Fremtidige favoritter # 21

Er en spalte fra bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om en bok du gleder deg til å lese  eller er spent på. Det kan være bøker som du allerede har stående i bokhyllen din eller det kan være bøker som du venter på skal komme ut.

Denne uken gleder jeg meg til disse bøkene:

Syv dager med Tirsdagsdamene

Tirsdagsdamene er tilbake! Og de reiser for å faste. Fem høyst ulike venninner, ett felles mål: temporeduksjon, utrensing, slanking, slik lyder tidens melodi. I forbindelse med sin årlige utflukt sjekker Tirsdagsdamene denne gangen inn på det ensomt beliggende borghotellet Achenkirch for å gjennomgå en streng diett. Syv dager uten adspredelser. Ingen telefoner, ingen menn, ingen familiære forpliktelser. Dessverre også syv dager uten mat. I teorien i alle fall.

Nå har jeg ikke lest den første boken enda, det må jeg nok gjøre før jeg tar fatt på denne.

Jentene fra Balletten
( Sept ) 

Ikke alle er tilliten verdig. Noen misbruker den grovt. Femten år gamle Mina er i ferd med å ødelegge seg selv. Ingen skjønner at det under Minas atferd ligger en farlig historie. Fra avisredaksjonen leter krimjournalisten Alice Bratt etter «jenter fra balletten». Dette er vellykkede jenter som endrer adferd over natten. De bryr seg ikke lenger om skolen. De har ingen selvrespekt. De er logget av Facebook. Da Mina tar kontakt med journalisten utløses et drama som er større og langt styggere enn noen av dem hadde tenkt. Vil Mina bli trodd? Finnes det flere jenter? Vil den skyldige tas?

Denne boken  kom jeg helt tilfeldigvis over og syntes den virker veldig interessant så dette er en bok jeg definitivt kommer til å skaffe meg når den kommer ut i September.

Hauk og due
( Sept )

 Hauk og due er en roman om svik, vennskap og klassereisen vekk fra det borgerlige, i et Oslo ved inngangen til 1990-tallet. En sensommerdag i 1985 skjer det en ulykke som skal kaste lange skygger inn i Lars og Hauks tidlige voksenliv. Kort tid etter forsvinner Hauk fra skolemiljøet. Det samme gjør etter hvert de to andre vennene i barndomsgjengen fra Gulleråsen. Først syv år senere møter Lars dem tilfeldigvis igjen i et bokollektiv på Frogner, på et stadium i livet der han fører en behagelig tilværelse som kjekk og vellykket jusstudent. Gradvis blir han nødt til å erkjenne hva som faktisk foregikk i tiden etter ulykken, og hvordan det har formet ham som menneske. 
 Denne kom jeg også tilfeldigvis over på nettet og syntes den virker interessant så denne blir nok kjøpt inn når den kommer ut i September en gang.

Dette var mine fremtidige favoritter denne uken, har du noen fremtidige favoritter som du er spent på eller som du gleder deg til å lese?

 

15 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 21

 1. God morgen! Alltid artig å se hva andre skal og har lyst å lese. Ingen av dine står på min liste.Akkurat nå må jeg bli ferdig med filmer før jeg gir meg selv lov til bøker, men først i køen står James Redfields 12te innsikt. Eller «The hour of Decision» som den egentlig heter.Den kom ramlende inn i hylla for lenge siden. Har ikke spesielt lyst å lese den. Det er mest et oppgjør med dårlig samvittighet fordi den har ligget så lenge.
  Ellers har jeg kjøpt «A visit from the Goon Squad» av Jennifer Egan og «Starter for Ten» av David Nicholls som jeg har tenkt å gi til 15-åringen min som begynner å få godt grep på å lese engelsk. Begge vanvittig morsomme, tror jeg. Men først: skrive litt 😉
  Ha en fin dag!
  Hilsen Ellen

  Liker

 2. Jeg har heller ikke lest om Tirsdagsdamene, men det er så mange som leser dem (og låner dem) her på jobb at det har jeg absolutt tenkt å gjøre! Jeg visste ikke at det var kommet ut en bok 2, så nå må jeg hvert fall få lest den første 🙂
  Jentene fra balletten hørtes også ut som en interessant bok, selv om det også hørtes vond ut.
  Ønsker deg en riktig fin helg!

