Fremtidige favoritter # 20:

Dette er en spalte av Elin og bloggen BOKELSKERINNEN legger ut hver Fredag. Den går ut på å fortelle om bøker du gleder deg til eller er litt spent på, og dette kan være bøker du allerede har eller som du venter skal bli gitt ut.

Den første har jeg hatt med en gang før men jeg ble så glad når jeg så at den kommer ut på norsk nå i september. Dette er andre boken av en triologi i sjangeren «Elegant krim» og jeg gleder meg til å møte Marianne Jidhoff igjen. Disse bøkene skal filmatiseres. Infoen kommer på svensk for jeg fant ingen info på norsk.

To ganger er en vane
( Sept )

Under mellandagarna sker ett märkligt överfall, riktat mot en av de anställda vid det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall. Offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad. Uppenbarligen har förövaren varit ute efter att döda. Brottet är extremt hårdbevakat av media, och polisen blir snart varse att The Chinese Wall inte bara är ett lämpligt firmanamn utan också ett begrepp för hur alla inom företaget blockerar informationsflödet till omvärlden. Det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål som kan leda utredningen vidare.

Offret, som de första dagarna svävar mellan liv och död, lyckas till slut bli så pass bra att ett förhör kan komma till stånd. Men också här blir det tvärnit, och polisen befinner sig i en återvändsgränd.

En annen krimbok jeg gleder meg til i høst er den nye til Alexandra Beverfjord, Kronprinsen.
Nå kunne jeg sikkert likge gjerne tatt med den første boken Kretsen for  jeg har ikke lest den enda, den ligger å venter i hyllen, men jeg har hørt så mye bra om den og tror absolutt dette er noe for meg. Derfor gleder jeg meg til denne også

I en stille og iskald februarmåned rystes Norges hovedstad av et bestialsk dobbeltdrap. Ofrene er et par som har funnet hverandre på tvers av etniske skillelinjer. Det viser seg at dette bare er starten på noe langt verre, og ting tyder på at sterke nynazistiske nettverk har gjenoppstått. Vi følger reporterteamet Joakim Lund Jarner og Agnes Lea gjennom tre intense døgn i deres jakt på gåtens løsning. Med seg har de fotografen og hackeren Isa Eng, som viser de to veien inn til en mørk underverden hvor nazister og antinazister gjennom flere tiår har ført en brutal krig uten at myndigheter eller politiet har grepet inn. Samtidig plages Joakim Lund Jarner av drømmer om sin avdøde søster, Iben, som ble funnet hengt i skogen da hun var 16 år. Men begikk hun virkelig selvmord den gangen?

Vi var familien Mulvaney  har blitt filmatisert og er en av forfatterens mest kjente bøker. En annen bok av forfatteren som jeg kunne tenkt meg å lest er «Graverens datter».

Vi var familien Mulvaney

( Okt )
Familen Mulvaney lever tilsynelatende et perfekt familieliv og er respektert og likt av alle. Men på Valentinsdagen i 1976 skjer det noe som den 16 år gamle datteren Marianne er involvert i. Det blir hysjet ned i byen og blir ikke diskutert i familien. Denne hendelsen preger senere personenes liv. Flere år senere prøver Judd å få klarhet i sin egen fortid, den hemmelige sannheten fra den natten ødelegger familielivet med tragiske konsekvenser.

Den siste boken   jeg tar med i dag er på vei hjem til meg og som jeg er veldig spent på. Likte coveret godt også.

En god sak

Vellykkede investorer med skjulte interesser, et fargerikt hippiepar, besatt av David Bowie. Og store penger i fritt omløp. En angrende synder, et gedigent boligprosjekt med mørke sider – og to livsfarlige kvinner. Noen må betale prisen, Foyn. Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir viklet inn i sin vanskeligste sak noensinne, også denne gang med et skremmende realistisk bakteppe. Og i kulissene opererer politimannen Wilhelm Mørk og kriposetterforsker Alice Anderson. Å ha rett er ikke det samme som å få rett, Foyn.

Dette var mine  fremtidige favoritter denne uken, hvilke fremtidige favoritter har du?
Har du lyst å bli med på denne utfordringen kan du gå inn her.

Tagged:

16 thoughts on “Fremtidige favoritter # 20:

 1. Mary-Anne 17. august 2012, kl. 12:05 Reply

  de to siste bøkene ble eg veldig nysjerrig på nå. er begge de bøkene ute i butikken nå ?

  Lik

 2. Beathesbokhylle 17. august 2012, kl. 12:13 Reply

  Den nederste er, men den over kommmer ut i Oktober en gang.

  Lik

 3. Bokelskerinnen 17. august 2012, kl. 13:26 Reply

  Oates bok har jeg også lyst til å lese. Oprah hadde den med i bokklubben sin en gang, og Kronprinsen står øverst på leselisten min for i høst. Skal kaste meg over den når jeg finner den i butikken. God fredag 🙂

  Lik

 4. Beathesbokhylle 17. august 2012, kl. 18:00 Reply

  Tusen takk for det og det samme til deg:-)

  Lik

 5. Anette 17. august 2012, kl. 19:46 Reply

  Flotte fremtidige favoritter! Nå har jeg ført opp flere på leselisten min 🙂 Liker godt Denise Rudberg, men har ikke lest noen av krimbøkene hennes enda! God helg og klem fra Anette 🙂

  Lik

 6. Karete 17. august 2012, kl. 19:49 Reply

  Bøkene til Oates og Beverfjord vil jeg garantert lese 🙂 Jeg er fortsatt litt skeptisk til Mehlum. Den forrige boken hans synes jeg var traurige greier….tror det skal mye til før jeg gir ham en ny sjanse 😉 Ønsker deg en fin helg!

  Lik

 7. Beathesbokhylle 17. august 2012, kl. 20:07 Reply

  Jeg tror du vil like den forrige boken «Et sidesprang» så jeg anbefaler deg å lese den engang.
  Ha en fin helg du også,Anette:-)
  Klemmer

  Lik

 8. Beathesbokhylle 17. august 2012, kl. 20:08 Reply

  Jeg har ikke lest noe av han før og når jeg ble spurt fra forlaget om jeg kunne tenkt meg og lese denne ville jeg gi det en sjanse.Ha en fin helg du også:-)

  Lik

 9. Bokofilia 17. august 2012, kl. 21:16 Reply

  Kjempefine favoritter! Jeg er veldig glad i Oates. Har faktisk kikket på denne på Amazon for en liten stund siden. Hmmm…kanskje et tegn på at jeg bør kjøpe den, dette! Ha en fin helg!

  Lik

 10. Beathesbokhylle 17. august 2012, kl. 21:48 Reply

  Jeg har ikke lest noe av forfatteren før så jeg er veldig spent:-) Mulig dette er et tegn, at det er meningen du skal lese denne! Ha en fin helg:-)

  Lik

 11. Anonym 18. august 2012, kl. 00:31 Reply

  Jeg har liksom tatt lesepause, men det er bare på liksom.Det dukker stadig opp fristelser. Idag har jeg satt meg på venteliste på biblioteket for å låne Per Pettersons «Jeg nekter» Gleder meg spent på om han leverer like bra som han pleier. Og – Gabi Gleichmann – «Udødelighetens Elixir» som høres interessant ut. Greit med bibliotek, for nye bøker har alltid kort lånetid så da må jeg lese de ferdig fort isteden for å stable dem blant de halvvleste på bordet.
  Nattahilsen fra Ellen

  Lik

 12. Beathesbokhylle 18. august 2012, kl. 08:49 Reply

  Har ikke lest noe av Per Petterson men skal notere meg navnet. Jeg fikk tilsendt «Udødelighetens Elixir» her om dagen,det er en nok jeg er spent på.
  Ha en fin Lørdag:-)

  Lik

 13. Anonym 18. august 2012, kl. 09:45 Reply

  Ut å stjæle hester,Beathe. Den må du lese. Idag blir den brukt som undervisningsbok for litteraturstudenter etter å ha mottatt all verdens priser. Jeg syns han er skjønn. Anbefales til alle. Litt regntung hilsen fra Asker 😉

  Lik

 14. Beathesbokhylle 18. august 2012, kl. 14:04 Reply

  Ok,tusen takk for tips, den skal jeg jammen sjekke ut:-)

  Lik

 15. Anita Ness 18. august 2012, kl. 22:33 Reply

  Oj, her er det flere jeg også kunen tenke meg å lese… så denne bokhøsten blir travel..:)

  Lik

 16. Beathesbokhylle 18. august 2012, kl. 22:57 Reply

  Ja,det blir en veldig travel høst om en skal få lest alle de bøkene en ønsker!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: