Julegavetips til bokelskeren!

Da har det blitt desember og inne på Bokblogger.no ligger det en utfordring som heter Bokbloggerne og bokelskernes julegavetips!

Jeg vil gjerne dele tre av mine favoritter for i år med dere og gi de som julegavetips!

Frihet & fangenskap

Det er desember 1880 i Stockholm, og på Operaen møtes de for første gang. Hun – den rødhårede Beatrice Löwenström, lever et innestengt og regelstyrt liv hos onkelen sin og hans familie. Han – den karismatiske Seth Hammerstaal, er byens mest beryktede ungkar. Han er en av Sveriges rikeste menn, og har aldri latt seg styre av regler og konvensjoner. Etter kvelden på Operaen krysses deres veier stadig oftere. Seth fascineres av Beatrices intelligens og frittalenhet. Hun er ulik alle andre kvinner han har møtt, og det tar ikke lang tid før de to vikler seg inn i en komplisert, men lidenskapelig romanse. Men beruselsen blir kortvarig. Det finnes en avtale som mennesker i Beatrices nærhet har fått i stand – en plan for Beatrices fremtid som innebefatter verken frihet, lykke eller Seth…

Både i Sverige og i Norge blir forfatteren Simona Ahrnstedet omtalt som den nye Jane Austen, akkurat det  kan jeg ikke uttale meg om for jeg har ikke lest noe av Austen enda. Denne boken fikk jeg innimellom vondt langt ned i stortåen av(fnis). Min omtale av boken finner du her.

Margarets frihet


Dette er historien om en ung  svart kvinne ved navn Margaret Morgan, født som en fri kvinne og levde et forholdsvis godt liv sammen med mann og tre barn i Pennsylvania. Foreldrene hennes var slaver men ble satt fri av plantasjeeier John Ashmore etter en ulykke på plantasjen som krevde en ung gutts liv,dette skjedde i Maryland før Margaret ble født. Margaret er dessuten oppkalt etter konen på plantasjen, Mrs Margaret Ashmore,fordi hun hjalp til når Margaret kom til denne verden.
 Lykken i Pennsylvania varer derimot ikke evig da den fryktede dusørjegeren Ed Prigg kom fra Maryland for å hente Margaret og barna med seg tilbake i det påskudd at hun var en rømt slave…hun og barna skal selges videre som slaver og de kunne risikere å bli spredd for alle vinder.
Både Ed Prigg og Margaret Morgan har levd og denne romanen er basert på hendelser i Margaret Morgans liv og endelig blir hennes historie fortalt.


Dette er en av de aller beste bøkene jeg har lest nå i år,det var ikke til å unngå å bli berørt av Margarets historie og så tøff som hun var. Min omtale av boken finner du her.Den siste boken ut i dag er en av de få fantasybøkene jeg har lest og den falt jeg skikkelig for
Mørk Engel Boken tar oss med til Praha og inn i en verden vi aldri før har sett: Rundt om i verden dukker det opp håndavtrykk som er brent inn i helt vanlige dører. I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten. Og i de trange smugene i Praha er Karou, en ung kunststudent i søken etter sin egen ukjente historie, i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden. Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

Dette er jo første bok av en triologi og bok nummer to har nettopp kommet ut på engelsk.

Har du et boktips eller to som du har lyst til å dele med oss andre?

Dagens ord:

Livet er som en bok, du kan ikke endre de sidene som allerede er skrevet,men du kan starte på et nytt kapittel!
HA EN FIN LØRDAG I  DESEMBER!


8 kommentarer om “Julegavetips til bokelskeren!

 1. Takk for tips. Hadde en plass på kø-listen min på biblioteket så jeg fikk bestilt Margarets frihet. Simona Ahrnstedet har biblioteket ikke hørt om. Den fantasyboken kommer opp under barn, er det en ungdomsbok eller er den skrevet for voksne?

  Liker

 2. Mørk engel er en ungdomsbok,men jeg likte den godt. Gled deg til Margarets frihet,den var knallbra.
  Inne på bokelskere.no ser det ut som Frihet & fangenskap er utlånt for tiden, dette var på hovedbiblioteket.

  Liker

 3. Margareths frihet har jeg liggende, og kanskje jeg skal gi bort den til jul til min mor? Den Mørk engel ble jeg nyskjerrig på, Praha og Marrakesh, engler og demoner er mat for mons..
  Ha en fin lørdag!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s