Smakebit på Søndag # 36 : Svanesøstrene

Etter en skikkelig ryddejobb nede  i boden i går hvor vi fikk kastet mange sekker med boss og skrot skal dagen i dag tilbringes i sofaen, etter den innsatsen fortjener vi en fridag til å gjøre akkurat hva vi vil. Jeg skal bare blogge, lese og kose meg.
Litt tid foran komfyren blir det nok for det står raspeballer (som vi sier her i Bergen) på menyen, ikke akkurat lavkarbo men det er kjempelenge siden jeg har smakt det så i dag må jeg bare ha det.

Det er tid for den ukentlige eventen «En smakebit på Søndag» fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten og det går ut på å dele noen linjer fra boken du leser i med oss andre og linke til innlegget ditt inne hos Mari. På den måten kan vi dele boktips med hverandre!

I dag skal jeg dele noen linjer fra boken «Svanesøstrene» som jeg skal starte på i dag.

Når en fugl flyr inn i et vindu i Spring Green, Wisconsin, får søstrene Milly og Twiss besøk. Twiss lytter til fuglens hjerteslag og finner ut hva som kan gjøres for å redde den. Milly lytter til hjertets anliggender hos menneskene som har bragt fuglen til dem. De to ugifte søstrene har viet sitt liv til å være reddende engler for fugler og mennesker.

Denne virker som en herlig bok og jeg gir dere rett og slett smakebit fra de første linjene i boken.

Det var gjerne når en fugl hadde fløyet på et vindu, at Milly og Twiss fikk besøk. Da pleide Milly å sette på tevann og servere det hun måtte ha av kulinariske høydepunkter den dagen. Når det kom besøk på formiddagen,pleide hun å sette fram sine berømte vaniljeboller med bringebærsyltetøy. Twiss ville finne fram legevesken som lå i skapet på gangen, og sterilisere de instrumentene hun trengte. Det kom helt an på hvor alvorlig skaden var. Et skadet ben var èn ting, en skadet kro noe helt annet.
Folk pleide å komme langveisfra, helt fra Reedsburg og Wilton. Det var Milly som tok seg av de besøkende mens Twiss lappet sammen den stakkars gamle rødstrupen eller den vesle søte lerketrupialen. Med årene var det stadig færre som kom. Nå som butikkene solgte halvstekte boller og syltetøy i alle regnbuens farger, brydde ikke folk seg lenger så mye om fugler.

Vil du være med på ukens smakebit eller vil du lese andre smakebiter kan du gjøre det her!

Ha en superflott Søndag!

32 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 36 : Svanesøstrene

 1. Denne boken har jeg aldri sett før, men historien høres fin ut. Den siste setningen syntes jeg falt litt tungt i munnen(oversettelsen som er grunnen til det, kanskje?), men ellers en fin smakebit, helt klart.

  Liker

 2. Det hørtes ut som en fin bok! Jeg likte tanken på to ugifte søstre som bryr seg både om fugler og mennesker – det var en fin ide å bygge en bok på 🙂 Takk for tips og ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 3. Åh, for en nydelig smakebit! Gleder meg til å lese bokomtalen din 🙂 Tenker det blir deilig med raspeballer i dag, det er absolutt lov til å unne seg noe ekstra iblant. Stor klem til deg fra meg 🙂

  Liker

 4. Etter å ha lest smakebiten høres det ut som en ordentlig søt bok! Jeg fikk litt vondt på slutten: «Med årene var det stadig færre som kom. Nå som butikkene solgte halvstekte boller og syltetøy i alle regnbuens farger, brydde ikke folk seg lenger så mye om fugler.»

  Jeg har alltid hatt lett for å bli rørt og når det er dyr inn i bildet skal det så lite til før jeg kjenner det i hjertet..Jeg måtte søke opp hva «kulinarisk» betyr også, jeg er i en «må lære meg ord» periode nå.

  Så fin header du har fått! Det er en stund siden jeg har vært her inne på besøk. Kjempe stilig!

  Heidi

  Liker

 5. Det var en fin smakbit! Tack för den.
  Hoppas du fick en lugn söndag efter arbetsinsatsen i går. Och så bor du i Bergen:-) Min pappa bodde där i 20 år så jag har varit rätt ofta där;-)

  Liker

 6. Takk for en søt liten smakebit! Både boka og forfatteren er ukjent for meg, men ser man litt større på det, gjelder det nok de fleste bøker og forfattere… Alltid spennende med nye litterære bekjentskap ;o)

  Liker

 7. Ja,det er nok litt duket for at ikke alt er bare fryd og gammen her.Kulinarisk ja,det har vel noe med mat og matlaging å gjøre,gastronomisk. Tusen takk for det, så kjekt at du syntes det Heidi:-) Ønsker deg en fin kveld:-)

  Liker

 8. Bare hyggelig,Berit:-)Forfatteren er helt nye for meg også, sånn er det relativt ofte egentlig, men du verden så mange herlige bekjentskaper en gjør seg når en blogger om bøker. Ønsker deg en fin kveld:-)

  Liker

 9. Håper du har kost deg i sofaen etter ryddesjauen 🙂
  Raspeballer er kjempegodt, men etter at jeg begynte med lavkarbo kostholdet har jeg ikke smakt det – fikk litt vann i munnen nå…
  Svanesøstrene høres ut som en fin bok 🙂

  Liker

 10. Har fått kost meg masse i dag og så tittet solen frem også og det liker vi:-) Går på lavkarbo jeg også men i dag MÅTTE jeg bare, det er flere år siden sist. Ønsker den en fin kveld:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.