  Liker

 3. Jeg synes Tirsdagsdamene faktisk var ganske morsom. Mye gjenkjennelig fra dameturer jeg selv har vært på..jeg reiste selv til Lourdes bl.a. etter å ha lest denne boka, så det var jo litt ekstra gøy. Har skrevet om den i bloggen min.:)
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/08/ymse-beveggrunner-for-ga-pilgrimstur.html#more

  Så derfor har også jeg lyst til å lese bok nr 2.:)

  Ellers så synes også jeg Hauk og due virker interessant. Håper å få tid til å lese den etterhvert.:)

  Liker

 4. Jeg har ikke glemt å lese det du sendte meg, men har ikke fått tid enda. Skal få gjort det nå i helgen. Disse bøkene du nevner her er helt ukjente for meg, men har en bok av David Nicholls liggende.
  Ha en fin dag, Ellen

  Liker

 5. Jeg er spent på Tirsdagsdamene jeg også og må få med meg begge to:-) Er enig med deg når det gjelder Jentene fra balletten, gleder meg til å lese den.
  Ha en finfin helg, Astrid Terese:-)

  Liker

 6. Da skal jeg gå inn å titte på anmeldelsen din,tusen takk for link.Har hørt mye fint om boken så jeg gleder meg til det blir dens tur. Så artig at du selv reiste på tur dit etter at boken var lest, må ha vært ekstra kjekt ja.
  Klart du må få med deg bok nummer 2 også.
  Ha en fin ettermiddag:-)

  Liker

 7. Så flotte bøker du har valgt Beathe:) Har ikke hørt om noen av de, så her noterte jeg ned så blekket sprutet. Har lånt tirsdagsdamene på biblioteket, men rakk ikke å lese den før den måtte inn gjen. Er visst litt kø på den boken, så mange som liker den antagelig og da må jo den leses etterhvert. Likes den skal jeg nok få tak i bok nr 2 også:) Jentene fra balletten ble jeg kjempenysgjerrig på, skjønner den blir litt uhyggelig å lese:) Ha en herlig fin helg Beathe!:)

  Liker

 8. Eg har lest den første boka om Tirsdagsdamene, og den fekk ein heller lunken omtale. Eg er likevel villig til å prøve igjen, og vil gjerne høyre om korleis det har gått med damene. Boka fyker rett inn på tbr-lista.

  God helg, Beathe!

  Liker

 9. spennende fremtidige favoritter 🙂
  har lest tirsdagsdamene, men syntes ikke den var så voldsom bra, men blir artig å høre hva du syntes om oppfølgeren 🙂
  ha en flotters fredagskveld !

  Liker

 10. For all del, ikke stress med det jeg sendte deg. Det var da mest for moro skyld. Ta en titt hvis eller når du får lyst.
  Er det ikke egentlig litt herlig å ikke kjenne til bøker som andre snakker om. Det syns iallfall jeg. Det er jo på den måten man ofte oppdager nye forfattere.
  Her i Asker er regndråpene på størrelse med små bøker….. Ellen 😉

  Liker

 11. Hei Anita. Jeg har vært inne på linken og lest på bloggen din, noe som forsterka min gamle drøm om å gå ferden de Santiago de Compostela på den spanske siden. Hadde jeg vært sprek og frisk skulle jeg tatt turen.
  Har ikke lest «Tirsdagsdamene,bare hørt om den. Kanskje du vil like «The Camino» som Shirley Maclaine skrev for ca 10 år siden etter å ha gått turen selv. En vakker bok.
  Hilsen fra bokfrelst Ellen

  Liker

Kommentarer er stengt.