Smakebit på Søndag # 46: Havfruestolen

Endelig er skisesongen  i gang igjen og det er mye å glede seg til fremover. Men nå skal jeg ikke kjede dere ihjel med skisnakk for det er nemlig søndag i dag og da vet du hva som er på ferde.
En smakebit på søndag er en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.
Del en linje eller fler fra den boken du leser i akkurat nå, lag et innlegg om det på bloggen din, link inne på Mari sin blogg og vips så er du med.

I dag vil jeg dele en smakebit med dere fra en bok som jeg skal begynne på i dag og dermed kommer smakebiten rett og slett fra de første linjene i boken.

 Jessie Sullivan har vært gift halve livet og hun tror oppriktig på at hun er lykkelig. Når hun reiser tilbake til den isolerte øya hvor hun vokste opp for å finne ut hvorfor mora hennes har oppført seg så rart, blir hun tiltrukket av Thomas, en benediktinermunk som akkurat skal avlegge sine klosterløfter. Deres møter vekker et enormt seksuelt og åndelig begjær i Jessie, og hun blir dratt mellom sine nye kraftige følelser og lengsler, og det lange ekteskapet sitt. Etter alle disse årene begynner hun å forstå hvem hun egentlig er og hvor hun hører hjemme, men hun begynner også å forstå hvor mye av det gamle livet hennes som har plass i det nye.

Her kommer smakebiten:

Midt i ekteskapet mitt, mens jeg først og fremst var Hughs kone og Dees mor, en helt alminnelig kvinne som på ingen måte var noen himmelstormer, forelsket jeg meg i en benediktermunk.
Det skjedde i løpet av vinteren og våren 1988, selv om jeg først nå, et år senere, er klar for å snakke om det. Det sies at man kan tåle alt bare man kan fortelle en historie om det.

Gleder meg til å starte skikkelig på denne,det blir ikke før ut på ettermiddagen.

HA EN FIN SØNDAG!

40 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 46: Havfruestolen

 1. Det låter som en intressant historia. Jag tror detta händer ganska ofta (kanske inte just benediktermunken), att man plötsligt kommer på att man inte alls lever det liv man egentligen ville.

  Liker

 2. Det var meininga at eg skulle lese denne i same slengen som eg leste «Bienes hemmelige liv» for nokon år sidan, men det vart aldri;-)

  Takk for påminninga, og smakebiten!

  Ha ein fin søndag!

  Liker

 3. Takk for smakebiten, Beathe : )

  Kan tenke meg at boken er spennende når man er sulten på denne sjangeren, og om temaer som fortrengelse, selvfornektelse, selvutvikling og begjær.

  God lesing!
  Ha en fin søndag!

  Liker

 4. Spennende! Jeg likte Bienes hemmelige liv veldig godt, så kanskje denne er bra også? Synes det høres litt voldsomt ut, affære med en benediktinermunk, men vi får sjå! Gleder meg til å lese omtalen din! Takk for smakebiten ;o)

  Liker

 5. Fin smakebit. Spent på å høre hva du mener om boka. Har lest Bienes hemmelige liv, som jeg likte godt, og en bok hun skrev sammen med sin datter,Ann Kid Taylor, som jeg ikke likte så godt.(Tror den het Grtanateplene)

  Liker

 6. Bare hyggelig,Elida:-) Bienes hemmelige liv har jeg ikk lest enda, men har den stående. Har sett filmen et par ganger og likte den så jeg gleder meg til å lese boken. Har lest «Granateplene» av samme forfatter og den likte jeg.
  Ha en fin søndag du også!

  Liker

 7. Tusen takk for det,Anette:-) Likte coveret godt jeg også. Nå var det en liten pause her for hopp liker jeg ikke så veldig, så da ble det litt tid til blogging og klevask.GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN,Anette:-) Bursdagsklem fra meg!

  Liker

 8. Ja,det var jo litt voldsomt dette da, blir spennende å se hvordan dette skal gå. Bienes hemmelige liv har jeg ikke fått lest enda, men har sett filmen flere ganger og likte den godt, så regner med at jeg kommer til å like boken også.
  Ha en fin dag, Berit!

  Liker

 9. Denne har jeg ulest i bokhylla sammen med Bienes hemmelig liv og Granateplene. No fikk jeg såå lyst å lese denne:). Men filmen Bienes hemmelige liv er kanonbra!!. Det var den som ført til at jeg leste La meg synge deg stille sanger ( Rar kombinasjon). Jeg fant nemlig ut at jeg elsker bøker som handler om relasjoner. Det var jo full klaff<3

  Liker

 10. Jeg er veldig spent på omtalen din av denne boka. Jeg likte den nemlig virkelig ikke. Men Bienes Hemmelige Liv er helt nydelig. Ha en fortsatt fin søndag 🙂

  Liker

 11. En fin smakebit fra en virkelig fin bok. Det er en stund siden jeg leste den, men jeg husker at jeg likte den virkelig godt. Din utgave hadde i tillegg et nydelig cover!

  Liker

 12. hehe, morsomt med delte meninger 😉 Gleder meg til omtalen din!

  Likte veldig godt følgende utsagn:
  Det sies at man kan tåle alt bare man kan fortelle en historie om det.

  Ha en glad dag!!
  Klem, Pia

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s