Smakebit på Søndag " 41: Blå kvelder

Enda en helg er på hell og høstferien er snart over for denne gangen, det er Søndag og det er klart for en Smakebit på Søndag som er en ukentlig event fra Mari og Flukten fra virkeligheten. Jeg holder fremdeles på med Kvinnen i Buret av Jussi Adler-Olsen og i tillegg leste jeg ferdig Bare for deg i går kveld og omtale på den kommer i morgen. Den boken jeg skal dele en smakebit med dere i dag er en bok av  Joan Didion og heter Blå kvelder.

I denne boken minnes forfatteren sin eneste datter som døde fem år tidligere. Hun forteller blant annet om datterens oppvekst og om sin egen rolle som mor.

 Siden jeg skal begynne på denne nå i dag så kommer smakebiten min fra de første linjene  i boken:

26.Juli 2010
I dag ville det ha vært bryllupsdagen hennes.
For syv år siden i dag tok vi blomsterkransene opp av eskene fra butikken og ristet vannet de var pakket i, ut på gresset utenfor St.John the Divine-katedralen i Amsterdam Avenue. Den hvite påfuglen spredte viften sin. Orgelet spilte opp. Hun festet en hvit duftranke i den tykke fletten som hang ned langs ryggen hennes. Hun la et tyllslør over hodet, og duftranken løsnet og falt. Frangipani-blomsten som var tatovert inn rett under skulderen hennes, syntes gjennom tyllen. «Nå gjør vi det,» hvisket hun. Småpikene hoppet og spratt bortover midtgangen med blomsterkranser og lyse kjoler,og gikk bak henne opp til høyalteret.

 Har ikke lest noe av denne forfatteren før og dette er nok en sår og trist bok, noe jeg trengte etter all  sexen i Bare for deg.
Solen skinner i dag også, så det blir nok en tur ut i finværet, men først skal jeg på en liten smakebit-runde.

HA EN FIN SØNDAG!

30 kommentarer om “Smakebit på Søndag " 41: Blå kvelder

 1. Hørtes trist ut ja, men forhåpentligvis også vakkert opp i alt det triste! Jeg skal gjøre som deg også denne søndagen og rusle meg en tur ut. Det er fint vær også i trøndelag!

  Liker

 2. En gripende smakebit! Jeg har ikke hørt om denne boken, men jeg er ikke særlig flink til å lese svært triste bøker heller. Joan Didion har jeg blitt anbefalt av en kollega, men jeg husker ikke nøyaktig hvilken bok det var.
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  Liker

 3. Høres ut som en bok med en trist historie, ja, men det kan være fin lesing likevel.
  Kos deg ute i finværet! Det er herlig når solen skinner og himmelen er blå, jeg glemmer alle regndagene når det er slik 🙂

  Liker

 4. Uvisst av hvilken grunn så har det blitt et par triste bøker på meg i år, og om jeg får sansen for skrivemåten hennes så kommer jeg til å lese flere bøker av henne. Ha en fin dag du også,Astrid Terese:)

  Liker

 5. Er spent på å høre hva du synes om boken, etter å ha lest den. Har ikke lest noe av forfatteren selv, men så et intervju med henne på TV. Forfatteren har både mistet sin datter og sin ektemann, og skrivingen er for henne en sorgterapi.

  Liker

 6. Dette virker som en trist bok. Å miste et barn, er vel noe av det værste som finnes.. Spent på å få høre hva du mener når den er ferdiglest. Kan jo bli god litteratur av sorg, så det så.

  Liker

Kommentarer er stengt.