Fremtidige favoritter # 22- Nykommere i bokhyllen!

Dette er en spalte som er laget av bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om bøker som du gleder deg til  å lese eller er spent på. Når du har laget innlegget så link gjerne til Elin slik at flere kan lese hva dine fremtidige favoritter er og på den måten kanskje få et boktips eller to.

Denne uken har jeg lyst til å plukke ut noen fremtidige favoritter av de bøkene som har kommet ny til i min bokhylle i løpet av den siste måneden og som jeg ikke har lest enda.

Barføtt
Linn får tilværelsen røsket opp med roten når hun treffer Roar, og blir forelsket i ham. Men Roar har en fortid som narkoman. Et godt liv og en rik tilværelse forvandler seg plutselig til et levende helvete for Linn. Kjærligheten og redselen, dype daler og ubeskrivelig lykke, blir forvirrende stikkord i livene til det forelskede paret og menneskene rundt dem.

Dette er nok en sterk historie om hvordan det er å være rusmisbruker og er en bok jeg ser frem til å lese, men enn så lenge må den finne seg i å stå på hyllen en liten stund til. Dette blir mitt første møte med forfatteren som er fra Bergen.
Den umulige kjærlighetens hus
Det hviler en århundrelang forbannelse over kvinnene i Laguna-slekten. De er dømt til å sette pikebarn til verden som ikke er i stand til å holde på en mann. Selv ikke den vakre Clara makter å unngå denne skjebnen. Da hun forelsker seg i en varmblodig andalusier og blir gravid, kjøper han den røde villaen til henne – og forsvinner. Her, i dette hemmelighetsfulle huset, blir skjebnen til Laguna-kvinnene forseglet. Vi følger fem generasjoner kvinner, og hvordan de alle forsøker å bryte forbannelsen. Den umulige kjærlighetens huser en fascinerende og magisk historie, full av lidenskap, hat, hevnlyst, kjærlighet og tragedie.

Denne boken har jeg ventet på lenge for det er nemlig slik at jeg trodde den skulle komme ut i Februar  i år, men nå har den endelig kommet på plass og jeg tror ikke det skal bli så altfor lenge til jeg skal ta fatt på denne. Hører imidlertid av flere som har lest den syntes språket ødelegger for det som ellers kunne vært en bra bok. Jeg er villig til å gi den en sjanse.

Tråden
 
 En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.
Jeg har lest Hjemkomsten og falt pladask for den, så kjøpte jeg Øya og hadde store planer om å få lest den før denne kom ut og det spørs om jeg får gjort nettopp det. Jeg leste nemlig en lite utdrag av denne i novellesamlingen  En aften på kreta så det spørs hvor lenge jeg klarer å la denne stå i fred i bokhyllen. Jeg gleder meg veldig.
En god sak
 Vellykkede investorer med skjulte interesser, et fargerikt hippiepar, besatt av David Bowie. Og store penger i fritt omløp. En angrende synder, et gedigent boligprosjekt med mørke sider – og to livsfarlige kvinner. Noen må betale prisen, Foyn. Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir viklet inn i sin vanskeligste sak noensinne, også denne gang med et skremmende realistisk bakteppe. Og i kulissene opererer politimannen Wilhelm Mørk og kriposetterforsker Alice Anderson. Å ha rett er ikke det samme som å få rett, Foyn. Et mørkt drama om rett og galt, fortalt med distansert ironi og blodig alvor.
Dette er den trettende boken om advokaten Svend Foyn og det blir den aller første boken jeg leser av forfatteren. Det skal bli spennende å få begynt på denne.
 Den siste som jeg vil prensentere i dag er på vei i posten men ganske så snart får den plass i hyllen. Jeg likte så godt coveret på denne boken.
 Dehlis vakreste hender
Göran Borg tilbringer dagene med å surfe på Internett og tenke på ekskona Mia. Karrieren hans har gått i stå, han har lagt på seg og han ser sjelden de voksne barna sine. Når han tror at livet ikke kan bli så mye tristere, mister han jobben og blir lurt med på ei charterreise til India. Der blir han magesjuk og reisefølget hans lar han bli igjen på et sjuskete hotell i Jaipur. Plutselig banker det på døra, og den indiske tekstileksportøren Yogendra Singh Thakur kommer inn og tar med seg Göran på ei ytre og indre reise til Indias hovedstad New Dehli.
 Her kan det med andre ord bli duket for litt dramatikk, jeg gleder meg.
Det var mine fremtidige favoritter denne uken, jeg ser frem til å se hvilke fremtidige favoritter du har.
HA EN FIN FREDAG!

9 responses

 1. vet du når barføtt kommer ut ? eller er den i salg allerede ?
  eg har jobbet frivillig innen rusomsorgen før, så det hadde vært spennende å lese denne, siden forfatteren er fra bergen 🙂

  Liker

 2. Her var det mange spennende bøker. Jeg gledet meg veldig til Den umulige kjærlighetens hus, og er spent på hva jeg vil synes om språket. Det kan sikkert gå begge veier, at man enten elsker eller misliker det.

  Liker

 3. Mye gode nye bøker ser jeg du venter på å få lest:) Dehlis vakreste hender og Barføtt hørtes spennende ut:) Har ikke hørt om de tidligere:) Gleder meg til å høre mer om de. Tråden gleder jeg også meg veldig til å lese:) Ha en flott helg Beathe!:)

  Liker

 4. Gleder meg også veldig til tråden:-) Barføtt er jeg spent på, blir nok en sterk historie igjen så den må vente litt. Når det gjelder Dehlis vakreste hender så kom jeg over den her helt tilfeldig egentlig, og den blir en av bøkene som jeg skal lodde ut på giveawayen min i Okt;) Røper litt og litt til deg her nå… hihi. Ønsker deg også en fin helg Isabella:-) Solen skinner her i dag og da er alt bare velstand:-)

  Liker

 5. Tusen takk for det:-) Jeg skrudde vel forventningene litt ned når jeg hørte hvordan språket var, men om jeg elsker eller hater det vet jeg ikke før boken er ferdiglest. Da venter jeg i spenning til du også har lest den.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

http://www.frokenflink.com/

En blogg om bøker

Forlagsliv

En blogg om bøker

Kristin forteller

- om ting hun har sett, hørt, lest og tenkt

Lesejenta

bøker

Med hodet i en bok.

En blogg om bøker

Tanker om sproget

En blogg om bøker

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Gro prøver å tenke

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Going sustainable and zero waste

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

%d bloggere like this: