Boken på vent(28) Tretten

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

I dag falt valget på en bok som jeg ikke har hatt liggende så veldig lenge og som heller ikke kommer til å ligge så lenge for jeg har planer om å få lest denne som en av de første i 2013. Denne ble jeg oppmerksom på  inne hos forfatterfruen Karen i sommer og syntes at denne Mia Berner virker som litt av en dame. Hun begynte å skrive denne boken, som er en erindringsbok, når hun visste at hun skulle dø.

Fra bokomslaget

«Tekstene i denne boka ble påbegynt da Mia Berner visste at hun skulle dø, og hun valgte å gå inn i en tid da livet var i ferd med å begynne, da hun var sårbar på en annen måte. Boka drar oss inn i de dypt alvorlige temaene som preget alt Mia Berner skrev: tilhørighet, klassebevissthet, død, sorg, seksualitet, kunst og estetikk. Dette er en bok som overrumpler. Den handler også om det helt nære. Om foreldre og barn. Om vennskap. Om et hus som ingen har sett maken til. Hun var altfor klok til å beskrive barndommen som en uskyldig tid, og tittelkapitlet er et mesterstykke av erindringskunst, både et smertepunkt og et vendepunkt.Jeg ser virkelig frem til å lese denne boken som blant annet tar for seg en heller vanskelig oppvekst i et borgerlig hjem i Stavanger, den er sikkert litt sterk lesing men det går fint for sterke bøker liker jeg. Boken kom ut i 2010, ett år etter at forfatteren døde.  Mia Berner var filosof,forfatter, journalist,samfunnsviter blant annet.


  document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

15 kommentarer om “Boken på vent(28) Tretten

 1. Høres ut som en fin bok å «dykke ned i» etter å ha lest krim. Ha en strålende tirsdag! Nå må jeg gå i kjelleren og leite frem det gamle Hobbiten eksemplaret mitt 🙂
  Du bor jo i Bergen? Kanskje du vil være med på biblioteket 8 januar?

  Liker

 2. Den biografien høres utrolig ut. Forstår godt du velger å lese den som en av de første i tusen og tretten. Jeg håper du får en god leseropplevelse i begynnelsen av året. Selv har jeg ikke kommet så langt som å planlegge hvilken bok som skal være en av de første på nyåret. I fjor planla jeg å lese Sofies verden i januar og jeg gjorde det også. I år mistenker jeg det må være noe av Neil Gaiman.

  Liker

 3. Takker for det:-) Ikke sikkert at det blir som jeg tenker nå,det er mange fristelser i bokhyllen og helst skulle jeg lest alle først…men det går jo ikke.Neil Gaiman må jeg få lest snart også. Ha en fin tirsdag.

  Liker

 4. Helt sikkert ei spennende bok- ble fascinert av brillene med et knust glass på bokas framside; de samme som forfatteren har på portrettet nederst? Såå symbolsk, omstendighetene rundt bokas tilblivelse tatt i betraktning. Flott, rett og slett!
  Skal prøve meg på denne, biografier er ikke noe jeg har for vane å lese, men du er jo inne på det; snart nytt år og nye muligheter! Tusen takk for tipset ;o)

  Liker

 5. Blir spennende å høre hva du synes om den. Jeg liker bøker fra «real life». Idag er jeg av en eller annen grunn veldig ukonsentrert. Tenker nok mer på jula og forberedelsene enn jeg liker å innrømme.

  Liker

 6. Det er så fint å få lesetips rundt på bloggene 🙂
  Denne boken har tydeligvis en sterk historie, absolutt en jeg kunne tenke meg å lese. Ser frem til omtalen din!

  Liker

Kommentarer er stengt.