Smakebit på Søndag # 44: Fasandreperne

Så var det søndag igjen, er det bare meg eller går virkelig tiden veldig mye fortere nå? Har det med å gjøre at det bare er vel 7 uker igjen til jul med alt en har å gjøre før den tid?
I helgen har jeg sittet og skrevet lister og som den listeguri jeg er så har jeg storkost meg med akkurat den oppgaven. Med 72 små og store gaver som skal handles inn og pakkes inn så er det lurt å begynne etterhvert,egentlig er jeg litt sent ute i år i forhold til hva jeg pleier men satser på at det skal gå fint. Men nå er det vitterlig ikke kalendergaver dette skal handle om,men noe ganske annet. Søndag betyr En smakebit på Søndag en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg har endelig tatt for meg Jussi Adler- Olsen, jeg fatter og begriper ikke  hvorfor jeg ikke har begynt på disse bøkene før. Den første boken i serien om avdeling Q og Carl Mørck  har jeg omtalt her. Nå leser jeg den andre boken,Fasandreperne og jeg er fortsatt  veldig begeistret, Jussi kan krim.

 
I 1987 blir et søskenpar myrdet. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever, men saken henlegges inntil en av de mistenkte tilstår ni år senere. Kriminalinspektør Carl Mørck begynner å grave i materialet og oppdager at noe er galt.

I dag har jeg lyst til å dele to smakebiter med dere og den første er hentet fra side 71

Akkurat da lød  et svært leit sammensurium av knakende treverk og knusende glass, etterfulgt av et par av Assads fremmedartede gloser som garantert ikke hadde noe med ettermiddagsbønnen å gjøre. Til gjengjeld var effekten av det pulveriserte vinduet ganske overveldene, for lyset strømmet inn i hver krok og etterlot ingen tvil om at edderkopper hadde herkset i huset. Det hang spindelvev som girlandere fra taket, og suvenirer på de lange hyllene var dekket med tykke lag av støv at alle farger ble til èn.

den andre smakebiten er hentet fra side 94

Som alltid var det Ditlev som slo først. Det var han som fikk offeret til å falle litt sidelengs med et lavt sukk,og Ulrik grep ham og dro ham inn i passasjen.
Her slo Ulrik mannen for første gang. Tre ganger rett i pannen og så en gang på halsen. Alt avhengig av styrken på slagene var ofrene ofte bevisstløse nå. Så hardt hadde han ikke slått denne gangen, det hadde Ditlev instruert ham om.
De dro mannens halvslappe kropp med sprikende ben etter seg gjennom passasjen, og da de nådde ned til slottssjøen ti meter lenger fremme, gjentok seansen seg. Først små slag,denne gangen mot kroppen, deretter litt hardere. Da det gikk opp for den paralyserte mannen at han var i ferd med å bli slått ihjel, kom det små, uartikulerte lyder ut av mannen hans. Ikke at han hadde behøvd å si noe, det behøvde aldri ofrene. Øynene sa som regel alt.

Da er det tid for litt frokost og en rundtur i blogglandia og se på andre smakebiter, mine håpefulle tre ligger og snorker enda og kommer til å gjøre det i flere timer til….men det er herlig med en stille og rolig morgenstund. Etterpå skal jeg ut i det kalde finværet, det har vært et rart vær denne uken med mildt og kaldt hver annen dag. Jeg skal hente dette fine hjerte som en har laget til meg

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

Tagged:

38 thoughts on “Smakebit på Søndag # 44: Fasandreperne

 1. Monika 4. november 2012, kl. 09:26 Reply

  Första boken finns redan i hyllan, dessvärre fortfarande oläst…

  Lik

 2. Anette 4. november 2012, kl. 10:33 Reply

  Fantastiske smakebiter!! Siden jeg har lest alle bøkene i serien kjenner jeg nå en kraftig abstinens, og vurderer sterkt å kjøpe noen av forfatterens bøker som enda ikke er oversatt til norsk 🙂 Ha en super søndag, kjære du ❤

  Lik

 3. Mary-Anne 4. november 2012, kl. 11:54 Reply

  wow … flotte smakebiter og ord om boken 🙂
  eg skjønner eg har gått glipp av noe … krim er ikkje så ille likevel 😉

  Lik

 4. Melusine 4. november 2012, kl. 12:18 Reply

  Oj, er det bare syv uker til jul! Når en ser slik på det høres det ikke ut som lang tid…på tide å tenke på juleforberedelser ja. Jeg lager også kalender til mine små, men ikke noe avansert; pakker inn en liten godteri til hver og henger opp på kalenderen.

