Fremtidige favoritter # 27 : Oktober "grøss" og andre mindre skumle bøker

Fremtidige favoritter er en spalte eller event om du vil som Elin med bloggen BOKELSKERINNEN  står bak. Konseptet går ut på å fortelle om bøker du er spent på eller gleder deg til å lese. Dette kan være bøker du har stående men ikke fått lest ennå eller det kan være bøker du venter på skal bli utgitt.  Skriver du et innlegg så link gjerne til innlegget ditt inne hos Elin.

Oktober er jo måneden hvor det er duket for mye grøss og gru og skumle ting og sånt. Jeg har aldri lest en skikkelig grøsser, men har sett min del av ekle grøssere på filmlerretet opp gjennom tidene!

Denne måneden skal jeg gjøre et lite unntak men det er slett ikke sikkert at denne egentlig kvalifiserer som grøsser i det hele tatt men det blir det nærmeste jeg kommer denne måneden, det er (nesten)helt sikkert!

 Miss Peregrine og øyas hemmelighet

 

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid. En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales, der han gjenoppdager et forlatt barnehjem. Hva slags sted er dette egentlig og hvem er Miss Peregrine? Mens han utforsker det forlatte huset, skjønner han at barna som en gang bodde der – blant dem hans egen bestefar – var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Og de kan fortsatt være i live …

Dette blir min Oktober «grøss» lesing og i tillegg skal jeg lese litt mer krim fremover. Har startet på Jussi bunken min og vil gjerne også lese Kretsen og kronprinsen  med Alexandra Beverfjord før det er tid for førjuls-bøkene.

Den neste boken ut er nok ikke skummel i det hele tatt, men kanskje litt spennende?

Stockholm OCTAVO

 In 18th century Stockholm, as the winds of revolution rage through the great capitals of Europe, the key to a nation’s fate rests in the hands of an unlikely hero. Emil Larsson is a drinker, card player and contented bachelor until he is told that his position at the Office of Excise and Customs depends on his settling down and finding a wife. Mrs Sparrow, proprietor of an exclusive gaming house, fortune teller (and confidante of King Gustav III) offers to lay an Octavo for him – a form of cartomancy which can divine his future if he can find the eight individuals who can help him realise his vision. When Mrs Sparrow wins a mysterious fan in her card game, the Octavo’s deeper powers are revealed. No longer just a game of the heart, collecting his Eight is now crucial to pulling his country back from the brink of rebellion and chaos.

Jeg fant ikke noe info om denne på norsk derfor ble det lagt ut på engelsk i stedet, denne boken kommer ut på norsk senere i år.

Hvor er alle jentene nå?

I den lille byen Espoo forsvinner tre muslimske jenter med kort tids mellomrom. Ingen av dem er meldt savnet av familiene sine. Alle jentene er tenåringer som har vanket i samme ungdomsklubb som Iida, datteren til Maria Kallio. Maria har nettopp begynt som leder av en spesialgruppe i politiet som etterforsker saker som faller utenfor det vanlige mønsteret. Marias gruppe rekker knapt å begynne avhørene av mennesker i jentenes omgangskrets før den fjerde unge, muslimske kvinnen blir funnet myrdet i snøen. Kvalt med sin egen hijab. Det blir raskt klart at den iranske jenta hadde en finsk kjæreste. Alle spor tyder på et æresdrap og Noors mannlige slektninger blir avhørt. Men i ungdomsklubben støter Maria Kallio på spor som peker i en helt annen retning …

Dette er den andre boken av den finske krimdronningen Leena Lehtolainen som er oversatt til norsk, hun har skrevet ellve bøker om politietterforskeren Maria Kallio. Den første boken som ble oversatt til norsk heter Kobberhjertet.

De som dreper

Ingen tror at Grace Peltier begikk selvmord, ikke mannen hennes, ikke faren hennes og ikke privatdetektiven Charlie Parker, som blir satt på saken. Da en massegrav i Maine blir gravd ut, og det viser seg at den ble brukt som siste hvilested for en religiøs sekt som forsvant 40 år tidligere, innser Charlie Parker at deres død og det brutale mordet på Grace er del av samme mysterium.

Dette er tredje bok om privatdetektiven Charlie Parker, de to andre bøkene heter  Det sorte hjertet og Mørkets arv. 
Jeg har ikke lest noe av John Connolly før og jeg ser frem til å stifte bekjentskap med forfatterskapet hans.

Noen av disse bøkene har jeg og kommer til å lese denne måneden og andre har jeg på min stadig lengre ønskeliste.

14 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 27 : Oktober "grøss" og andre mindre skumle bøker

 1. Har så lyst til og lese den første boka.. Hørt at den skulle være bra.. Syns nesten alle bokbloggere i USA har lest den :p hehe
  Kos deg med bøkene 🙂

  Liker

 2. Fin og spennende liste, Beathe! Gled deg til Miss Peregrine, den er både spennende, litt skummel og magisk. Hvor er alle jentene nå? gleder jeg meg til også. Ønsker deg en fin helg!

  Liker

 3. Her var det mye spennende å lese på:) Passer godt denne måneden:) Miss Peregrine, gleder jeg eg veldig til å lese. Måtte utsette den litt siden jeg fikk en bokbloggerturne bok i postkassen:) Men når den er lest blir det den første jeg hopper på:)Har ikke hørt eller lest noen av de andre bøkene og de virket veldig spennende. Særlig John Connollys bøker gleder jeg virkelig å høre mer om. Kos deg masse med de du har å lese:) Ha en god helg!Klæm!

  Liker

 4. John Connollys bøker er jeg spent på og må få tak i for de virket spennende. Miss Peregrine er jeg også spent på og gleder meg til å høre hva du syntes om den. En god helg ønskes deg også,Isabella!:)

  Liker

 5. Her var det mange spennende bøker. Connollys bøker er mørke, men gode. Leste den første og likte den svært godt. Miss Peregrine – boken har jeg også lyst til å lese etter hvert, alle skryter av den.

  Liker

Kommentarer er stengt.