Smakebit på Søndag # 49: En overflødig kvinne & Gjenspeilt i deg

Juleforberedelsene går sin gang og nå i helgen har jeg  bakt litt i tillegg til å ta resten av julevasken som jeg ikke hadde fått gjort ferdig. Resten av julepynten er også hentet opp men selve pyntingen gjenstår.Har også fått laget meg en liten»islykt» i helgen. Men man har da tid å få lest litt innimellom også og nå er det som dere vet tid for en smakebit på Søndag som er en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten,og idag skal jeg dele en smakebit med dere fra boken En overflødig kvinne som jeg startet på i går.

Fra bokomslaget
I en gammel leilighet i Beirut bor 72 år gamle Aaliya. Hun har blått hår og en bemerkelsesverdig historie å fortelle. Mens bombene falt i bygatene har Aaliya dyrket sin store lidenskap: bøker. Sine beste år har hun viet til å lese litteratur og oversette den. Hun har et mislykket ekteskap bak seg, og få venner, men har en særegen sans for humor og en rifle som trofast ledsager. Med stor innlevelse og sjarm tar Aaliya oss med på en reise gjennom livet sitt, belyst gjennom bøkene som har gjort sterkest inntrykk på henne, og forfattere som Bolaño, Sebald, García Márquez, Calvino, Nabokov og Dickens. Aaliyas historie er både en personlig fortelling, en familiehistorie og et innblikk i Beiruts og Libanons historie. Samtidig gir romanen er gripende bilde av hvordan det er å falle utenfor et samfunn som er sterkt basert på tradisjonelle verdier.

Denne boken liker jeg veldig godt så langt, liker måten forfatteren skriver på så dette virker veldig lovende. Har ikke kommet så kjempelangt avgårde i den og smakebiten er hentet fra side 21,selv har jeg kommet litt lenger i boken.

Som ung kvinne var jeg så frustrert over aldri å ha sett en mann naken, at jeg pleide å vente til mannen min snorket, før jeg løftet dynen og tente en fyrstikk innenfor myggnettingens omsluttende livmor, og undersøkte kroppen hans under den gjenknappede pyjamasen. Åh,skuffelsen over å finne en mark i stedet for et monster.Og denne skulle jeg være redd for? Denne,fruktbarhetens smie?

I dag får dere også en smakebit fra en annen bok jeg startet på i går,for da dukket nemlig denne boken opp i postkassen min og da var det bare å hive seg over den også og siden jeg allerede hadde begynt å skrive om den boken over her så lot jeg det bare stå.  Gjenspeilt i deg og er andre boken i Crossfire-serien som er i «50 shades» gaten.

Fra baksiden av boken

Den unge og attraktive Eva Tramell og den suksessrike forretningsmannen Gideon Cross har vært et par i to uker. Eva er svak for hans dominerende væremåte og har aldri gitt seg så hen og hatt slik tillit til en mann før.
Men så forandrer Gideon seg, han forlanger stadig sterkere kontroll over Eva og hans egne demoner fra fortiden blir mer og mer en belastning for Eva – ikke minst fordi Gideon forsatt nekter å snakke om hva han i sin tid ble utsatt for.

Er rimelig spent på om jeg liker denne like godt som den første boken og jeg er selvfølgelig spent på hvordan det kommer til å gå med Eva & Gideon. Smakebiten er hentet fra side 21

Det skarpe blikket hans rant bort og ble erstattet av seksuell hete. «Jaså? Har du tenkt å blidgjøre meg med sex,engel?»
«Ja,» innrømmet jeg skamløst.» Masser av det.» Det virker jo som om den taktikken virker godt på deg.»
Munnen hans foretrakk seg i et smil, men det var en skarphet i blikket hans som fikk meg til å puste raskere. Det mørke blikket han ga meg minnet meg på – som om jeg noen gang kunne glemme det – at Gideon ikke var en mann som lot seg dirigere eller temme.
«Å,Eva,» knurret han,liggende henslengt i baksetet med den sorgløse rovdyrminen til en elegant panter som holder en mus fanget i hiet sitt.
Det gikk en deilig skjelving gjennom meg. Når det gjaldt Gideon,lot jeg meg gladelig sluke med hud og hår.