  Jussi kan krim, skriver du, og jeg har notert meg Jussi Adler-Olsen som en forfatter å lese. Høres jo veldig spennende ut!

  Lik

 5. KindleJoy 4. november 2012, kl. 12:31 Reply

  Jussi står i hylla og venter. Målsetning for 1.halvår 2013 er å lese flere av (de etterhvert færre!) uleste bøkene som gir meg dårlig samvittighet i bokhylla. Jeg kommer nok som deg til å tenke «hvorfor har jeg ikke lest ham før» – jeg har nemlig tilgode å lese en Adler-Olsen bok, og jeg like jo krim! :o) Ha en fin søndag!

  Lik

 6. Gråbekka`s Blogger 4. november 2012, kl. 13:00 Reply

  Takk for to flotte smakebiter! Bøkene høres veldig spennende ut og har selvfølgelig notert de ned flere ganger. Men har ikke begynt å lese de ennå, skjønner jeg går glipp av noe bra da. Skal helt klart lese disse ikke om så alt for lenge. 7 uker til jul, kanskje litt på tide å begynne ihvertfall å tenke på julegaver da. Må skjerpe meg, tiden går jo så fort….eller så blir det panikkshopping og det liker jeg ikke.

  Ha en fin fin søndag, kos deg masse! Klæm!:)

  Lik

 7. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:17 Reply

  Da er det på tide at du begynner på den, den er meget god altså.

  Lik

 8. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:19 Reply

  Ja,for det finnes jo flere etter hva jeg har skjønt. Kanskje jeg må vurdere det etter at jeg har lest ferdig alle sammen jeg også. ha en super dag du også, Anette:-)

  Lik

 9. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:20 Reply

  Disse hadde jeg slått kloa i om jeg var deg om du liker krim!

  Lik

 10. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:24 Reply

  Her vil de ha sokker,truser,t-skjorter og annet stort og smått som de alltid har brukt for likevel og da får de det. Ja, Jussi kan virkelig skrive krim og det er vel verd et forsøk,

  Lik

 11. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:29 Reply

  Da blir det spennende å se om du liker bøkene hans, jeg tror du komme til å dele samme syn som meg. Det var en god målsetning for 2013 og absolutt noe å vurdere for meg også,haugen med bøker har bare vokst det siste året og jeg har nærmere 250 bøker som er uleste. Kanskje lite i forhold til andre garvete bokelskere,men mye for meg.Jeg har begrenset bokkjøpene mine betraktelig i det siste og slik skal det fortsette for den uleste bunken kan ikke bare vokse og vokse. ha en fin søndag du også.

  Lik

 12. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:31 Reply

  Nei,det er godt å få det unna i litt god tid for det verste jeg også vet er å ha dårlig tid. Jussi bøkene må du få med deg Isabella,jeg tror du vil like de veldig godt. Ha en herlig søndag du også.
  Klem

  Lik

 13. astridterese 4. november 2012, kl. 14:33 Reply

  To flotte smakebiter selv om jeg grøsset av den siste!
  Jeg har lest Avdeling Q bøkene men husket ikke akkurat den scenen. Det er fine bøker 🙂

  Lik

 14. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 14:36 Reply

  Visst er det flotte bøker og jeg er glad for at jeg har enda to bøker igjen etter denne. Håper selvfølgelig det kommer enda flere.

  Lik

 15. Lenes blogg 4. november 2012, kl. 14:45 Reply

  Spennende smakebiter, og høres litt uhyggelig ut også

  Lik

 16. Ann Kristin 4. november 2012, kl. 17:58 Reply

  Adler-Olsen er en fantastisk krim-forfatter. Gleder meg til neste bok kommer ut.

