Fremtidige favoritter # 30: NOVELLEVERSJONEN

Dette er en spalte som Elin på BOKELSKERINNEN legger ut på bloggen sin stort sett hver fredag. Det går ut på å fortelle om en bok eller flere som du gleder deg til å lese eller er spent på. Dette kan være bøker som du venter på skal bli utgitt eller det kan være bøker du har i hyllen din men som du ikke har fått sjansen til å lese enda. Lager du et innlegg så link gjerne innlegget inne hos Elin.

Jeg har lest veldig lite noveller gjennom tidene og dette har jeg tenkt å gjøre noe med og til neste år skal jeg lage min egen lille utfordring om å lese et gitt antall novellesamlinger.

 Bølgerytteren av Johan Theorin
 • En ung gutt utfordrer naturkreftene med livet som innsats.
 • Tre menn graver i en kirkeruin for å finne havets guder og deres legende vekster.
 • En vandring blant gravhauger og fortidsminner vekker til live gamle spøkelser.
 • En tyv får betale dyrt for sin grådighet og ender der han minst ønsker det.
 • En slede med menneskelignende skapninger glir forbi i natten i en liten by på Öland, og to unge kvinner er vitner.

 Dette er en forfatter som jeg er meget spent på, jeg har noen av bøkene hans men siden jeg ikke har fått kjøpt alle enda og jeg skal lese de i kronologisk rekkefølge så er de litt på vent forløpig. Da kunne jo denne novellesamlingen være noe i mellomtiden,de høres spennende ut.

Da Roy Fenn er 13 år gammel, tar faren hans livet sitt. I disse delvis selvbiografiske fortellingene følger vi Roy fra han blir født i Alaska, til han vender tilbake 30 år senere for å konfrontere farens død.
Denne snublet jeg over på min leting etter noveller som jeg kunne tenkt meg å lest og jeg må innrømme at den høres unektelig spennende og interessant ut. 
Historien om fru Berg  av Invild H. Rishøi
 Boka inneholder de fem novellene Historien om Fru Berg, Trylle bort mennesker, The life and death of Janis Joplin, Det som lyser og Jentene mine. De handler blant annen om skjebnetro, sankthansormer og kortspill, om å møte sin første elskerinne, og om å oppdage at du ligner på Janis.
Denne leste jeg om tidligere i år men det var først etter å ha lest forfatterfruen Karen sin omtale av denne novellesamlingen at jeg ble overbevist at denne må jeg bare få lest.

Dette var en liten knippe av novellesamlinger som jeg har planer om å skaffe meg i nærmeste fremtid. Har du en favoritt novellesamling som du mener jeg burde fått med meg så tips meg gjerne i kommentarfeltet.
HA EN ALLE TIDERS FREDAG OG EN RIKTIG GOD HELG!

20 responses

 1. Boken til Johan Theorin fikk jeg veldig lyst å skaffe meg. takk for tipset. Har vært nyskjerrig på han en stund, og noveller kan være en fin start. God helg.:.) (min favoritt kommer i ettermiddag)

  Liker

 2. Har lest omtalen din flere ganger, men så jo nå at jeg ikke har kommentert…så jeg lister meg stille inn senere i dag. Ja,noveller kunne jeg tenkt meg å lest mer av så jeg tror jeg skal få mer sansen for sjangeren etter hvert.

  Liker

 3. Så mange spennende valg. Jeg er heller ikke så flink til å lese noveller. De få jeg har lest tilhører stort sett krim og spenningssjangeren, som novellene til Stephen King og John Ajvide Lindqvist. Noveller er egentlig helt perfekt, for da kan man ofte lese ferdig fortellingen der og da 🙂

  Liker

 4. artig at du nevner det, for eg tenkte det samme … en sånn 52 uker 52 noveller -ting som eg har sett noen steder, så det satser eg på til neste år 😉
  den første boken du nevner her ble eg vanvittig nysjerrig på ! føler for litt grøss og krim og denslags på disse mørke høstkveldene 😉

  Liker

 5. Ja,jeg skal finne på noe for å få meg selv til å lese flere noveller, om jeg blir med på andres utfordring eller om jeg finner på noe selv.Det gjør seg absolutt med litt krim på disse tider!!

  Liker

 6. Hvis du vil lese King, så finner du hans første samling noveller på bruktbutikker og sånn. QXL er et godt sted å lete. Den heter Nattmennesker og er den beste. De andre er kun å få tak i på engelsk. Lindqvist er veldig god, passer godt på denne tiden av året.

  Liker

 7. Ser ut som bøker å se frem til. «En slede med menneskelignende skapninger glir forbi i natten i en liten by på Öland, og to unge kvinner er vitner.»- Jeg fikk lyst til å lese den novella, jeg! Jeg leser noveller inni mellom, jeg prøver å rokkere på sjangerne jeg leser.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

http://www.frokenflink.com/

En blogg om bøker

Forlagsliv

En blogg om bøker

Kristin forteller

- om ting hun har sett, hørt, lest og tenkt

Lesejenta

bøker

Med hodet i en bok.

En blogg om bøker

Tanker om sproget

En blogg om bøker

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Gro prøver å tenke

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Going sustainable and zero waste

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

%d bloggere like this: