Fremtidige favoritter # 28: JULEBOKVERSJONEN

Fremtidige favoritter er en spalte eller event om du vil som Elin med bloggen BOKELSKERINNEN  står bak. Konseptet går ut på å fortelle om bøker du er spent på eller gleder deg til å lese. Dette kan være bøker du har stående men ikke fått lest ennå eller det kan være bøker du venter på skal bli utgitt. 
Her er mine fremtidige favoritter denne uken.
Det er «bare» drøye 10 uker til julekvelden  er her og derfor tenkte jeg å presentere noen av bøkene jeg har lyst til å lese før jul i år. I fjor leste jeg «kvinner før jul» av Marianne Fastvold og den tenkte jeg at jeg skulle lese i år også. Innføre det som en tradisjon i førjulstiden.

 Kvinner før jul

Kan engler, duftlys og julerengjøring fordrive sjalusi eller må sterkere lut til, for eksempel mord? Ingrid er en kvinne i full fart før jul. Men handlelistene og planene hennes blir ikke så effektive i år. Hun er sjalu. Mannen hennes har vært på turné og får telefoner fra Olivia som synger i bandet hans. Olivia som oppsøker Ingrid og gjør julens engler til demoner.

Jeg likte denne boken selv om jeg sikkert ikke hadde gjort de samme valg som Ingrid gjorde i den situasjonen hun kom i.

  Julebrevpikene

 Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild, noe Magnhild ikke har hørt et pip om før nå.   
I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen starter de en liten motstandsbevegelse: ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser, og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge.

Denne har jeg ikke lest ennå men jeg gleder meg til å ta fatt på den og den har fått god kritikk av de som har lest den. Kanskje denne også blir en av bøkene jeg kommer til å lese som en førjulstradisjon i årene som kommer?

 Julemysteriet
I en bortgjemt bokhandel finner Joakim en magisk julekalender. Hver dag når han åpner en luke i kalenderen, faller det ut en liten lapp med en fortelling om Elisabeth og hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien. En historie for hver dag i advent.
En slags moderne utgave av juleevangeliet hvor en leser et kapittel hver dag i desember, kanskje dette blir min adventskalender i år?

Har du som tradisjon å lese noen bestemte bøker i førjulstiden?

10 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 28: JULEBOKVERSJONEN

 1. Eg har lest «Julemysteriet» ein gong, men lurer på om eg skal lese den på ny i år. Eg skal og lese «Reisen til julestjernen» og sjå den nye kinofilmen:-)

  Liker

 2. Ekkelt å tenke på at det er ti uker til jul.
  Julebrevpikene skal jeg også lese.
  I snitt må jeg vel klare en bok pr uke, så vi får se..

  En bok jeg vil anbefale for den som ikke har lest den er: Juleoratoriet av Gøran Tunstrøm. Nydelig, trist, sterk, vakker.

  God søndag til deg Beathe:)

  Liker

Kommentarer er stengt.