  Ha en fin søndag videre. 🙂

  Lik

 17. Anita Ness 4. november 2012, kl. 19:18 Reply

  Skjønner at jeg har noe tilgode når det gjelder Jussi. God søndagskveld Beathe.:)

  Lik

 18. Rufsetufsa 4. november 2012, kl. 19:44 Reply

  Har veldig lyst til å lese den. Leste Kvinnen i buret tidligere i høst so, jeg likte svært godt. Så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese flere bøker av Adler – Olsen:)

  Lik

 19. lottensbokblogg 4. november 2012, kl. 20:28 Reply

  Den här boken har jag läst. Han är bra, Adler-Olsen!
  72 små presenter. Puh! Sonen önskade sig en färdig kalender så jag letar bara 24 till dottern…

  Lik

 20. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 21:15 Reply

  Litt uhyggelig er det, men god krim.

  Lik

 21. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 21:15 Reply

  Ja, er glad jeg har enda to igjen jeg ikke har lest og at det kommer enda flere fra den kanten!
  Ha en fin kveld!

  Lik

 22. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 21:16 Reply

  Ja,jeg tror du vil like disse bøkene,Anita:-) En riktig fin kveld til deg også!

  Lik

 23. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 21:18 Reply

  Jeg liker det jeg har lest hittil og ser frem til å lese resten.

  Lik

 24. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 21:19 Reply

  Hehe…..ja,det er litt fare for at en kan bli litt matt. 24 gaver er jo overkommelig.

  Lik

 25. Bokofilia 4. november 2012, kl. 21:44 Reply

  Jeg har fortsatt til gode å lese Adler-Olsen, men han rykker stadig høyere opp på leselisten min!

  Så flink du er som allerede har startet juleplanleggingen! Her fikk jeg en kraftig påminnelse om å fart i planleggingen selv 🙂

  Lik

 26. Julie 4. november 2012, kl. 22:22 Reply

  Har ikke lest noe av denne forfatteren. Takk for smakebitene. 🙂

  Lik

 27. Berit 4. november 2012, kl. 22:40 Reply

  Gled deg til den neste boka i serien, Flaskepost fra P. Den er sååå bra!

  Lik

 28. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 22:45 Reply

  Kan anbefale Jussi sine bøker og jeg er glad jeg har et par stykker igjen som jeg ikke har lest.

  Lik

 29. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 22:46 Reply

  Bare hyggelig,Julie!

  Lik

 30. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 22:46 Reply

  Det gjør jeg og heldigvis står den å venter i hyllen!

  Lik

 31. Forfatterfruen Karen 4. november 2012, kl. 22:48 Reply

  72, faktisk! Imponerende:) Og ja, det er klart det kommer omtale av «Forbrytelser», sikkert alt for lang som vanlig, men.. 😉 God søndagskveld til deg også!

  Lik

 32. Beathesbokhylle 4. november 2012, kl. 22:52 Reply

  Ja, det blir litt når det er 3 barn og selv om han eldste snart er 20 så vil han fremdeles ha kalender og da skal han få det. Det er jo kos med disse kalenderne og jeg kunne tenkt meg en selv også.

  Lik

 33. Kari 5. november 2012, kl. 08:35 Reply

  Hei Beathe.
  Tusen takk for hyggelig og inspirerende kommentar inne hos meg. For en nervøs debutant er slike tilbakemeldinger gull verdt 🙂
  Ønsker deg en finfin dag. Hilsen Kari

  Lik

 34. C.R.M. Nilsson 5. november 2012, kl. 16:57 Reply

  Spännande smakbitar 🙂

  Lik

 35. BookNook 5. november 2012, kl. 17:57 Reply

  Spennende smakebiter! Ha en fin kveld 🙂

  Lik

 36. Beathesbokhylle 5. november 2012, kl. 19:07 Reply

  Bare hyggelig,Kari!:) Gleder meg til boken din kommer! Ønsker deg en fin kveld!

  Lik

 37. Beathesbokhylle 5. november 2012, kl. 19:08 Reply

  🙂

  Lik

 38. Beathesbokhylle 5. november 2012, kl. 19:08 Reply

  Tusen takk for det og i like måte!:)

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: