Smakebit på Søndag # 44: Fasandreperne

Så var det søndag igjen, er det bare meg eller går virkelig tiden veldig mye fortere nå? Har det med å gjøre at det bare er vel 7 uker igjen til jul med alt en har å gjøre før den tid?
I helgen har jeg sittet og skrevet lister og som den listeguri jeg er så har jeg storkost meg med akkurat den oppgaven. Med 72 små og store gaver som skal handles inn og pakkes inn så er det lurt å begynne etterhvert,egentlig er jeg litt sent ute i år i forhold til hva jeg pleier men satser på at det skal gå fint. Men nå er det vitterlig ikke kalendergaver dette skal handle om,men noe ganske annet. Søndag betyr En smakebit på Søndag en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg har endelig tatt for meg Jussi Adler- Olsen, jeg fatter og begriper ikke  hvorfor jeg ikke har begynt på disse bøkene før. Den første boken i serien om avdeling Q og Carl Mørck  har jeg omtalt her. Nå leser jeg den andre boken,Fasandreperne og jeg er fortsatt  veldig begeistret, Jussi kan krim.

 
I 1987 blir et søskenpar myrdet. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever, men saken henlegges inntil en av de mistenkte tilstår ni år senere. Kriminalinspektør Carl Mørck begynner å grave i materialet og oppdager at noe er galt.

I dag har jeg lyst til å dele to smakebiter med dere og den første er hentet fra side 71

Akkurat da lød  et svært leit sammensurium av knakende treverk og knusende glass, etterfulgt av et par av Assads fremmedartede gloser som garantert ikke hadde noe med ettermiddagsbønnen å gjøre. Til gjengjeld var effekten av det pulveriserte vinduet ganske overveldene, for lyset strømmet inn i hver krok og etterlot ingen tvil om at edderkopper hadde herkset i huset. Det hang spindelvev som girlandere fra taket, og suvenirer på de lange hyllene var dekket med tykke lag av støv at alle farger ble til èn.

den andre smakebiten er hentet fra side 94

Som alltid var det Ditlev som slo først. Det var han som fikk offeret til å falle litt sidelengs med et lavt sukk,og Ulrik grep ham og dro ham inn i passasjen.
Her slo Ulrik mannen for første gang. Tre ganger rett i pannen og så en gang på halsen. Alt avhengig av styrken på slagene var ofrene ofte bevisstløse nå. Så hardt hadde han ikke slått denne gangen, det hadde Ditlev instruert ham om.
De dro mannens halvslappe kropp med sprikende ben etter seg gjennom passasjen, og da de nådde ned til slottssjøen ti meter lenger fremme, gjentok seansen seg. Først små slag,denne gangen mot kroppen, deretter litt hardere. Da det gikk opp for den paralyserte mannen at han var i ferd med å bli slått ihjel, kom det små, uartikulerte lyder ut av mannen hans. Ikke at han hadde behøvd å si noe, det behøvde aldri ofrene. Øynene sa som regel alt.

Da er det tid for litt frokost og en rundtur i blogglandia og se på andre smakebiter, mine håpefulle tre ligger og snorker enda og kommer til å gjøre det i flere timer til….men det er herlig med en stille og rolig morgenstund. Etterpå skal jeg ut i det kalde finværet, det har vært et rart vær denne uken med mildt og kaldt hver annen dag. Jeg skal hente dette fine hjerte som en har laget til meg

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

38 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 44: Fasandreperne

 1. Fantastiske smakebiter!! Siden jeg har lest alle bøkene i serien kjenner jeg nå en kraftig abstinens, og vurderer sterkt å kjøpe noen av forfatterens bøker som enda ikke er oversatt til norsk 🙂 Ha en super søndag, kjære du ❤

  Liker

 2. Oj, er det bare syv uker til jul! Når en ser slik på det høres det ikke ut som lang tid…på tide å tenke på juleforberedelser ja. Jeg lager også kalender til mine små, men ikke noe avansert; pakker inn en liten godteri til hver og henger opp på kalenderen.

  Jussi kan krim, skriver du, og jeg har notert meg Jussi Adler-Olsen som en forfatter å lese. Høres jo veldig spennende ut!

  Liker

 3. Jussi står i hylla og venter. Målsetning for 1.halvår 2013 er å lese flere av (de etterhvert færre!) uleste bøkene som gir meg dårlig samvittighet i bokhylla. Jeg kommer nok som deg til å tenke «hvorfor har jeg ikke lest ham før» – jeg har nemlig tilgode å lese en Adler-Olsen bok, og jeg like jo krim! :o) Ha en fin søndag!

  Liker

 4. Takk for to flotte smakebiter! Bøkene høres veldig spennende ut og har selvfølgelig notert de ned flere ganger. Men har ikke begynt å lese de ennå, skjønner jeg går glipp av noe bra da. Skal helt klart lese disse ikke om så alt for lenge. 7 uker til jul, kanskje litt på tide å begynne ihvertfall å tenke på julegaver da. Må skjerpe meg, tiden går jo så fort….eller så blir det panikkshopping og det liker jeg ikke.

  Ha en fin fin søndag, kos deg masse! Klæm!:)

  Liker

 5. Her vil de ha sokker,truser,t-skjorter og annet stort og smått som de alltid har brukt for likevel og da får de det. Ja, Jussi kan virkelig skrive krim og det er vel verd et forsøk,

  Liker

 6. Da blir det spennende å se om du liker bøkene hans, jeg tror du komme til å dele samme syn som meg. Det var en god målsetning for 2013 og absolutt noe å vurdere for meg også,haugen med bøker har bare vokst det siste året og jeg har nærmere 250 bøker som er uleste. Kanskje lite i forhold til andre garvete bokelskere,men mye for meg.Jeg har begrenset bokkjøpene mine betraktelig i det siste og slik skal det fortsette for den uleste bunken kan ikke bare vokse og vokse. ha en fin søndag du også.

  Liker

 7. Nei,det er godt å få det unna i litt god tid for det verste jeg også vet er å ha dårlig tid. Jussi bøkene må du få med deg Isabella,jeg tror du vil like de veldig godt. Ha en herlig søndag du også.
  Klem

  Liker

 8. To flotte smakebiter selv om jeg grøsset av den siste!
  Jeg har lest Avdeling Q bøkene men husket ikke akkurat den scenen. Det er fine bøker 🙂

  Liker

 9. Har veldig lyst til å lese den. Leste Kvinnen i buret tidligere i høst so, jeg likte svært godt. Så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese flere bøker av Adler – Olsen:)

  Liker

 10. Jeg har fortsatt til gode å lese Adler-Olsen, men han rykker stadig høyere opp på leselisten min!

  Så flink du er som allerede har startet juleplanleggingen! Her fikk jeg en kraftig påminnelse om å fart i planleggingen selv 🙂

  Liker

 11. Ja, det blir litt når det er 3 barn og selv om han eldste snart er 20 så vil han fremdeles ha kalender og da skal han få det. Det er jo kos med disse kalenderne og jeg kunne tenkt meg en selv også.

  Liker

 12. Hei Beathe.
  Tusen takk for hyggelig og inspirerende kommentar inne hos meg. For en nervøs debutant er slike tilbakemeldinger gull verdt 🙂
  Ønsker deg en finfin dag. Hilsen Kari

  Liker

Kommentarer er stengt.