Smakebit på søndag # 47: Mammas svik

 Her i huset er juleforberedelsene godt i gang og helgen har vært brukt på vasking av vinduer  og vasking av kjøkken, det er litt av en jobb men veldig godt når det er gjort!
Det er søndag og tid for en ny runde med En smakebit på søndag som er en ukentlig event  fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Dette går ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i med oss andre. På denne måten får vi hver eneste uke et eller flere boktips og kanskje oppdager vi en ny blogg også.

Denne uken har jeg startet på en meget sterk bok som heter Mammas svik som er en historie fra Alvdal-saken.

11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen. På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne barn.
Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune. Dette er historien til den hovedtiltalte kvinnens eldste datter.

Da forfatteren ble spurt om hun ville skrive denne boken takket hun nei flere ganger før hun bestemte seg for likevel å skrive den. Smakebiten er et utdrag fra et brev som Eline skrev til sin mamma…

Til mamma

Jeg skulle ønske du aldri laget meg,jeg skulle ønske jeg aldri ble skapt. Hvorfor må jeg streve sånn i livet mitt? Hvorfor føles det alltid slik at jeg rives i filler? Og hvorfor er du ikke her for meg? Jeg trenger gode ord, støtte og kjærlighet. Hvor ble det av? Jeg fikk aldri det. Du hatet meg fra første stund. Du ville ikke ha meg.Du ville helst legge meg i ukjente armer for aldri å se meg igjen. Aldri brydde du deg når jeg var lei meg, aldri trøstet du meg når jeg hadde det tungt. Det var bare hat. Jeg hadde ingen verdi for deg…..

Eline

Har ikke kommet så langt i boken enda, det er ikke mye som kan leses ad gangen for det er naturlig nok sterk kost som blir presentert.

I tillegg til denne boken leser jeg tredje boken til Jussi Adler-Olsen og Carole Matthews bok «Når du minst venter det.»

I tillegg til å vaske har jeg også brukt deler av helgen på å pakke inn kalendergaver, er ikke helt i mål enda men skal bli ferdig i god tid før lørdag 1.desember. Her er en liten sneakpeak…

HA EN RIKTIG FIN SØNDAG OG NYT FØRJULSTIDEN!

28 kommentarer om “Smakebit på søndag # 47: Mammas svik

 1. Først: Flotte kalendergaver! Så til boka: Dette var sterk kost. En bok en må bruke tid på. Orker nesten ikke å tenke på at slike saker skjer om og om igjen.
  Ha en fin dag med pause i juleforberedelsene(?)

  Liker

 2. Så grusomt! Jeg kan ikke fatte at det går ann.. Dette må være en veldig sterk bok å lese, men også en veldig viktig en. Det er så grusomt at noen må gå gjennom noe så forferdelig.. Det er så man nesten ikke tror det.

  Over til noe annet: kalenderen ble utrolig fin 🙂 Ha en fin søndag videre 🙂

  Liker

 3. Utrolig sterk smakebit, denne boken er nok hjerteskjærende lesning. Og så har du jammen vært flink i helga! Jeg har ikke gjort noen ting, bare sosa og slappa av og attpåtil sov jeg til halv ti i morges. Det har ikke skjedd på mange år tror jeg 😉 Egentlig litt deilig 🙂 Fin søndag til fine deg ❤

  Liker

 4. Tusen takk for det:-)Nei,det kan du si,det er grusomt å tenke på at dette skjer 😦 Nå er det bare litt bretting av klær igjen så er det resten av dagen fri til tv-titting og lesing. Ha en fin dag du også!

  Liker

 5. Det er en sterk bok å lese og det er ikke mye ad gangen jeg kan lese,dette er ikke en bok man rusher avgårde med.Grusomt å tenke på at slike ting skjer.
  Tusen takk for det,Amanda:-)
  Ha en fin dag videre du også!

  Liker

 6. Tusen takk for det,Anette:-) Det er nå deilig å sove lenge,skulle ønske jeg kunne gjøre det, men jeg våkner mellom 7&8 hver eneste helg! Nå er det nesten bare kos igjen i dag. Viktig å slappe av også og man trenger det. Kos deg videre:-)
  Klem fra meg.

  Liker

 7. En utrolig sterk smakebit denne søndagen! Jeg har hørt om denne boken, men jeg kan ikke klare lese den. Jeg synes du er sterk som klarer!
  Jeg pakket inn en gave som skulle til USA i går, bare for å få beskjed om at det er kommet nye regler hvor man må veie hver ting og sette pris på dem. Siden jeg da hadde laget en sop i hop pakke, skal jeg bruke dagen i dag med vekt, pen og papir 🙂 Og huff, vindusvask… Ikke i dag, men…
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  Liker

 8. ÅÅhhh,så kjedelig,da ble det en ekstra jobb for deg. Men håper pakken kommer der den skal til slutt!Det er en sterk bok å lese og ikke mange sidene ad gangen en får lest,men slike bøker søler jeg det er viktig å lese om en klarer det. Ikke alle så har det fint dessverre. Ønsker deg også en riktig fin dag,Astrid Terese.

  Liker

 9. Det er helt forj**** å vokse opp med et slikt selvbilde at man er uønsket…og i dette tilfelle grovt misbrukt. Alvdalsaken var grusom.
  Spent på hva du synes om boka når den er ferdiglest.
  God søndag til deg.:)

  Liker

 10. Dette var en veldig vond og sterk smakebit, og jeg vet ikke om jeg kommer til å klare å lese den.

  Kos deg med juleforberedelsene, jeg må si jeg blir imponert over adventskalendergavene dine!

  Liker

 11. En bok jeg ikke har lyst til å lese, men kanskje jeg bør. Fra media har jeg bare fått bruddstykker fra saken, og de er grusomme nok. Tror jeg i tilfelle skal låne den på biblioteket. Uansett, takk for tipset,

  Liker

 12. Undrar om jag alls skulle kunna läsa en sån bok, det är ju så oerhört skakande och starkt. I synnerhet när det handlar om barn.
  Fina klappar! Presenterna till adventskalendern ligger gömda men alls inte inslagna. Puh…

  Liker

 13. Takk for smakebiten! Dette er en bok jeg aldri kommer til å klare å lese, men den står på ønskelisten til jul for et par venner så jeg må ihvertfall kjøpe den. For tiden «kvinner» jeg meg opp til å lese Sofia Åkerman sin bok om selvskading, aner meg at det blir mange pauser underveis i den også.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Liker

 14. Eg har lese mange bøker med temaet barnemishandling, overgrep, kidnapping, bortføring, drap… Men det har vore skjønnlitteratur.
  Dette er ei påminning om at verkelegheita er mykje verre enn det ein kan lese i ein roman. Takk for smakebit likevel, det er viktig at det vert utgjeve bøker som handlar om denne vonde verkelegheita.

  Liker

 15. Ikke rart du måtte kvinne deg opp til å lese denne boken, men som du nevnte tidligere: slike bøker er veldig viktig å lese. Jeg avventer til omtalen din av boken til tross for at jeg allerede har ført den opp på leselisten.

  Ha en fin leseuke 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s