Smakebit på søndag # 42: Pølsefabrikken

Det er søndag og dermed tid for en ny runde med En smakebit på søndag som er en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Dette er et unikt konsept hvor jeg mer en en gang har fått tips til bøker jeg kanskje ellers ikke hadde oppdaget. Senest forrige uke fant jeg en bok som fascinerte meg så pass at den er allerede kjøpt og ferdiglest siden sist.Omtale av den la jeg ut i går, så all honnør til Mari som arrangerer dette hver eneste søndag!

I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok jeg begynte på her om dagen,nemlig Pølsefabrikken av Helene Guåker.

Fra bokomslaget:

Sølvi Holmestad vet hva hun vil med livet: Hun skal studere filosofi. Hun trenger bare litt finansiering. Da er vel samlebåndet på pølsefabrikken et greit nok sted å tjene noen kroner for en kort periode? Sølvis liv blir raskt mer pølser enn filosofi, for på pølsefabrikken blir uker til måneder. Sjefen takler ikke hennes rå livsfilosofi og avsky for autoriteter – Sølvi bryter pølsefabrikkreglene en etter en. Samtidig er hun uerstattelig. Sølvi Holmestad har rett og slett et lag med pølser og samlebåndsarbeid.

Smakebiten kommer her og er hentet fra side 15:

Fabrikklivet er easy, tenkte jeg. Feil. Jeg tok feil og hadde allerede skjønt det da jeg stod på kontoret til Grøndahl den første dagen. Det jeg hadde hørt om 70-tallets fabrikkliv med frie grenser og intellektuelle samtaler var rake motsetningen til det jeg hadde foran med nå. Nå var det utvilsomt nye sider:Epoken da beleste folk jobba på fabrikk var helt klart over, her var det heller få som hadde lest noe særlig utover ABC, ord som kamerater,revolusjon og proletariat var ukjente.

Min farmor jobbet på Bjelland hermetikkfabrikk i Strandvik blant annet på 70 tallet, hun var en meget sterk og engasjert kvinne.

Regnet høljer ned her i dag og da er det godt å tenke på at dagen skal tilbringes  på sofaen med pledd og bøker med noe godt både og spise og drikke. Jeg skal også se Parenthood som Anette var så snill å tipset om, det er en serie som jeg liker veldig godt, men som jeg hadde «glemt» litt bort imellom alle de andre seriene jeg ser på, så nå har jeg en helt sesong som jeg skal kose meg med. ME LIKE!

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

Tagged:

36 thoughts on “Smakebit på søndag # 42: Pølsefabrikken

 1. aariho 21. oktober 2012, kl. 09:08 Reply

  Fin anmeldelse av boka. Hvor finner du Parenthood? Har nok ikke den kanalen tror jeg. Ha en fin dag videre!

  Lik

 2. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 09:12 Reply

  Den går ikke på tv nå,jeg ser den på pcen min.Tror den gikk på tv3 eller tvnorge. Det er en fin serie som det er lett å kjenne seg igjen i.

  Lik

 3. Melusine 21. oktober 2012, kl. 09:13 Reply

  Høres ut som en interessant historie, tror det var mange som ble værende på fabrikkene selv om de bare skulle ha et midlertidig opphold. Sånn er det jo fremdeles også, at man tar et vikariat for en stund og blir værende. Selv hadde jeg ikke tenkt at jeg skulle havne i en barnehage 🙂

  Jeg lurte også på den serien, så etter den i går uten å finne den. Kanskje på Playcom eller noe sånt?

  Lik

 4. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 09:26 Reply

  Det er jo sånn det er,jeg fikk meg julejobb på Obs for mange år siden for akkurat da var det lite oppdrag gjennom Manpower og jeg ble værende der i noen år. Lett for at det blir sånn.
  Når det gjelder serien så kan det kan godt være at playcom har den,eller platekompaniet.

  Lik

 5. Anette 21. oktober 2012, kl. 10:08 Reply

  Herlig smakebit! Denne boken virker absolutt som en godbit, og den skal jeg absolutt «sette tenna i» en dag 😉 Ha en herlig søndag selv om regnet øser ned, med «Parenthood» på pc'n kan det jo ikke bli annet 🙂

  Lik

 6. Stjernekast 21. oktober 2012, kl. 11:15 Reply

  Jeg er fryktelig sjalu på du som har en HEL sesong av Parenthood foran deg, jeg har sett alt som har kommet og må nyte bare en stakkarslig episode i uka. Snufs. Heldigvis ser jeg andre serier også..

  Boka ser mildt sagt morsom ut!

  Jeg har jobbet på bensinstajson, og er selv dreven med pølser. Ingen kunne legge et pølsebrød i varme-toastern forså å legge den i papir, slenge en pølse inni og ha på tilbehør så raskt som meg. Ofte så kom det utbrudd fra kundene «Oi, se det da.» «Wow», «Det der har du gjort før», og jeg smilte og klappet meg selv på skuldra. Jeg var aller raskest av alle sammen.

  Hehe.

  Lik

 7. C.R.M. Nilsson 21. oktober 2012, kl. 12:06 Reply

  Verkar vara en intressant bok 🙂 Tack för smakebiten!

  Lik

 8. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 12:47 Reply

  Hadde jo helt «glemt» av den serien og hadde ikke fått med meg at den gikk på tv igjen. Men nå er jeg halveis i sesong 3 og gleder meg til å se resten i løpet av et par dager tenker jeg.Jeg ser på endel krimserier som jeg er hektet på i tillegg så serier blir det nok av.

  Lik

 9. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 12:48 Reply

  Bare hyggelig:-) Ha en fin dag.

  Lik

 10. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 12:51 Reply

  Solen skinner og da er alt bare velstand. Nå har jeg kommet halvveis i sesong 3 og storkoser meg. Boken virker bra sålangt i hvert fall, men det blir ikke så veldig mye lesing enda i dag.

  Lik

 11. astridterese 21. oktober 2012, kl. 13:48 Reply

  En fin smakebit. Fr aen annen type historie enn jeg leser til vanlig, men den hørtes bra ut og jeg skriver den ned 🙂
  Her skinner solen slik at persiennene må være nede for å kunne se pc-skjermen. Det er sløsing med fint vær! 🙂
  Ha en fin søndag!

  Lik

 12. GothicVamperstein 21. oktober 2012, kl. 14:30 Reply

  Tror jeg kanskje må legge boka inn i listen «bøker jeg må lese når jeg får tid mellom pensum». Flirte når jeg leste smakebiten, så bare for meg en venn av meg som jobber på slakthuset.

  Lik

 13. Stjernekast 21. oktober 2012, kl. 14:40 Reply

  Ja, det er mye å velge mellom, både av bøker og TV-serier. Vi lider ingen nød, hehe.

  Lik

 14. Anita Ness 21. oktober 2012, kl. 14:50 Reply

  Fin smakebit. Jeg høret henne snakke om boka på Bokfestivalen i september. Det virker som en frisk bok. Takk for tipset..)

  Lik

 15. lottensbokblogg 21. oktober 2012, kl. 15:57 Reply

  Tack för smakbiten. Det låter som en bok jag skulle kunna tänka mig att läsa.

  Lik

 16. Monika 21. oktober 2012, kl. 16:20 Reply

  Tack för smakbiten. 70-talet är lite nostalgi för mig 🙂

  Lik

 17. Mary-Anne 21. oktober 2012, kl. 16:39 Reply

  dette virker som en flott bok 🙂 takk for fin smakebit og boktips 🙂

  Lik

 18. Siljeblomst 21. oktober 2012, kl. 16:48 Reply

  Takk for smakebiten, Beathe.

  Lik

 19. Sara Pepparkaka 21. oktober 2012, kl. 17:48 Reply

  Tack för smakbiten- det låter som fina planer för en söndag, hoppas dagen blir skön!

  Lik

 20. Forfatterfruen Karen 21. oktober 2012, kl. 18:21 Reply

  Spennende bok da! Og ikke minst ordentlig koselig å få se bildet av den flotte bestemora di! Min bestemor jobbet også på fabrikk en stund, på fiskematfabrikk. Derfor lagde hun verdens beste saltfiskball, en ordentlig nordmørsspesialitet:)

  Lik

 21. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:29 Reply

  Hørte om denne boken på et bokmøte tidligere i høst og forfatteren leste noen linjer fra boken,da ble jeg litt ekstra nysgjerrig. Det ble heldigvis sol her i dag,men jeg har ikke vært utenfor en dør.Ha en fin kveld!

  Lik

 22. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:31 Reply

  Ja,det er vel godt å ha noe annet å lese på sånn innimellom.
  Ha en fin kveld

  Lik

 23. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:32 Reply

  Ja,det skjer litt saker og ting her..omtale komemr når den er ferdig… men jeg har vært litt hektet på den tvserien i dag og ikke fått lest så mye.

  Lik

 24. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:33 Reply

  Bare hyggelig:-)

  Lik

 25. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:33 Reply

  Ja,for meg også. Ha en fin kveld.

  Lik

 26. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:34 Reply

  Bare hyggelig,Mary Anne. Ha en fin kveld.

  Lik

 27. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:34 Reply

  Bare hyggwlig,Silje:-) Ha en fin kveld.

  Lik

 28. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:35 Reply

  Tusen takk for det, dagen har ikke vært så verst…det ble endel titting på tvserie og fint lite lesing…sånn er det å være litt hekta.

  Lik

 29. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:37 Reply

  Takk for det,Karen:-)Ja,boken er grei den…har ikke kommet så veldig langt avgårde enda… ble litt hekta på den serien. Ble veldig nysgjerrig på saltfiskball..

  Lik

 30. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 18:40 Reply

  Det gjør vi definitivt ikke.

  Lik

 31. Marika 21. oktober 2012, kl. 19:54 Reply

  Den boken har jag aldrig hört talas om, men nu vill jag läsa den. 🙂

  Lik

 32. Litteraturformidleren 21. oktober 2012, kl. 20:17 Reply

  Hadde sett fram til å lese «Pølsefabrikken», men ble dessverre veldig skuffa. Spent på hva du syns om den!

  Lik

 33. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 21:44 Reply

  🙂

  Lik

 34. Beathesbokhylle 21. oktober 2012, kl. 21:45 Reply

  Det er ikke alltid bøkene faller i smak,sånn er det bare. Omtale kommer..

  Lik

 35. Mari 23. oktober 2012, kl. 11:29 Reply

  Så spennende at du kan knytte deler av historien mot familiehistorie, Beathe 🙂 Tusen takk for hyggelig omtale forresten, det varmer på en tirsdag(jada, jeg er treg ;)).

  Lik

 36. Beathesbokhylle 23. oktober 2012, kl. 13:17 Reply

  Bare hyggelig,Mari:-) ha en fin dag!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: