Bokanmeldelse : Bare for deg av Sylvia Day

Forlag:Bastion
Orginal tittel:Bared for you
Norsk tittel:Bare for deg
Forfatter:Sylvia Day
Oversetter:Svein Svarverud
Format:Innbundet
Sideantall:335
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde:Anmeldereksemplar

Litt om forfatteren:

Sylvia Day er født i 1973 i Los Angeles  og har japansk-amerikansk bakgrunn. Hun bor i California sammen med  mann og to barn. Hun har skrevet en rekke bøker tidligere og ble  inspirert av Fifty shades of grey til å skrive Crossfire-triologien.

Litt om boken

Bare for deg handler om den 24 år gamle Eva Tramell som har flyttet fra vestkysten til New York for å starte et nytt liv. Hun er samboer med en hot modell som heter Gary og er bestevennen hennes. Den aller første dagen i den nye jobben sin støter hun på den  28 år gamle vakre, suksessfulle og rike forretningsmannen Gideon Cross som hun  fra første stund  føler seg veldig tiltrukket av.
Ganske så snart blir de nærmest som besatt av hverandre…

  PIRRENDE,HETT OG DAMPENDE!

Hadde i utgangspunktet bestemt meg for å ikke lese disse bøkene og da tenker jeg på Fifty shades.. men når hun på forlaget presenterte denne boken for meg så tenkte jeg at dette måtte prøves for det må innrømmes at jeg har vært nysgjerrig på hva disse bøkene var for noe. Og jeg angrer ikke på det valget. Boken er velskrevet og du blir raskt sugd inn i Eva og Gideon sin verden, disse to som begge har mange spøkelser fra fortiden med seg i bagasjen. Kan virkelig to så ødelagte sjeler finne veien til et lykkelig liv sammen?

Stemmen hans var kulitvert og jevn,med en rasping som ga meg sommerfugker i magen. Den fikk meg til å tenke på sex. Grensesprengende sex. Et øyeblikk trodde jeg at han kunne gi meg en orgasme bare han snakket lenge nok.

 Eva Tramell er som sagt 24 år, nettopp flyttet til New York fra vestkysten og har fått seg jobb i et reklamebyrå i samme bygning som Gideon Cross.
Gideon på sin side er en av amerikas rikeste menn og i tillegg en meget vakker mann som selv andre menn legger merke til. Det er vanskelig å ikke ble berørt av hans nærvær.
Eva og Gideon får en umiddelbar kontakt når de møttes første gang og snart innleder de et intens og åndeløst forhold. Han er av den dominerende typen og er vant med at kvinner underkaster seg hans ønsker. Eva er en kvinne som lar seg dominere men slettens ikke alltid….og klarer Gideon å gi fra seg kontrollen han trenger å ha for Evas skyld?
Jeg kommer vel ikke utenom de om jeg skal omtale denne boken, de hete og dampende sexscenene som kan få selv en garvet 45 åring som meg til å bli blyg som en ungpike før sitt aller første kyss.Og sexscener er det en god del av i denne boken, men det er ikke de jeg likte best ved boken.Det er historien som ruller i bakgrunnen jeg ble mest fascinert av, som grunnen for at Gideon er blitt som han er og hvorfor han sliter med noen voldsomme mareritt om natten og om Evas barndom hvor hun ble utsatt for grufulle ting.Forholdet mellom dem minner mer om en besettelse fra begges side enn en forelskelse for det skjer mange ting, urovekkende ting på veldig kort tid  som hadde fått de aller fleste med respekt for seg selv til å skygge unna for lengst.
Jeg hadde vært long gone og hadde ikke klart å være med en så dominerende og eiesyk mann som Gideon viser seg å være. For det er skremmende til tider hvor kontrollerende han er og da tenker jeg ikke bare i sexsammenheng og jeg kjente at jeg ble litt irritert over at  Eva godtok så mye som hun gjorde.Hadde en mann laget en kopi av nøkkelen til leiligheten min uten at jeg visste det hadde jeg steilet, eller om en fyr jeg kun hadde kjent i få uker hadde full oversikt over hva jeg gjorde til enhver tid hadde jeg blitt skremt.Jeg hadde løpt så fort jeg kunne i motsatt retning. Eva skulle blitt skremt og det blir hun til tider også, men besettelsen eller dragningen til ham er sterkere enn de alarmklokkene som av og til tikker inn hos henne. Hun vet jo innerst inne at han ikke er noe bra for henne…vel det er kanskje ikke alltid like lett når en er forelsket eller hekta på en… å la fornuften seire…
Boken er lettlest og du rives fort med i Eva og Gideons mildt sagt turbulente forhold og det er ikke mange pustepauser underveis her. Det skjer noe hele tiden.Om denne boken sies det at den er bedre skrevet enn Fifty Shades…vel akkurat det kan jeg ikke uttale meg om men jeg likte denne boken og måten forfatteren skriver på.Ser frem til å finne ut hvordan det går med disse to i neste bok som heter Gjenspeilt i deg. Jeg gleder meg.

Terningkast

 

 

 

27 kommentarer om “Bokanmeldelse : Bare for deg av Sylvia Day

 1. Bare hyggelig Silje:-) Så mye snakk det er om bøkene så er det jo ikke rart en blir nysgjerrig og nå som jeg først har lest en bok så må jeg jo få med meg resten også…men tror ikke jeg orker å lese 50 shades også…det kan bli litt for mye av det gode;-)

  Liker

 2. Ja, spennende blir det.
  Jeg både gleder å gruer meg da det er litt tabuemne og enda mer tabu når det er kvinnen som bruker både pisk og håndjern på mannen.
  Ikke godt å si hvordan dette blir tatt imot fra publikum?
  Nå skal det jo sendes ut en del leseeksemklar til presse og litteratur-interesserte personer så jeg vet ikke om du er på den lista Beathe?

  Liker

 3. Det er nok litt tabuemne men virker som med disse andre bøkene som har kommet ut nå så er det blitt litt mer «Stuerent» enn det var tidligere.Din historie vil vel være enda sterkere også med det at dette er en sann historie og at det er hun som var den dominante gjør den kanskje enda mer spesiell. Er usikker meg tror ikke jeg er på den listen,spørs hvilket forlag den skal gies ut på.

  Liker

 4. Aldri lest denne boken eller hørt om den. Vet ikke helt om det er bok for meg. Men kunne godt tenke meg å sjekke den ut likevel. Takk for lesetips:)

  Liker

 5. Ser at oppskriften er ganske lik Fifty shades- karakterer, plott etc..
  Mulig denne er bedre skrevet, det aner jeg ikke- men jeg tror det holder med Fifty shades ..for meg i denne omgang.;)

  Men omtalen din er veldig bra, Beathe!

  Liker

 6. Ja,det er nok sikkert mange likhetstrekk med disse to triologiene og sånn sett er det kanskje ikke nødvendig å lese begge. For meg tror jeg det kan bli for mye,det er så mye annet man har lyst til å lese også.Hvem av disse som er best aner ikke jeg heller, men uansett må jeg lese ferdig denne før jeg kan si om jeg vil lese flere i denne sjangeren.
  Kjekt å høre at du likte omtalen, Anita:)

  Liker

 7. Jeg har hørt at denne boken er en «god versjon» av fifty shades så kanskje jeg skal sjekke den ut 🙂 Har likevel begynt på den mindre gode versjonen så det kan vel ikke skade 😛 Dessuten virker det som om alle liker denne serien mye bedre! Flott bokanmeldelse!

  Liker

 8. Har ikke lest noen omtaler av denne enda,mulig jeg må sjekke noen engelske blogger,og om denne er en «bedre versjon» aner jeg ikke. Flere venninner som leser 50 shades og anbefaler den, så jeg får se. Det blir ikke med det samme i hvert fall. Blir spennende å se hve du syntes om den du har begynt på.

  Liker

 9. Så spennende blogg!!! Alltid greitt å få tips på bøker:)Den kommer på følgeliste straks. Takk for at du deltar i mitt store julekalenderlotteri og takk for linken.

  Liker

 10. Denne boken skal være inspirert av Fifty Shades. Jeg har forsøkt å lese de første sidene, og slet så utrolig med å komme i gang. Den er nemlig skrevet i nåtid og det blir så kunstig. Bare for deg skal være bedre skrevet sies det, jeg har bare lest sistnevnte. Likte den godt!

  Liker

Kommentarer er stengt.