Lesemål & andre litterære mål for 2013

Vi er snart ferdig med 2012 og et nytt år står på trappen med de nye muligheter det innebærer og det er på tide å sette opp noen litterære mål for 2013.Sikkert litt bakvendt å legge ut innlegg om målene for 2013 når jeg ikke har gjort opp status for det inneværende år,men det får gå og oppsummering for desember + «årsoppgjør» kommer på nyttårsaften!

LESING & BOKOMTALER
Har selvfølgelig planer om å fortsette å lese og skrive om bøker i 2013 også. Skal prøve å bli hakket  bedre til å skrive omtaler på bøkene etter hvert. Ingen «ventebunker» for leste bøker her i gården,tusen takk!

 • Fortsette å lese bøker fra ulike sjangere slik som jeg har gjort til nå.
 • Lese flere novellesamlinger & dikt.
 • Skrive om bøkene etter hvert og ikke la de bli liggende i «vente-bunken».
 • Lese både nynorsk & svenske bøker i tillegg til engelske bøker.
DEBUTANTER
Jeg har lest en del debutanter i 2012 men jeg førte ikke noe oversikt over dem og vet ikke hvor mange jeg leste. I 2013 skal jeg prøve å få en oversikt over de debutantene jeg leser. Skriver ikke opp noe antall på forhånd men jeg vil ha litt mer fokus på det i året som kommer.

BOKKJØP

I 2013 skal jeg ikke ha noe tak når det gjelder kjøp av bøker fordi det ble bare helt latterlig  og jeg kjøpte bøker som aldri før sikkert nettopp fordi jeg skulle begrense meg. Men jeg la merke til at jeg kjøpte flere bøker jo flere bøker jeg mottok fra forlagene, bra for bokbransjen og ikke fullt så bra for lommeboken!

 • Prøve å begrense bokkjøp i 2013 (yeah right,Try me sier kjøpelysten!)
FASTE INNSLAG PÅ BLOGGEN

Det kommer fortsatt til å være noen faste spalter på bloggen min også i 2013, da jeg kommer til å være med på «En smakebit på søndag» som Mari på Flukten fra virkeligheten arrangerer hver søndag. Dette er en helt ypperlig måte å oppdage bøker og andre bloggere på og veldig kjekt at det er med folk fra våre naboland også. Jeg kommer innimellom også til å være med på «Fremtidige favoritter» som er en event fra Elin og Bokelskerinnen.
Når det gjelder min egen spalte «Boken på vent» så har jeg planer om å fortsette med den fremover.Syntes at bøker som står gjemt i bokhyller og skap fortjener å få litt oppmerksomhet.
I fjor vår hadde jeg «Ukens blogg hos Beathe» hvor jeg trakk en vinner etter noen uker som fikk en bok premie og litt gaver. Her er jeg litt i tenkeboksen om jeg skal ha noe lignende i 2013 også.

UTFORDRINGER 2013
 • Jeg vil fortsette å være med på utfordringen 100 bøker på 1 år, det var litt moro «å pushe» seg selv til å få lest litt mer.Men det er viktig at lesing  kun skal være kos og ikke noe stressfaktor med å oppnå et visst antall bøker.
 • Off the shelf 2013  vil jeg også være med på men ikke fullt så entusiastisk som i år da jeg kun har lest 8 av 50 bøker. Setter listen en god del lavere i år,men jeg skriver ikke opp på forhånd hvilke bøker jeg skal lese for det er slett ikke sikkert at det blir slik. Noterer dermed etter hvert. Setter listen på 15 bøker for 2013.
 • My English challenge 2013 som jeg  laget selv i fjor skal jeg også fortsette med og jeg skal prøve meg på samme antall som i fjor. Jeg skal altså lese 4 engelske bøker i 2013.
 •  12 novellesamlinger på 12 måneder, en ny utfordring som jeg skal lage selv og det skal kunne gå fint å lese en novellesamling pr måned i 1 år. Så denne har jeg stor tro på at jeg skal klare.
 • Min svenska utmaning 2013 som går ut på at jeg skal lese 4 bøker på svensk i 2013. Denne er jeg rimelig spent på om jeg klarer, det blir uansett moro å prøve:-)
 • Free Reads Challenge 2013  som går ut på å lese  et visst antall bøker på 1 år, og jeg skal lese 30 bøker i løpet av året som jeg har fått gratis.

