg å lese disse krimbøkene.
En kommentar om “BØKER FOR JANUAR 2013 – DEL 2

Kommentarer er stengt.