Smakebit på Søndag # 49: En overflødig kvinne & Gjenspeilt i deg

Juleforberedelsene går sin gang og nå i helgen har jeg  bakt litt i tillegg til å ta resten av julevasken som jeg ikke hadde fått gjort ferdig. Resten av julepynten er også hentet opp men selve pyntingen gjenstår.Har også fått laget meg en liten»islykt» i helgen. Men man har da tid å få lest litt innimellom også og nå er det som dere vet tid for en smakebit på Søndag som er en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten,og idag skal jeg dele en smakebit med dere fra boken En overflødig kvinne som jeg startet på i går.

Fra bokomslaget
I en gammel leilighet i Beirut bor 72 år gamle Aaliya. Hun har blått hår og en bemerkelsesverdig historie å fortelle. Mens bombene falt i bygatene har Aaliya dyrket sin store lidenskap: bøker. Sine beste år har hun viet til å lese litteratur og oversette den. Hun har et mislykket ekteskap bak seg, og få venner, men har en særegen sans for humor og en rifle som trofast ledsager. Med stor innlevelse og sjarm tar Aaliya oss med på en reise gjennom livet sitt, belyst gjennom bøkene som har gjort sterkest inntrykk på henne, og forfattere som Bolaño, Sebald, García Márquez, Calvino, Nabokov og Dickens. Aaliyas historie er både en personlig fortelling, en familiehistorie og et innblikk i Beiruts og Libanons historie. Samtidig gir romanen er gripende bilde av hvordan det er å falle utenfor et samfunn som er sterkt basert på tradisjonelle verdier.

Denne boken liker jeg veldig godt så langt, liker måten forfatteren skriver på så dette virker veldig lovende. Har ikke kommet så kjempelangt avgårde i den og smakebiten er hentet fra side 21,selv har jeg kommet litt lenger i boken.

Som ung kvinne var jeg så frustrert over aldri å ha sett en mann naken, at jeg pleide å vente til mannen min snorket, før jeg løftet dynen og tente en fyrstikk innenfor myggnettingens omsluttende livmor, og undersøkte kroppen hans under den gjenknappede pyjamasen. Åh,skuffelsen over å finne en mark i stedet for et monster.Og denne skulle jeg være redd for? Denne,fruktbarhetens smie?

I dag får dere også en smakebit fra en annen bok jeg startet på i går,for da dukket nemlig denne boken opp i postkassen min og da var det bare å hive seg over den også og siden jeg allerede hadde begynt å skrive om den boken over her så lot jeg det bare stå.  Gjenspeilt i deg og er andre boken i Crossfire-serien som er i «50 shades» gaten.

Fra baksiden av boken

Den unge og attraktive Eva Tramell og den suksessrike forretningsmannen Gideon Cross har vært et par i to uker. Eva er svak for hans dominerende væremåte og har aldri gitt seg så hen og hatt slik tillit til en mann før.
Men så forandrer Gideon seg, han forlanger stadig sterkere kontroll over Eva og hans egne demoner fra fortiden blir mer og mer en belastning for Eva – ikke minst fordi Gideon forsatt nekter å snakke om hva han i sin tid ble utsatt for.

Er rimelig spent på om jeg liker denne like godt som den første boken og jeg er selvfølgelig spent på hvordan det kommer til å gå med Eva & Gideon. Smakebiten er hentet fra side 21

Det skarpe blikket hans rant bort og ble erstattet av seksuell hete. «Jaså? Har du tenkt å blidgjøre meg med sex,engel?»
«Ja,» innrømmet jeg skamløst.» Masser av det.» Det virker jo som om den taktikken virker godt på deg.»
Munnen hans foretrakk seg i et smil, men det var en skarphet i blikket hans som fikk meg til å puste raskere. Det mørke blikket han ga meg minnet meg på – som om jeg noen gang kunne glemme det – at Gideon ikke var en mann som lot seg dirigere eller temme.
«Å,Eva,» knurret han,liggende henslengt i baksetet med den sorgløse rovdyrminen til en elegant panter som holder en mus fanget i hiet sitt.
Det gikk en deilig skjelving gjennom meg. Når det gjaldt Gideon,lot jeg meg gladelig sluke med hud og hår.

Det var ukens smakebiter fra denne kanten, nå er det tid for en liten blogge- runde før jeg begynner på dagens gjøremål.

HA EN FIN 2. SØNDAG I ADVENDT OG NYT FØRJULSTIDEN!

42 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 49: En overflødig kvinne & Gjenspeilt i deg

 1. Jeg fikk også lyst til å lese En overflødig kvinne, og skriver den på ønskelisten min med en gang. Siden jeg har «innesøndag» tror jeg jommen jeg skal få tid til å prøve meg på en lyslykt også, det har jeg aldri gjort før. Jeg takker for det tipset også. Ha en strålende førjulssøndag!

  Liker

 2. Islykter er morsomme å lage! Får bare håpe snøen ligger, skjønt det i dag ser ut til at det fryse på igjen og da har vi det gående med holke og slaps om hverandre…

  Ja, utrolig kjipt av husverten å plutselig ombestemme seg med tanke på katten. Hadde vært fint om du kunne hatt den, men med allergi er jo ikke det noe særlig 🙂

  «En overflødig kvinne» virker som en bra bok, det er interessant å lese historie og hvordan det er å falle utenfor. Den andre boken, er den serien bedre enn Fifty shades?

  Liker

 3. Tusen takk for smakebitene! Jeg synes en overflødig kvinne virket veldig bra! Fører den opp på listen min 😉 Den andre har jeg planer om å begynne på over nyttår. (Alle disse planene) Ha en fin søndag videre 🙂

  Liker

 4. Så en film (drama) der handlingen var fra Libanon; husker ikke hva den het. Men den omhandlet flere kvinner og deres hverdag. Unge som litt eldre. Mye foregikk rundt en frisørsalong. Og den likte jeg. Det var masse humor. En får et innblikk i en samfunn man ellers gjennom media kan få et inntrykk av at alle kun er opptatt av krig. Og så lever de sine liv som oss selv om det selvsagt er ulikheter. Så Overflødig kvinneog din smakebit ( hi,hi) tror jeg kan være noe for meg. Takk for at du tok deg tid til å dele den.

  Liker

 5. Huffja, da får vi et typisk bergensvintervær og det vil vi ikke ha. Hadde det ikke vært for allergien så hadde vi stått på døren din allerede for det var en søt liten pus dette:-) Når det gjelder bøkene så sier de som har lest begge at denne er bedre skrevet og litt bedre innhold, men jeg vet ikke. Tror at du slike serier kan bli litt i overkant mye å lese,vil jo lese litt andre ting også, men jeg får se.

  Liker

 6. Islykt har jeg aldri laget, men du inspirerte meg. Så nå skal det prøves for første gang:) Spennende! Minusgraderne er nå her, tror ikke det tar lang tid før jeg har en:) Så fine smakebiter du har funnet til oss:) Litt kontraster:) Fikk veldig lyst å lese En overflødig kvinne, den hørtes bra ut. Ha en fin søndag videre!:)

  Liker

 7. En Overflødig Kvinne var en fantastisk bok, og en stor overraskelse. Det jeg trodde skulle være «nok en kiosk-roman» viste seg å være en perle. Gled deg til fortsettelsen, dette var en av årets veldig gode for min del :o)

  Liker

 8. Har du eggehvite og sukker (event perlesukker) så er det bare å sette i gang å lage! Jeg begynte på En overflødig kvinne såvidt i går men når «gjenspeilt i deg» lå i postkassen tok nysgjerrigheten helt over og jeg måtte begynne på den også! ha en super dag,Isabella:-)

  Liker

 9. Fant den på nettet. Karamell heter filmen; «Karamell handler om fire kvinner som driver en skjønnhetssalong i Beirut. Alle har de sine drømmer og små hemmeligheter. Fjernt fra krigen presenteres vi for et multikulturelt mikrokosmos der folk lever sammen, ikke nødvendigvis i et fredelig, men i hvert fall i et fargerikt og levende fellesskap.

  Liker

 10. Det var to smakebiter som nesten kunne demonstrere ytterpunktene i et spekter 🙂
  Jeg skal også lese Gjenspeilt i deg, men En overflødig kvinne hørtes også ut som en god bok!
  Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 11. Så gøy med smakebiter fra to bøker i hver sin ende av skalaen 🙂 Stor klem fra meg til deg ❤ PS Jan Guillou må du virkelig titte nærmere på, enkelte av bøkene hans er bare fantastisk gode 🙂

  Liker

 12. Smakebiten på En oveflødig kvinne likte jeg. Skal sjekke ut den.:) Også spent på hvordan du liker nr 2 i Crossfireserien.. Har så vidt starta på nr 2 i fifty shades..men det går tregt.. Spenningen har vel dabet av.. Fin kveld til deg Beathe.:)

  Liker

 13. En overflødig kvinne ser så absolutt til å være en type bok etter min smak – den er herved notert. Takk for den fine smakebiten – det su skrev fikk meg til å ville lese boken.

  Ha en fortsatt fin søndagskveld : )

  Liker

 14. Ja, hun er en søt liten pus 🙂
  Det kan nok bli for mye av det gode med flere av disse seriene på rappen, men det høres i alle fall bra ut at denne er bedre skrevet og med mer innhold.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s