Helt Digg på Fredag – en annerledes kokebok!

Når jeg fikk forespørsel fra forlaget om denne boken kunne jeg ikke takke nei, for dette var jo bare helt (fredags)digg. Med 3 ungdommer i hus som kunne levd på taco og pizza hele uken så er det veldig kjekt å få litt inspirasjon til å lage noe annet og nettopp det er det plenty av i denne boken.Her finner du oppskrifter på det meste fra  Tapas til Oreo dream cake. Neida, jeg skal ikke slutte å lage taco eller pizza på noen som helst måte og det er ikke slik at mine barn kun får servert disse to rettene bare så det er sagt.Skjønt de står ofte på menyen i helgene. I denne boken finnes det  blant  annet varianter av den tradisjonelle tacoen og pizzaen som jeg svært gjerne kunne tenke meg å teste ut.
Fredagen er kosedagen og den aller beste dagen i hele uken for meg og mine, og sikkert for veldig mange andre også. Da er huset vasket  til helgen og maten handlet inn. Det er tid for å spise god mat og benke seg foran tv for å nyte samværet med familien og slappe av.
Visste du forresten at det var en munk  med navn st. Venerdi,som bodde i et kloster i Nord-Italia på 1200-tallet som «oppfant» helgen fordi kroppen vår er bygd til å klare å stå på i 5 dager, men så må den hvile? Skal vi tro forfatteren så stemmer dette på en prikk.
Boken tar også litt for seg nordmenn sine tv-vaner, før, nå og kanskje litt i fremtiden også?
Men du? Vet du hva som kom først, høna eller fjernkontrollen?

Boken inneholder mange flotte bilder og er trykket på stivt papir om jeg kan si det på den måten. Det ser veldig innbydene ut og en får selvfølgelig lyst til å lage mesteparten av det som er på bildene, det er rett og slett til å få vann i munnen av! Jeg har plukket meg ut noen oppskrifter som skal testes ut allerede nå i helgen. Denne boken som nylig kom ut kan jeg anbefale til de som syntes at de trenger litt inspirasjon til å utvide fredagsmenyen sin litt. Ikke at disse rettene kun kan spises på fredager,de kan med stor fordel nytes på andre dager også bare så det er nevnt om noen skulle lure.
Jeg får si som den godeste Jørgen O Grann – DIGG IN FOLKENS!

Litt om forfatteren

Han er 49 år, gift og trebarns far. Han har tidligere gitt ut 3 kokebøker: Digg,Fast food, og fòr-mat uten mor.

Tusen takk til Schibsted forlag for denne boken.

Hmmmm…alt dette pratet om mat får meg til å bli sulten som en ulv og det beste av alt er at det er  mamma-helg  denne helgen og de er de beste helgene av alle! Den skal nytes!!

EN RIKTIG GOD HELG ØNSKES DERE ALLE SAMMEN!

8 kommentarer om “Helt Digg på Fredag – en annerledes kokebok!

 1. Denne fikk jeg også her om dagen; sjelden man finner ei kokebok som kan karakteriseres som både god og MORSOM! Det kan jo denne, ikke sant? Perfekt som familie-julegaver… Jepp; har begynt å tenke på (og grue meg til!) julegavehandelen, men ser litt lysere på det etter at jeg kom på at denne kan passe til de fleste!
  Håper du får både fredag, helg og høst med digg og overraskelser ;o)

  Liker

 2. Hehe…jo,tusen takk for det:-)Jo,det har du helt rett i og det gjorde den litt annerledes enn andre kokebøker.Dette må jo være den perfekte julegave for det er kjekt å få litt inspirasjon til å prøve noe nytt. Jeg har heldigvis ikke så mange å kjøpe juleaver til,men jeg holder på med kalendergavene til barna, det er kos men litt arbeid med det når 72 gaver skal kjøpes inn å pakkes. Håper du også får en diggbar helg!:-)

  Liker

 3. Høres ut som en bra bok 🙂
  Bok jeg kunne funnet på og kjøpt om jeg var den som laget mat i huset 🙂
  (er så heldig og bo med en kokk 😛 så slipper)
  Men hvem vet om jeg en dag får lyst til og prøve meg.. Så ser denne definitiv ut til og være fin for inspirasjon 🙂

  Liker

 4. Din heldiggris!:-)Må være kjekt å en kokk i hus og slippe å tenke på matlaging,men her i denne boken var det mye inspirasjon å hente og det trenger jeg. Ønsker deg en fin helg!

  Liker

 5. Kokeboken høres jo bare digg ut (meg som prøver på å være litt morsom):P Elsker fredager jeg også, spesielt med taco eller pizza å kose seg meg. Men ikke dumt å få litt andre ideer, så denne høres flott ut. Fin bok å gi i gave, kanskje jeg må kjøpe denne til noen. Takk for tips og fin omtale!Kos deg!

  Liker

Kommentarer er stengt.