Smakebit på søndag # 47: Mammas svik

 Her i huset er juleforberedelsene godt i gang og helgen har vært brukt på vasking av vinduer  og vasking av kjøkken, det er litt av en jobb men veldig godt når det er gjort!
Det er søndag og tid for en ny runde med En smakebit på søndag som er en ukentlig event  fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Dette går ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i med oss andre. På denne måten får vi hver eneste uke et eller flere boktips og kanskje oppdager vi en ny blogg også.

Denne uken har jeg startet på en meget sterk bok som heter Mammas svik som er en historie fra Alvdal-saken.

11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen. På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne barn.
Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune. Dette er historien til den hovedtiltalte kvinnens eldste datter.

Da forfatteren ble spurt om hun ville skrive denne boken takket hun nei flere ganger før hun bestemte seg for likevel å skrive den. Smakebiten er et utdrag fra et brev som Eline skrev til sin mamma…

Til mamma

Jeg skulle ønske du aldri laget meg,jeg skulle ønske jeg aldri ble skapt. Hvorfor må jeg streve sånn i livet mitt? Hvorfor føles det alltid slik at jeg rives i filler? Og hvorfor er du ikke her for meg? Jeg trenger gode ord, støtte og kjærlighet. Hvor ble det av? Jeg fikk aldri det. Du hatet meg fra første stund. Du ville ikke ha meg.Du ville helst legge meg i ukjente armer for aldri å se meg igjen. Aldri brydde du deg når jeg var lei meg, aldri trøstet du meg når jeg hadde det tungt. Det var bare hat. Jeg hadde ingen verdi for deg…..

Eline

Har ikke kommet så langt i boken enda, det er ikke mye som kan leses ad gangen for det er naturlig nok sterk kost som blir presentert.

I tillegg til denne boken leser jeg tredje boken til Jussi Adler-Olsen og Carole Matthews bok «Når du minst venter det.»

I tillegg til å vaske har jeg også brukt deler av helgen på å pakke inn kalendergaver, er ikke helt i mål enda men skal bli ferdig i god tid før lørdag 1.desember. Her er en liten sneakpeak…

HA EN RIKTIG FIN SØNDAG OG NYT FØRJULSTIDEN!

Tagged:

28 thoughts on “Smakebit på søndag # 47: Mammas svik

 1. aariho 25. november 2012, kl. 10:23 Reply

  Først: Flotte kalendergaver! Så til boka: Dette var sterk kost. En bok en må bruke tid på. Orker nesten ikke å tenke på at slike saker skjer om og om igjen.
  Ha en fin dag med pause i juleforberedelsene(?)

  Lik

 2. Amanda 25. november 2012, kl. 11:20 Reply

  Så grusomt! Jeg kan ikke fatte at det går ann.. Dette må være en veldig sterk bok å lese, men også en veldig viktig en. Det er så grusomt at noen må gå gjennom noe så forferdelig.. Det er så man nesten ikke tror det.

  Over til noe annet: kalenderen ble utrolig fin 🙂 Ha en fin søndag videre 🙂

  Lik

 3. Anette 25. november 2012, kl. 11:23 Reply

  Utrolig sterk smakebit, denne boken er nok hjerteskjærende lesning. Og så har du jammen vært flink i helga! Jeg har ikke gjort noen ting, bare sosa og slappa av og attpåtil sov jeg til halv ti i morges. Det har ikke skjedd på mange år tror jeg 😉 Egentlig litt deilig 🙂 Fin søndag til fine deg ❤

  Lik

 4. Monika 25. november 2012, kl. 11:35 Reply

  Det låter som en riktigt tung bok och jag förstår att du inte kan läsa mycket i taget.

  Lik

 5. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 14:02 Reply

  Tusen takk for det:-)Nei,det kan du si,det er grusomt å tenke på at dette skjer 😦 Nå er det bare litt bretting av klær igjen så er det resten av dagen fri til tv-titting og lesing. Ha en fin dag du også!

  Lik

 6. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 14:03 Reply

  Det er en sterk bok å lese og det er ikke mye ad gangen jeg kan lese,dette er ikke en bok man rusher avgårde med.Grusomt å tenke på at slike ting skjer.
  Tusen takk for det,Amanda:-)
  Ha en fin dag videre du også!

  Lik

 7. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 14:06 Reply

  Tusen takk for det,Anette:-) Det er nå deilig å sove lenge,skulle ønske jeg kunne gjøre det, men jeg våkner mellom 7&8 hver eneste helg! Nå er det nesten bare kos igjen i dag. Viktig å slappe av også og man trenger det. Kos deg videre:-)
  Klem fra meg.

  Lik

 8. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 14:07 Reply

  Det er det og en får ta det lugnt.

  Lik

 9. astridterese 25. november 2012, kl. 14:14 Reply

  En utrolig sterk smakebit denne søndagen! Jeg har hørt om denne boken, men jeg kan ikke klare lese den. Jeg synes du er sterk som klarer!
  Jeg pakket inn en gave som skulle til USA i går, bare for å få beskjed om at det er kommet nye regler hvor man må veie hver ting og sette pris på dem. Siden jeg da hadde laget en sop i hop pakke, skal jeg bruke dagen i dag med vekt, pen og papir 🙂 Og huff, vindusvask… Ikke i dag, men…
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  Lik

 10. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 14:23 Reply

  ÅÅhhh,så kjedelig,da ble det en ekstra jobb for deg. Men håper pakken kommer der den skal til slutt!Det er en sterk bok å lese og ikke mange sidene ad gangen en får lest,men slike bøker søler jeg det er viktig å lese om en klarer det. Ikke alle så har det fint dessverre. Ønsker deg også en riktig fin dag,Astrid Terese.