Det var ukens smakebiter fra denne kanten, nå er det tid for en liten blogge- runde før jeg begynner på dagens gjøremål.

HA EN FIN 2. SØNDAG I ADVENDT OG NYT FØRJULSTIDEN!

Tagged:

42 thoughts on “Smakebit på Søndag # 49: En overflødig kvinne & Gjenspeilt i deg

 1. Ann Kristin 9. desember 2012, kl. 10:02 Reply

  En overflødig kvinne virker interessant, alltid bra med karakterer med en sans for humor. 🙂

  Ha en fin søndag. 🙂

  Lik

 2. Tine 9. desember 2012, kl. 10:08 Reply

  Jeg fikk også lyst til å lese En overflødig kvinne, og skriver den på ønskelisten min med en gang. Siden jeg har «innesøndag» tror jeg jommen jeg skal få tid til å prøve meg på en lyslykt også, det har jeg aldri gjort før. Jeg takker for det tipset også. Ha en strålende førjulssøndag!

  Lik

 3. Monika 9. desember 2012, kl. 10:26 Reply

  En overflødig kvinne verkar vara intressant läsning. Det är alltid spännande att få veta mer om andra kulturer.

  Lik

 4. aariho 9. desember 2012, kl. 10:33 Reply

  To flotte smakebiter av to ulike bøker. Virker interessante på hver sin måte. Ha en nydelig dag i det flotte vinterværet!

  Lik

 5. Melusine 9. desember 2012, kl. 11:38 Reply

  Islykter er morsomme å lage! Får bare håpe snøen ligger, skjønt det i dag ser ut til at det fryse på igjen og da har vi det gående med holke og slaps om hverandre…

  Ja, utrolig kjipt av husverten å plutselig ombestemme seg med tanke på katten. Hadde vært fint om du kunne hatt den, men med allergi er jo ikke det noe særlig 🙂

  «En overflødig kvinne» virker som en bra bok, det er interessant å lese historie og hvordan det er å falle utenfor. Den andre boken, er den serien bedre enn Fifty shades?

  Lik

 6. Amanda 9. desember 2012, kl. 12:10 Reply

  Tusen takk for smakebitene! Jeg synes en overflødig kvinne virket veldig bra! Fører den opp på listen min 😉 Den andre har jeg planer om å begynne på over nyttår. (Alle disse planene) Ha en fin søndag videre 🙂

  Lik

 7. ithil 9. desember 2012, kl. 12:34 Reply

  «En overflødig kvinne» fikk jeg lyst til å lese, hovedpersonen virker som en spennende person 😀

  Lik

 8. Tone (Sofilie) 9. desember 2012, kl. 13:18 Reply

  Så en film (drama) der handlingen var fra Libanon; husker ikke hva den het. Men den omhandlet flere kvinner og deres hverdag. Unge som litt eldre. Mye foregikk rundt en frisørsalong. Og den likte jeg. Det var masse humor. En får et innblikk i en samfunn man ellers gjennom media kan få et inntrykk av at alle kun er opptatt av krig. Og så lever de sine liv som oss selv om det selvsagt er ulikheter. Så Overflødig kvinneog din smakebit ( hi,hi) tror jeg kan være noe for meg. Takk for at du tok deg tid til å dele den.

  Lik

 9. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:40 Reply

  Det er helt sant og det har denne gamle damen her på 72!Ha en fin dag du også!

  Lik

 10. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:41 Reply

  Det er koselig å lage og veldig enkelt! Kos deg med innedagen, det har jeg også og nå er det badet som står for tur,det må være verdens kjedeligste jobb. Ha en strålende dag,Tine:-)

  Lik

 11. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:42 Reply

  Det er det og jeg tror vi har litt godt av det også for å forstå ting litt bedre.

  Lik

 12. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:43 Reply

  Ja,det tror jeg at de er, gleder meg til å lese litt videre,foreløpig er det andre ting som må prioriteres. Ha en fin dag du også!

  Lik

 13. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:46 Reply

  Huffja, da får vi et typisk bergensvintervær og det vil vi ikke ha. Hadde det ikke vært for allergien så hadde vi stått på døren din allerede for det var en søt liten pus dette:-) Når det gjelder bøkene så sier de som har lest begge at denne er bedre skrevet og litt bedre innhold, men jeg vet ikke. Tror at du slike serier kan bli litt i overkant mye å lese,vil jo lese litt andre ting også, men jeg får se.

  Lik

 14. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:47 Reply

  Hehe…skulle stå to ikke du…

  Lik

 15. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:48 Reply

  Den har fått god kritikk etter hva jeg har fått med meg så jeg satser på at den er bra, liker den sålangt i hvert fall. Hehe….de planene de planene ja…

  Lik

 16. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:48 Reply

  Ja,en humoristisk dame virker dette som, på 72 år og med blått hår.

  Lik

 17. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 13:49 Reply

  Oi,den virker veldig interessant og håper noen kan finne ut hva den filmen heter for noe, for den kunne jeg tenkt meg å sett. Bare hyggelig,Tone:)

  Lik

 18. Gråbekka`s Blogger 9. desember 2012, kl. 13:54 Reply

  Islykt har jeg aldri laget, men du inspirerte meg. Så nå skal det prøves for første gang:) Spennende! Minusgraderne er nå her, tror ikke det tar lang tid før jeg har en:) Så fine smakebiter du har funnet til oss:) Litt kontraster:) Fikk veldig lyst å lese En overflødig kvinne, den hørtes bra ut. Ha en fin søndag videre!:)

  Lik

 19. KindleJoy 9. desember 2012, kl. 14:06 Reply

  En Overflødig Kvinne var en fantastisk bok, og en stor overraskelse. Det jeg trodde skulle være «nok en kiosk-roman» viste seg å være en perle. Gled deg til fortsettelsen, dette var en av årets veldig gode for min del :o)

  Lik

 20. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 14:24 Reply

  Har du eggehvite og sukker (event perlesukker) så er det bare å sette i gang å lage! Jeg begynte på En overflødig kvinne såvidt i går men når «gjenspeilt i deg» lå i postkassen tok nysgjerrigheten helt over og jeg måtte begynne på den også! ha en super dag,Isabella:-)

  Lik

 21. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 14:25 Reply

  Såpass ja!Ja, jeg har kun lest positive omtaler av den, men husker ikke om jeg har lest din omtale så jeg får ta meg en tur innom senere. Det virker veldig lovende i hvert fall.

  Lik

 22. Tone 9. desember 2012, kl. 14:26 Reply

  Fant den på nettet. Karamell heter filmen; «Karamell handler om fire kvinner som driver en skjønnhetssalong i Beirut. Alle har de sine drømmer og små hemmeligheter. Fjernt fra krigen presenteres vi for et multikulturelt mikrokosmos der folk lever sammen, ikke nødvendigvis i et fredelig, men i hvert fall i et fargerikt og levende fellesskap.

  Lik

 23. GothicVamperstein 9. desember 2012, kl. 14:41 Reply

  Har lest litt om «En overflødig kvinne» tidligere, og burde vel kanskje snart skrive den opp på ønskelista mi.

  Lik

 24. astridterese 9. desember 2012, kl. 15:07 Reply

  Det var to smakebiter som nesten kunne demonstrere ytterpunktene i et spekter 🙂
  Jeg skal også lese Gjenspeilt i deg, men En overflødig kvinne hørtes også ut som en god bok!
  Ønsker deg en fin søndag!

  Lik

 25. Kake 9. desember 2012, kl. 16:48 Reply

  Så spennende. Takk for de to veldig forskjellige smakebitene! : )

  Lik

 26. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 17:22 Reply

  Ok,tusen takk:-) Den skal jeg være på utkikk etter for den fikk jeg lyst til å se.

  Lik

 27. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 17:22 Reply

  Den virker i hvert fall veldig bra!

  Lik

 28. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 17:30 Reply

  Ja,ikke sant? Tror det er to gode bøker på hver sin måte! Ha en fin kveld,Astrid Terese:-)

  Lik

 29. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 17:31 Reply

  Bare hyggelig:-)

  Lik

 30. lottensbokblogg 9. desember 2012, kl. 19:24 Reply

  Tack för smakbitarna. Den första boken lockar mig, jag vill läsa fler böcker från andra länder än jag brukar!

  Lik

 31. Sara Pepparkaka 9. desember 2012, kl. 20:11 Reply

  Det var ju fint med två smakbitar! Ha en fin söndag!

  Lik

 32. Anette 9. desember 2012, kl. 20:13 Reply

  Så gøy med smakebiter fra to bøker i hver sin ende av skalaen 🙂 Stor klem fra meg til deg ❤ PS Jan Guillou må du virkelig titte nærmere på, enkelte av bøkene hans er bare fantastisk gode 🙂

  Lik

 33. C.R.M. Nilsson 9. desember 2012, kl. 20:30 Reply

  Den första tyckte jag riktigt mycket om! Tror jag ska se om jag kan hitta den någonstans 🙂 Tack för smakbitarna!

  Lik

 34. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 20:49 Reply

  Ja,det er spennende å lese bøker fra andre kulturer!

  Lik

 35. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 20:49 Reply

  Bare hyggelig, ha en fin kveld du også!

  Lik

 36. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 20:50 Reply

  Ja,ikke sant? Da skal jeg sjekke ut den godeste Jan Guillou etter hvert!Ha en fin kveld,Anette:-) klem Beathe

  Lik

 37. Beathesbokhylle 9. desember 2012, kl. 20:51 Reply

  Ja,den virker veldig bra så den er vel verd å få med seg!

  Lik

 38. Anita Ness 9. desember 2012, kl. 22:44 Reply

  Smakebiten på En oveflødig kvinne likte jeg. Skal sjekke ut den.:) Også spent på hvordan du liker nr 2 i Crossfireserien.. Har så vidt starta på nr 2 i fifty shades..men det går tregt.. Spenningen har vel dabet av.. Fin kveld til deg Beathe.:)

  Lik

 39. dez 9. desember 2012, kl. 23:22 Reply

  En overflødig kvinne ser så absolutt til å være en type bok etter min smak – den er herved notert. Takk for den fine smakebiten – det su skrev fikk meg til å ville lese boken.

  Ha en fortsatt fin søndagskveld : )

  Lik

 40. Beathesbokhylle 10. desember 2012, kl. 06:52 Reply

  En overflødig kvinne virker veldig bra,Anita. Er selv spent på om jeg liker den andre crossfire-boken eller om jeg har fått nok… Ha en fin mandag,Anita:-)

  Lik

 41. Beathesbokhylle 10. desember 2012, kl. 06:54 Reply

  Så kjekt å være til inspirasjon:-) Boken er meget bra foreløpig,fikk ikke lest så mye som jeg skulle ønske i går så jeg håper jeg får litt mer tid i dag. Ha en fin mandag,Dez!

  Lik

 42. Melusine 10. desember 2012, kl. 10:43 Reply

  Ja, hun er en søt liten pus 🙂
  Det kan nok bli for mye av det gode med flere av disse seriene på rappen, men det høres i alle fall bra ut at denne er bedre skrevet og med mer innhold.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: