Boken på vent (18): Blodrød vei

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.
Denne uken falt valget på en apokalyptisk dystopi som jeg har hatt liggende en liten stund, Blodrød vei heter den og er en ungdomsbok.

Saba har tilbrakt hele livet i Silverlake, et uttørket elveleie herjet av konstante sandstormer. Sivilisasjonen har vært ødelagt lenge, og Saba og familien må klare seg med det de finner i det ugjestmilde og forsøplede landskapet. Så kommer den virkelige monstersandstormen, og med den fire svartkledde ryttere. Sabas elskede tvillingbror Lugh blir tatt til fange, faren blir drept og Saba vet bare én ting: Hun må finne Lugh. Utenfor det isolerte Silverlake er verden lovløs og stygg. Folk er desperate og kuede, og bare de sterkeste overlever. Uten Lugh, er Saba fortapt. Tror hun. Inntil hun lærer noe om seg selv: Hun kan kjempe, og hun kan slåss. Hun er en som overlever.

 Det står skrevet om denne boken at det  er som  TV-serien Lost møter Cormac McCarthys «Veien», vel akkurat det sier ikke meg så mye for jeg har verken lest nevnte bok eller sett Tv-serien LOST.

Ridley Scotts produksjonsselskap, som blant annet står bak storproduksjoner som «Blade Runner», «Gladiator», «Alien» og «Robin Hood», har kjøpt filmrettighetene.(Kilde:Bokkilden.no)

Selv om dette er en sjanger jeg ikke har lest mest av om noe i det hele tatt så ser jeg frem  til og er spent på denne som er første bind i en planlagt triologi som heter «Dustlands». Den kommer ikke til å bli lest helt med det samme, men skal prøve å få lest den før jul i hvert fall.
Det er kjekt å utvide horisonten sin litt og da må en prøve seg på bøker en normalt kanskje ikke ville valgt ved første øyekast.

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

13 kommentarer om “Boken på vent (18): Blodrød vei

 1. Spennende bok du har på vent:) Har oppdaget dystopi sjangeren i år og jeg liker den, så denne boken måtte jo rett ned:)Gleder meg til å høre mer om den:) Takk for fine ord Beathe på bloggen min om artikkelen, veldig koselig å få så mye god ord:) Klæm!

  Liker

 2. Den sjangeren fascinerer meg, selv om jeg ikke har lest særlig av den ennå. Boken du nevner høres bra ut, ser frem til omtale når du har lest den 🙂

  Liker

 3. Jeg stod i kiosken og venta på en taxi…… Var ikke det en fin tittel? Det kunne jo ha vært en bok som het det, men jeg skulle altså fortelle at da jeg stod i en kiosk i går og venta på en taxi, så veiva øynene mine over bokstativet. Jeg hadde absolutt ikke tenkt å kjøpe bok, skulle bare slå i hjel litt tid, men jeg kom likevel ut med en bok som heter «Britannia Road 22» av Amanda Hodkinson. Den forlangte å få være med meg hjem. Også nå som jeg har begynt på tre andre bøker. At jeg aldri lærer 🙂 Men jeg gleder meg veldig til å lese den..Noen her som har lest den ?

  Har fått med meg både lOST og veien. Filmen «The Road» er jo fantastisk, men jeg fristes likevel ikke til å lese ungdomsbok. Er blitt for gammel 🙂
  Ellen

  Liker

 4. Bare hyggelig,Isabella:)Du og Elin var flinke selv om jeg ikke var enig i resten av artikkelen.Selv om jeg begynner å bli lei den debatten er det vel bra å ha den og det er synd at vi blir fremstått slik for jeg kjenner meg overhodet ikke igjen.
  Ha en fin Onsdag!

  Liker

 5. Det kunne det absolutt! Nevnte bok har jeg liggende ullest og den har i likhet med mange andre bøker ligget der lenge. Kanskje på tide at jeg tar den frem og leser den jeg også? Jeg tenker at døgnet skulle hatt flere timer så kunne jeg få lest litt mer for tiden strekker ikke til til at jeg vil. The Road har jeg ikke sett, så den må jeg notere meg!

  Liker

Kommentarer er stengt.