Smakebit på Søndag # 38: Jentene fra Balletten av Monika Norland Yndestad

Endelig tittet solen frem igjen i går og jeg fikk satt inn utemøblene og ryddet på altanen. Godt å forberede seg på den kommende årstiden.Merkelig så en for ånden over seg til å gjøre ting med det samme solen titter frem. Leselysten kom også tilbake i går etter å ha vært litt fraværende siste uken, og jeg fikk lest en diktbok av Juliane Rui (omtale blir lagt ut i morgen) samt lest ferdig en novellesamling.
Men over til det jeg egentlig skulle til med og det er naturligvis «En smakebit på Søndag» som er en ukentlig spalte fra Mari og  Flukten fra virkeligheten. I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok som jeg har holdt på med et par uker, men det har overhodet ikke noe med boken å gjøre for den er veldig spennende og litt ekkel innimellom.  En blanding av sykdom, ingen leselyst, ikke tid til å lese har gjort at denne har blitt liggende,men i går ble den plukket opp igjen og nå er det så spennende at det er vanskelig å legge boken fra seg.

Kan  fortelle kort om handlingen: Dette er en krimbok om de som i barnevernet blir kalt for «Jentene fra Balletten» som den ene uken er flinke, ressurssterke ungdommer for  så å bli hektet på rus og ikke bry seg om noe den neste.
Smakebiten jeg har valgt ut i dag er fra side 83, men jeg har kommet litt lenger i boken nå.

Tårene flommet nedover kinnene til Katrine. Hun visste ikke hva hun hadde ventet seg, men nå brast demningen som hadde bygd seg opp mens Fredrik var hos politiet.
-Snille Katrine, ikke gråt.Hun kommer hjem igjen, det er jeg helt sikker på. Politiet sa at foreldre melder tenåringer savnet hver eneste helg, men at de kommer til rette.
Fredrik holdt frem et stykke papir han hadde hentet fra tørkerullen på kjøkkenet,
-Men vi vet ikke,gjør vi vel. Det…..det skjer så mye. Ungdom ligger døde fordi de sniffer i seg formfett og lightergass, og de tar stoff som gjør dem gal i hodet,hikstet hun. 
-Tenk om Mina er borte i slikt, tenk om hun ligger ute et sted. Å Gud, det gjør så vondt! 

Det er et nydelig vær ute i dag også, så en tur ut må jeg ha idag, men først en liten bloggerunde og litt frokost bestående av nystekte rundstykker og blåbærte.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

36 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 38: Jentene fra Balletten av Monika Norland Yndestad

 1. WOw, for en smakebit! Denne boken MÅ jeg jo bare lese 🙂 Ønsker deg en herlig søndag, her ser det ut til å bli en nydelig dag og det er godt etter x-antall uker med regn!! Klem fra Anette 🙂

  Liker

 2. Man trenger litt sol etter mye regn og blåst, så det var godt. Boken er litt rå,»ekkel» og veldig spennende,hun skriver veldig troverdig og selv om jeg ikke har lest denne ferdig enda så har jeg ikke problemer med å anbefale den.Ha en fin søndag,Anette:-)

  klem Beathe

  Liker

 3. Fin smakebit av en bok jeg ikke kjenner. Her er det herlig høstvær, så jeg har gått en tur og sitter nå med kaffekoppen og koser meg med boktips. Ha en fin dag videre!

  Liker

 4. Nystekte rundstykker og te hørtes godt ut:) Godt det ikke er bare jeg som skriver om mat, hehe:) Takk for veldig bra smakebit, fikk veldig lyst å lese denne boken:) Da måtte jeg jo notere den ned:) Kos deg videre idag og ha en fin søndagstur:)

  Liker

 5. «en ukentlig spalte fra Mari»: En spalte, det er det det kalles! Jeg kom altså ikke på hva det kaltes, jeg har kalt det både «blogg utfordring» og «felles-innlegg» men har ikke syntes noen av de var en forklarende beskrivelse.

  Fint at leselysten har kommet tilbake! Min har vært svært dårlig hele denne måneden. Skal kle på meg lue og skjerf og en tykk varm genser og prøve å gå meg en tur jeg også i finværet. Har ikke noe lyst, er lat i dag kjenner jeg, vil helst ligge på sofaen i finværet, men jeg skal prøve å tvinge meg selv! Angrer sjeldent etterpå!

  Stjernekast.

  Liker

 6. Har kanskje høyrt om boka, viss eg tenker meg om, men nå er det ikkje snakk om HØYRT om lenger. Nå er det SKAL LESE!! Fantastisk smakebit. Ha ein kjempefin søndag vidare og kos deg i det fine vêret. Her òg er vêret fint, men me skal få storm i morgon. 😦 Ha det fint vidare 🙂 Klem!

  Liker

 7. Så fint du likte smakebiten:-) det er en veldig spennende bok så denne tør jeg anbefale videre selv om den ikke er helt ferdig ennå. Du får nyte været i dag da og det høres ikke noe kjekt ut med storm:(
  Ha en fin dag videre du også:-)

  Liker

 8. Spennende smakebit. Er vel helt normalt at leselysten ikke er på topp hele tiden, når man leser så mye som du gjør. Må være godt å ta noen dagers pause innimellom 🙂

  Liker

 9. For en herlig start det hørtes ut som du hadde på søndagsmorgenen, Beathe 🙂 Det var en hjerteskjærende smakebit. Jeg er litt usikker på om dette er en krim for meg siden du beskriver den som litt rå og ekkel, men når det er sagt så har jeg jo sansen for Adler-Olsens krimromaner og de kan vel kanskje også beskrives på den måten?

  Liker

 10. Har ikke hatt æren av å lese Adler-Olsen sine bøker,men heldigvis står de klar og venter på meg i bokhyllen:-) Enkelte ting som skjer i boken er litt ekkel og rå,kanskje rå ble et for sterkt ord?, men ikke la deg skremme av det for boken er veldig god og dette er ting som sikkert skjer i virkeligheten.Har fått litt sansen for hun krimjournalisten som jobber med disse sakene for Bergens avisen.

  Liker

Kommentarer er stengt.