Jeg starter med friskt mot og gleder meg til å ta fatt på leseåret 2013, og det er ikke så farlig om jeg ikke klarer de målene jeg har satt meg for det er lesegleden som skal stå i fokus og ikke frustrasjonen over ikke å ha nådd opp. Men jeg liker lister og å være med på slike utfordringer, det viktigste er å delta ikke sant? På denne måten leser jeg mer for det er moro å prøve å nå målene en har satt seg. Vet dere at det finnes en utfordring som går ut på å være med på mest mulig utfordringer? Vel, helt der er jeg ikke enda bare så det er sagt.

LESESIRKEL
Meg og et par venninner har såvidt begynt å snakke om å starte en lesesirkel og jeg håper at dette kommer på plass i løpet av vinteren en gang. Da er det snakk om å lese en bok hver annen måned og det skulle bli 6 bøker det og disse bøkene kommer naturlig nok innunder det totale antall bøker for 2013.

ANDRE SOSIALE MEDIER

Jeg har en facebook side til bloggen som jeg er flink til å bruke, er også på Twitter men der har jeg mye å gå på  før jeg kan si at jeg er flink i tvitre om innlegg.
bokelskere.no er jeg også og der er jeg ikke så verst men kan bli enda litt flinkere til å oppdatere der. Er også på Goodreads og den er jeg ikke så flink til å bruke. Så neste år skal jeg bli flinkere til å bruke de sidene. Har også «meldt meg på» slike bloggtopp,blogurat greier men der logger jeg meg aldri på, det blir rett og slett glemt fra min side. Er dere flink til å bruke slike sider for å fronte bloggen deres?

GIVEAWAYER PÅ BLOGGEN
Det kommer til å være noen giveaways i 2013 også for jeg elsker å gi bort ting og leke litt nisse hele året.
«Boken på vent» blir 1 år i vår så da blir det sikkert noe i forbindelse med det og når bloggen blir 2 år i oktober skal en ikke se bort i fra at det blir markert på et vis.Til neste år kunne jeg tenkt meg å ha en  julekalender på bloggen så jeg skal se hva jeg får til i løpet av det kommende året. Men det er bøkene og annet bokrelatert stoff som skal stå i fokus og ikke gi-borter selv om det også er moro!

Dette var mine mål og delmål for  2013, har du noen slike?

14 kommentarer om “Lesemål & andre litterære mål for 2013

 1. Fin oppsummering og plan for neste år. Selv har jeg ingen konkrete mål endaa, annet enn å lese mer fra bokhylla av uleste bøker. Så får vi se om jeg setter opp en plan, jeg også, hvis jeg får tenkero til det i romjula.
  Jeg er selv ikke inne på bloggurat etc, skjønner lite av slike greier, eller jeg orker vel ikke å prioritere å setet meg inn i det..
  Lurer på om jeg skal lage ferdig innlegg til Boken på vent neste tirsdag, men det er ikke sikkert jeg får linket det til deg siden jeg er bortreist.Har du mulighet til å legge inn link for meg, tror du? Hvis du ser innlegget i blogglisten kan du legge det inn, hvis jeg selv ikke har fått det til? Veldig avhengig av om jeg har tilgang på datamskiner-.—

  Liker

 2. Jeg også skal bli flinkere til å lese det jeg har i hyllene for det er mer enn nok å velge i der. Har du lyst til å lage et innlegg klart til neste tirsdag så er det kjempefint og jeg tror jeg kan legge inn link til ditt innlegg i den linkfunksjonen men om ikke så kan jeg legge det i selve innlegget også, så det går helt fint. 1.juledag tar jeg «juleferie» for det er vel ikke mange som kan delta da likevel.

  Liker

 3. … for det blir bare latterlig

  Heheheh! Herlig! Jeg bruker ikke så mye penger på bokkjøp, siden nesten alle er er håvet inn på bruktbokmarkeder. Det enorme store problemet mitt er ikke pengesluket, men at bøkene sprenger leiligheten fullstendig.

