Boktema hos Anette – Dette leser jeg nå:-)

Det nærmer seg slutten av August, sommerferien er forlengst over og skolen har begynt igjen. Ute er det et skikkelig høstvær og det er koselig å sitte inne med en god bok eller to.
 Torsdag er boktema hos Anette dag og denne gangen vil hun rett og slett vite hva vi leser akkurat nå.

For øyeblikket leser jeg to bøker som gjør et enormt inntrykk på meg på hver sin måte, det er to  sterke bøker fra virkeligheten.

Denne boken følger bloggeren Linneà gjennom 1 år og hun sliter med spiseforstyrrelser, angst og depresjon. En meget sterk bok, det er tøft å lese om et ungt menneske som lider så mye.Har vel kommet ca halvveis i denne boken, boken er «lettlest» men det er endel å fordøye etterhvert så det går ikke så radig unna likevel.

Den andre boken jeg leser i klarer jeg heller ikke lese så veldig mye ad gangen så det spørs hvor lurt det var å lese to slike bøker samtidig.

Denne hjerteskjærende boken om studenten Martine Vik Magnussen som ble brutalt voldtatt og drept i London i 2008 av Farouk Abdulhak. Han rømte hjem til Jemen etter at han hadde drept Martine og fordi Jemen ikke har utleveringsavtale med Storbritania så blir ikke han stilt for retten for det grusomme han har gjort. Boken tar for seg timene før dette skjedde, samt litt av hvordan livene deres var før hun reiste til London og selvfølgelig hvordan familien og venner har det nå i ettertid. En meget rystende og sterk bok er dette.

I tillegg leser jeg også fortellingen i Fiolinen.

Da er jeg spent på hva nettopp DU leser akkurat nå, og for å bli med på ukens boktema kan du trykke på linken lenger oppe, da kommer du inn på bloggen til Anette.

18 kommentarer om “Boktema hos Anette – Dette leser jeg nå:-)

 1. Klarer man egentlig å ta innover seg to sterke historier på en gang…? Mye av lesegleden er jo å virkelig leve seg inn i romanen man leser. Mister man ikke dette ved å lese flere samtidig?

  Liker

 2. Jeg rakk heller ikke å kjøpe Evig Søndag før det var tomt, men nå har jeg endelig fått forhåndsbestilt en fra neste opplag. Jeg ser veldig frem til å lese boka.

  Liker

 3. Å, det er sånne bøker jeg ikke orker å lese engang. Jeg er så lettpåvirkelig, og den første blir nok litt for nær for meg. Men jeg har hørt veldig mye bra om begge bøkene.

  Liker

 4. To sterke historier! Den første har jeg hørt om, men jeg var ikke klar over at det var utgitt en bok om drapet på Martine Magnussen. Tror jeg må sette disse på listen over bøker å lese, takk for tips 🙂
  Fortellingen i fiolinen har jeg lest; en fin roman 🙂
  God lesing videre!

  Liker

 5. De er det,Lene. Nå er Linneà boken trykket i ganske store bokstaver og har nesten 200 sider så den kunne vært lest ut på en dag, men det er litt som skal fordøyes underveis. Tøft å lese om unge som har slike problemer.

  Liker

 6. Det er det,men nå har jeg bestemt meg for å lese ferdig Evig Søndag i løpet av dagen og den andre tar jeg i helgen… så blir det litt annet en god stund fremover tror jeg. Ønsker deg også en fin helg,Anette:-)

  klem Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.