Smakebit på Søndag # 45: Kirsebærsnø

Nå er det full nedtelling her i huset for på førstkommende fredag så er det sesongåpning for langrenn på Beitostølen og jeg er selvfølgelig klar….fra sofakroken.
 Det er tid for en smakebit på søndag som er en ukentlig spalte fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.
  Jeg har lest ferdig Fasandreperne og Bakerens datter og i går kveld var jeg klar for nye bøker. Denne gangen står Flaskepost fra P og  Kirsebærsnø for tur. Siden jeg hadde en smakebit fra en Jussi  bok sist søndag så  kommer dagens smakebit  fra boken til Ingelin Røssland kirsebærsnø.

    Fra bokens bakside:

Under den storslagne førtiårsfesten Cathrine har laga for mannen sin, blir ho brått klar over at det finst ein ubalanse i forholdet. Ho har vore så opptatt av å visa sin kjærleik for Tom Ove at ho ikkje har merka at han knapt løftar ein finger for hennar skuld. Og mens ho står på trappa utanfor festlokalet og frys, kjem det ein som ser henne. Det er som om lagnaden nærmast kastar henne i armane på denne svenske dyrlegen som seier rett ut: Jag vill stjäla dig från din man. Handlinga i Kirsebærsnø utspeler seg i vakre Hardanger, med blømande frukttre, ei kjær bestemor som ligg for døden og eit gammalt hus som skaper strid i familien. Cathrine er midt i sitt livs største drama: Vil ho orka å stå imot freistinga, når det er så enkelt å gi etter?

Smakbiten er hentet fra side 10

Han er ved sida av henne i eit byks. Lange armar og bein, han er eit hjortedyr. Ein elg. Det knitrar som i eit elektrisk gjerde då han kjem borti henne med overarmen.
-Polyester
-Vad då?
-Blusen min, det var derfor det knitra.
-Är du säker?
-Vil du ha?
Ho rekkar han det halvfulle vinglaset. Han tar ein slurk før han gir glaset tilbake,seier namnet sitt. Alex.
-Og eg heiter Catrine.
Auga hans sit tett, og han skjeglar litt på det høgre. Det skapar ein asymmetri i det ellers så regelmessige ansiktet.
-Hej, Catrine.
Så annleis namnet hennar høyrest ut i hans munn. 
Ho kjenner seg som om ho er fem år og nokon har løfta på ei grein og funne henne der under busken.
Nokon som vil leika. Ho tar ein minislurk vin før ho gir han resten.
– Blir du med inn og dansar?
– Gärna.
Ho tar handa hans. Igjen knitrar det elektrisk,og dei ser på kvarandre og fniser, men slepper ikkje taket i kvarandre.

Gleder meg til å lese videre i denne boken.

Ønsker dere en riktig fin søndag videre, nå er det tid for bloggbesøk og lesing selvfølgelig.

34 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 45: Kirsebærsnø

 1. Ja,tittelen er fin og ikke minst coveret også!Tror du kommer til å like denne boken og det tør jeg å si enda jeg ikke har kommet så veldig langt avgårde. Ha en herlig søndag du også,Isabella.

  Liker

 2. Heftig smakebit – sterkt erkjennelsesøyeblikk vi er med på som lesere! Fikk absolutt lyst til å være leserflue i hodet og hverdagen til denne damen! Snakk om å stå med en fot i: før og en fot i: etter.

  Ha en fin søndag!

  Liker

 3. Akkurat det tenkte jeg også da jeg så den på biblioteket; fin tittel og framside! Jeg noterte den, men lot den stå- MÅ prøve å lese de andre som står her og brøler til meg først..
  Her har det nemlig blitt sånn at selv de søteste, snilleste bøkene har sluttet å viske. De har nok skjønt at man må skrike for å bli hørt og satt fremst i køen…
  Nyt dagen ;o)

  Liker

 4. Denne fikk vi fra forfatterinnen selv på fredag faktisk, da hun videointervjuet Tiger til bloggen sin «Bak bøkene». 🙂 Jeg hadde i veldig lyst til å lese den, så det var utrolig kjekt – og etter smakebiten din gleder jeg meg bare enda mer til å begynne på den!

  Liker

 5. Jeg har veldig lyst til å lese flere av Ingelin Røsslands bøker. Bloggen hennes er så flott og det gjør meg nysgjerrig på henne som forfatter også.

  Håper du har en flott søndag, Beathe 🙂

  Liker

 6. En fin smakebit og et nydelig cover. Jeg er helt ukjent med Ingelin Røssland men ser jo at jeg absolutt må lese denne, så den havner rett på leselisten 🙂
  Takk for tips og ha en riktig fin søndag!

  Liker

 7. Jeg tror jeg skal prøve meg på flere av hennes bøker om jeg liker denne når jeg har lest den ferdig,det ser lovende ut.Bloggen hennes må jeg også besøke for der har jeg ikke vært enda. Ha en fin søndag du også,Mari

  Liker

Kommentarer er stengt.