  Lik

 11. Anita Ness 25. november 2012, kl. 14:26 Reply

  Det er helt forj**** å vokse opp med et slikt selvbilde at man er uønsket…og i dette tilfelle grovt misbrukt. Alvdalsaken var grusom.
  Spent på hva du synes om boka når den er ferdiglest.
  God søndag til deg.:)

  Lik

 12. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 14:34 Reply

  Ja,det må være helt grusomt og det går langsomt fremover med lesingen her… en fin søndag til deg også,Anita:-)

  Lik

 13. C.R.M. Nilsson 25. november 2012, kl. 14:55 Reply

  Det här känns som en bok som skulle få mig att gråta och göra mig så arg att jag skakar. På samma gång. Det verkar vara en otroligt tung bok, men en viktig sådan.

  Lik

 14. Tine 25. november 2012, kl. 15:26 Reply

  Sånt er vont å lese, men vi gjør det allikevel 🙂
  God nullte-søndag-i-advent

  Lik

 15. Siljeblomst 25. november 2012, kl. 15:37 Reply

  Dette var en veldig vond og sterk smakebit, og jeg vet ikke om jeg kommer til å klare å lese den.

  Kos deg med juleforberedelsene, jeg må si jeg blir imponert over adventskalendergavene dine!

  Lik

 16. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 16:01 Reply

  Ja,en blir jo det.Vil så gjerne trykke disse barna inntil seg og si at alt skal bli bra! Barn MÅ få slippe å oppleve slike ting.

  Lik

 17. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 16:04 Reply

  Ja,tror det er viktig å lese slike bøker. En fin nullte-søndag i advendt til deg også… den var ny for meg!

  Lik

 18. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 16:06 Reply

  Tusen takk for det:-) Når det gjelder boken er det sterk kost ja,for meg blir det viktig å lese slike bøker selv om det er tøft å komme seg gjennom det.

  Lik

 19. Sofilie 25. november 2012, kl. 18:36 Reply

  En bok jeg ikke har lyst til å lese, men kanskje jeg bør. Fra media har jeg bare fått bruddstykker fra saken, og de er grusomme nok. Tror jeg i tilfelle skal låne den på biblioteket. Uansett, takk for tipset,

  Lik

 20. Mary-Anne 25. november 2012, kl. 19:15 Reply

  huff dette er en tragisk historie, men en bok verdt å få meg seg !
  takk for tips 🙂

  Lik

 21. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 19:22 Reply

  For meg blir det av en eller annen grunn viktig å lese slike bøker selv om de er knalltøff å lese.

  Lik

 22. Beathesbokhylle 25. november 2012, kl. 19:22 Reply

  Visst er det tragisk!

  Lik

 23. Lotten 25. november 2012, kl. 19:56 Reply

  Undrar om jag alls skulle kunna läsa en sån bok, det är ju så oerhört skakande och starkt. I synnerhet när det handlar om barn.
  Fina klappar! Presenterna till adventskalendern ligger gömda men alls inte inslagna. Puh…

  Lik

 24. Vib 25. november 2012, kl. 22:39 Reply

  Takk for smakebiten! Dette er en bok jeg aldri kommer til å klare å lese, men den står på ønskelisten til jul for et par venner så jeg må ihvertfall kjøpe den. For tiden «kvinner» jeg meg opp til å lese Sofia Åkerman sin bok om selvskading, aner meg at det blir mange pauser underveis i den også.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Lik

 25. Beathesbokhylle 26. november 2012, kl. 09:31 Reply

  Ja,hehe….det er litt arbeid med det..men kos er det!Når det gjelder boken så er det meget sterk kost dette så det tar sin tid å komme gjennom boken.

  Lik

 26. Beathesbokhylle 26. november 2012, kl. 09:33 Reply

  Ja,dette er ikke bøker en raser gjennom. Boken du nevner er jeg usikker på om jeg har hørt om så den skal jeg sjekke ut, tusen takk for tips!
  Ha en fin uke!

  Lik

 27. beroene 26. november 2012, kl. 19:50 Reply

  Eg har lese mange bøker med temaet barnemishandling, overgrep, kidnapping, bortføring, drap… Men det har vore skjønnlitteratur.
  Dette er ei påminning om at verkelegheita er mykje verre enn det ein kan lese i ein roman. Takk for smakebit likevel, det er viktig at det vert utgjeve bøker som handlar om denne vonde verkelegheita.

  Lik

 28. Melusine 26. november 2012, kl. 20:34 Reply

  Ikke rart du måtte kvinne deg opp til å lese denne boken, men som du nevnte tidligere: slike bøker er veldig viktig å lese. Jeg avventer til omtalen din av boken til tross for at jeg allerede har ført den opp på leselisten.

  Ha en fin leseuke 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: