BØKER FOR JANUAR 2013 – DEL 1

Her kommer en liten liste over bøker som kommer ut i neste måned og som jeg ønsker meg, dette er derfor ikke en full oversikt over bøkene som blir utgitt neste måned. Må  også gjøre oppmerksom på at utgivelsene  er med forbehold,jeg har kun gått etter det som står på forlagene sine nettsider,men unntak av den sistnevnte. De bøkene som jeg har nevnt før i et fremtidige favoritter innlegg er heller ikke tatt med her. Alle bilder og tekst i kursiv er hentet fra de respektive forlagene sine nettsider.

Bazar forlag

DEN ANDRE SIDEN AV GLEDEN

Ella Beene er lykkelig. Hun har en mann som elsker henne og to stebarn som forguder henne. I tre år har barna ikke hatt en annen mor enn henne. Alt er idyll – inntil Joe dør og etterlater henne en forretning som er sterkt forgjeldet, og barnas mor Paige dukker opp. Hun vil ha tilbake foreldreretten til barna, og hennes historie er ganske annerledes enn den Joe fortalte.
Ella forstår etter hvert at Joe ikke har fortalt henne hele sannheten, men hun må også erkjenne at hun har vært naiv og at ekte lykke kan ikke være så blind. 


Det var coveret som fikk meg til å stoppe ved denne boken og når jeg leste hva boken handlet om så ser det ut som denne boken er akkurat i min gate.
VREDENS TID
Vredens tid er første bok i en serie på tre om den erfarne politietterforskeren Walter Gröhn og den unge og uerfarne, men dyktige, spesialetterforskeren Jonna de Brugge. De får i oppgave å etterforske et uforklarlig mord: Under en taxitur tar en velansett dommer og jusprofessor livet av sjåføren, uten at han kan forklare hvorfor. Like etter tar en mor livet av sin tenåringsdatter under en krangel. Heller ikke hun kan forklare hvorfor hun ble så rasende at hun mistet kontrollen. Da et tredje like uforklarlig mord skjer, begynner Walter og Jonna å lete etter fellestrekk og sammenhenger. Er det noen forbindelse mellom ofrene eller gjerningspersonene? 
Saken har tråder tilbake til en bilulykke noen år tidligere og til det svenske rettsapparatet. Og det er krefter i politiet som ikke vil at saken skal bli oppklart. Når Walter og Jonna oppdager sammenhenger som er både uventede og skremmende, blir de tatt av saken. Da kommer den helt ut av kontroll …


En ny krimserie er heller ikke å forakte, krim er alltid kjekt å lese.
Gyldendal forlag

EN SANG FRA FORTIDEN
Dorset, Sør-England, 1937: For 14 år gamle Mitzy Hatcher består livet av husarbeid, en dominerende mor og ensomme vandringer langs havet. Men da den berømte maleren Charles Aubrey inntar nabohuset med sin marokkanske elskerinne og deres to døtre, øyner Mitzy en fremtid hun ikke trodde eksisterte.
Aubrey ber Mitzy sitte modell, og det blir starten på en serie skjebnesvangre begivenheter. I løpet av tre hektiske somre slutter Mitzy å se på maleren med barnets uskyldige beundring. I stedet overtar et besettende og uregjerlig begjær …Mange år senere forhekses gallerieieren Zach av tiltrekningskraften i Charles Aubreys førkrigsportretter. Trangen til å bli kjent med modellene og miljøet leder Zach til en landsby i Dorset. Her starter jakten på sannheten om hva som egentlig skjedde mellom Mitzy og Aubrey for 60 år siden.


Denne kommer ut på min bursdag den 30 Januar og da må jeg jo bare ha den, vel,det er vel ikke hele grunnen. Jeg har nemlig to andre bøker av forfatteren men de har jeg ikke fått lest enda, men kanskje jeg burde gjort det før denne kommer ut?I EN ANNEN VERDEN

Ti år gamle Judith McPherson og faren eier ikke så mye. Huset er fullt av nedstøvede gamle gjenstander og arvestykker fra en mor som Judith aldri kjente. Men Judith skuer verden med Troens øyne, og der andre bare finner søppel, ser Judith muligheter.
For å glemme plageåndene på skolen bygger hun en modell av Guds lovede «Prydelsens land» med mennesker av piperensere, elver av aluminiumsfolie og fjell av pappmasjé og bark. Og hva hvis Judith nå hadde lagd snø av barberskum, bomull og cellofan? Da hadde skolen kanskje holdt stengt på mandag?Da Judith åpner øynene neste dag, er verden utenfor helt hvit. Hun har utført det første mirakelet. Og dermed starter også problemene for Judith og faren …

Dette høres jo umåtelig spennende ut og jeg ser frem til denne boken, coveret likte jeg godt også.Dette er forfatterens første roman som hun vant Desmond Elliott prisen for.Vigmostad & Bjørke

FANGET AV FORTIDEN


Fant ikke noe informasjon på norsk men dette er den som heter «A prisoner of birth» på engelsk og er en moderne gjenfortelling av Dumas » greven av Monte Cristo.» Men uansett så fanget tittelen meg og denne boken skal leses. Kort så handler  boken om en som blir  satt i fengsel for noe han ikke hadde gjort og han bruker alt han har for å renvaske seg.


Silke forlag

SVINDEL OG MULTELIKØR
Fant ikke noe informasjon om denne på norsk men fant selvfølgelig på svensk, for dette er den som heter «Kaffe med rån» og her er hva den handler om:
När Fan blir gammal blir han kriminell 
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!
Märtha får en snilleblixt – de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!
Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.


Må innrømme at jeg fikk litt sånn Holmqvist feeling og det er en god ting for hun elsker jeg,vel ikke forfatteren da sånn egentlig men bøkene hennes. Jeg gleder meg til å sette tenna i denne, jeg har virkelig sansen for bøker med eldre mennesker.

Det kan godt være at jeg kommer over flere bøker som kommer ut i Januar i så fall kommer det et lite innlegg til senere en gang. Det er ikke tvil om at vi går en rik bokvår i møte og det starter bra allerede rett over nyttår. Vi har mye å glede oss over i tiden fremover.


HA EN FIN MANDAG OG HUSK Å SETT AV TID TIL LESING & KOS!


24 kommentarer om “BØKER FOR JANUAR 2013 – DEL 1

 1. Fin liste over januar-utgivelser!
  Jeg likte også coveret til «Den andre siden av gleden», men også presentasjonen gjorde at jeg synes denne boken virker bra. «En sang fra fortiden» fikk jeg også lyst til å lese.
  Ha en fin mandag 🙂

  Liker

 2. Fin liste. Kaffe med tår, er et «kaffe med musikk»? den vil jeg lese.. Har tenkt mye på den siden en kollega har snakket om den som hun har lest på svensk. Lurer på å låne den, men vil heller lese den på norsk. Ha en fin dag.:)

  Liker

 3. Nei,»Kaffe med rån» er skrevet av en annen svensk forfatter. «Kaffe med musikk» er den neste boken til Holmqvist som kommer ut til neste år den også,på Silke forlag. Gleder meg til begge to og jeg vil også helst lese de på norsk.

  Liker

 4. Du er utrolig energisk! Jeg har ikke hatt tanker for januarlesning enda, men det er egentlig ikke noe problem, da «ventehylla» er full av bøker som jeg vil lese. Og biblioteklista har fremdeles mange bøker på vent. Men fine bøker du har valgt! Ha en fin dag!

  Liker

 5. Tusen takk for det:-) Listen min er langt som et vondt år så egentlig burde jeg ikke tenke på det en gang, men uansett kjekt å ha en oversikt over hva som kommer. Ønsker deg en fin dag,Åslaug!

  Liker

 6. Dette var god hjelp. Jeg har stukket hodet frem og bedt om leseeksemplar, så får vi se om de finner meg «verdig».
  I dag skal det leses, holder på med innspurten på Borte, og den er skikkelig spennende.

  Liker

 7. Hei igjen! Fnis, det kunne jo ikke bli noe annet navn på den flotte jule-elgen 😉 Når det gjelder boksene/fanene eller hva de nå heter er det ikke så vanskelig å få dem til! Du går bare inn på den «rullegardinen» der du finner både «nytt innlegg», «utforming» pluss diverse andre. Trykk på «sider» og da kommer du inn der du kan lage disse boksene. Jeg tror faktisk du kan ha bortimot tjue hvis jeg ikke husker feil. Håper jeg klarte å forklare det på en grei måte, hvis ikke må du gi meg et lite pip igjen 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.