  Til jul ønsker jeg meg villa og hytte 🙂

  Liker

 4. Jeg skulle ønske at jeg var litt flinkere til å kjøpe bøker på bruktbokmarkeder,men jeg er litt rar for jeg liker ikke så veldig godt å lese bøker andre har lest i før meg,der er grunnen for at jeg heller ikke er flink til å bruke biblioteket.Kanskje jeg kan komme over denne «fobien» en vakker dag. Jeg bruker ikke så veldig mye penger på bøker jeg heller og de siste månedene har jeg vært veldig flink, hittil denne måneden har jeg kjøpt 2 på bestselgerklubben sin julekalender til 69,-kr pr stk.
  Villa & hytte? Ja, det hadde vært noe det…tenk alle bøkene jeg kunne fått plass til da!

  Liker

 5. Så bra at flere vil lese debutanter! Jeg skal gjøre noe rundt det til neste år, hvor alle som leser kan samle linkene til anmeldelsene sine, men jeg er ikke helt ferdig med å gruble på hvordan jeg skal gjøre det.

  Når du kommer inn i å lese engelsk, vil du bli veldig glad for det. Jeg husker at jeg slet meg gjennom en engelsk bok på nærmere 800 sider første gang i voksen alder, fordi boken ikke var tilgjengelig på norsk. Jo mer jeg har lest, jo lettere har det gått og nå leser jeg engelsk like flytende som norsk. Det er kjekt for engelske bøker er billigere enn norske, og da kan man også lese boken på engelsk før den kommer ut i norsk språkdrakt. Ungdomsbøker er et godt sted å begynne, det er veldig mye bra der. Det samme med historiske romaner.

  Jeg har heller ikke vært flink til å skrive om bøkene fortløpende i høst, må nok lage et oppsamlingsinnlegg etter hvert.

  Liker

 6. Dette høres bra ut Elin og jeg håper du får det til, det hadde vært topp å samlet alle omtaler av debutanter på ett sted for da blir de mer synlig og lettere for de som er på leting etter det. Jeg har bare lest 2 bøker i år på engelsk så jeg må ta meg litt sammen neste år,for jeg ser serier og tv uten tekst og det går jo helt fint, det er nok en vanesak. Takker for tips til type bøker som er greit å starte med.

  Liker

 7. Skal si du har mange fine mål! Selv har jeg bare to, og det er å kose meg med bøkene og å fullføre 10 e-bøker i løpet av 2013. Så her legges lista så lavt som mulig…

  Det med engelsk er en vanesak, det går helt fint å lese bare man kommer inn i det, liksom…

  Liker

 8. Fine mål der, Beathe! Lurer bittelitt på å prøve meg på en novellesamling i måneden selv også, men jeg skal tenke litt til på det:) Ellers vil jeg gjerne også prioritere flere debutanter – har faktisk lest en del slike i år. Så om Elin lager en debutantomtaleside, blir jeg kjempeglad og kommer selvsagt til å linke omtalene mine dit!

  Liker

 9. Takk for det,jeg tenkte jeg skulle prøve disse utfordringene 1 år til så gir jeg meg sikkert på det. Lesing skal være kos og ingen stress for å lese flest mulig bøker.E-bøker har jeg lyst til å prøve så kanskje året 2013 blir året jeg leser min aller første E-bok?

  Liker

 10. Ja,jeg fant også ut at jeg hadde lest en del debutanter i år og derfor vil jeg ha litt fokus på det til neste år.Hadde vært helt topp om hun hadde fått det til med en slik side. jeg må begynne å hamstre novellesamlinger..

  Liker

 11. Så flotte utfordringer du har:)Likte innlegget, godt satt opp å skrevet:) Likte at du skal lese engelske bøker, tror jeg må stjele den utfordringen jeg også. Hvis det er lov? Novellesamling utfordringen likte jeg godt også:) Debutanter leste jeg en del av ifjor, så håper å få med meg noen i år også:)Viktig å gi litt ekstra stas på dem også skal jeg fortsette å lese barne – og ungdomsbøker:)Lykke til med leseåret, håper dine mål blir nådd:) Hvis ikke kos deg masse på veien:) Klæm!

  Liker

 12. Tusen takk for det,Isabella:-) Det er bare å stjele i vei! leste en del debutanter i fjor jeg også,men hadde egentlig ikke noe fokus på det, det skal jeg i år.Kose meg med lesingen skal jeg uansett om jeg kommer i mål eller ikke! Masse lykke til med ditt leseår også! Klem

  Liker

Kommentarer er stengt.