Boken på vent (23):Deres nærvær er ønsket i Suvanto

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Det er nok av bøker å ta av når en skal velge ukens utvalgte bok på vent, og en får nesten litt dårlig samvittighet for de bøkene som har stått der lenge uten at jeg har ofret dem så mye som et eneste blikk. Noen bøker skriker etter å bli lest og ofte er det dem som skriker høyest som blir lest først, mens andre ikke sier et pip og bare står der til blikket mitt tilfeldigvis faller på den.Ukens bok  er skrevet av den amerikanske forfatteren Maile Chapman,en totalt ukjent forfatter for meg. Men når jeg plukket opp boken og leste bakpå så forstår jeg ikke helt hvorfor jeg har latt den stå i fred så lenge.

Forfatter Maile Chapman

Deres nærvær er ønsket i Suvanto

 

Boken skildrer et kvinnesamfunn som oppsto ved et finsk sanatorium, kanskje mot slutten av 1920-tallet. Dette lukkede og temmelig isolerte miljøet er blitt et tilfluktssted for de ikke-finsktalende konene til utenlandske ledere i den finske skogindustrien. Nå føler «pasientene i øverste etasje» seg truet av den unge legen som vil gjøre avdelingen om til en regulær fødeavdeling. Etter hvert skjer det et uforklarlig dødsfall ved sanatoriet.

Jeg må jo innrømme at dette høres unektelig spennende og skummelt ut. Hva er med disse kvinnene som blir på sanatoriet for å unnslippe situasjonen som ektemennene deres har fått dem opp i? Til sanatoriet kommer også den amerikanske sykepleieren Sunny og en ung kirurg som er ute etter prøvekaniner for å perfeksjonere en ny teknikk for fjerning av livmoren… Huff, kjenner jeg er skikkelig nysgjerrig på denne nå.

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

   
   HA EN FIN TIRSDAG ALLE SAMMEN!

  10 kommentarer om “Boken på vent (23):Deres nærvær er ønsket i Suvanto

  Kommentarer er stengt.