Fremtidige favoritter # 15

Dette er en ukentlig utfordring eller spalte om du vil fra Elin og bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om bøker som du har lyst til å lese, gleder deg til, eller er spent på. Elin har valgt å ta for seg klassikere denne uken, det har ikke jeg for jeg er lite flink å lese klassikere. Der har jeg mye å gå på for å si det mildt.
Her er mine Fremtidige favoritter denne uken.

NETTER I SJASMIN
(September)
1942, og verden er i krig. I Cardiff har Saba vokst opp med libanesisk far og tyrkisk bestemor. Hun er sangerinne, og hun takker ja til en rolle i et stykke som skal settes opp for de allierte troppene i Midtøsten. Hun reiser fra et begynnende kjærlighetsforhold til jagerpiloten Dom. Også han sendes på utenlandsoppdrag, og muligheten til å møte Saba igjen, gir ham håp. For den britiske regjeringen får Saba også snart en helt annen og uventet rolle som spion. Hun kommer i kontakt med dobbeltagenter og diplomater, filmstjerner og smuglere. Noen er ute etter stemmen hennes, andre er ute etter vennskap, og atter andre igjen er ute etter hemmelighetene hun har tilgang på.
Denne boken kommer ut ved Vigmostad & Bjørke forlag i September, denne ser jeg veldig frem til. Jeg likte også veldig godt coveret.

TRÅDEN
( August )
 En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.
Jeg har lest en liten smakebit av denne boken i novellesamlingen » En aften på Kreta» og jeg må bare si at jeg gleder meg veldig til å kunne lese hele historien.
Denne boken kommer ut ved Schibsted forlag i August.

BLOMSTENE I SHANGHAI
(August )Set in 1930s Shanghai,the Paris of the East, but where following the path of duty still takes precedence over personal desires, a young Chinese woman named Feng finds herself in an arranged marriage to a wealthy businessman. In the enclosed world of her new household-a place of public ceremony and private cruelty-she learns that, above all else, she must bear a male heir. Ruthless and embittered by the life that has been forced on her, Feng seeks revenge by doing the unthinkable. Years later, she must come to a reckoning with the decisions she has made to assure her place in family and society, before the entire country is caught up in the fast-flowing tide of revolution.

Informasjon om denne boken var ikke å finne på norsk, så dermed la jeg heller ut info på Engelsk. Jeg falt først for coveret og tittelen tiltalte meg, når jeg leste hva den handlet om var jeg heller ikke i tvil.
Denne boken kommer ut på Juritzen forlag i August.


Dette var mine Fremtidige favoritter denne Fredagen, for å være med på denne utfordringen eller for å se andres Fremtidige favoritter denne uken kan du gå inn her.
8 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 15

  1. Jeg har enda ikke lest noe av Victoria Hislop, men har hørt mye bra om henne. Jeg kjøpte en bok kalt Øya, men den ga jeg til min bestemor. Hun elsket boken… hun er heller ikke noen stor leser da, =)

    Fin oppdatering på bloggen din, =)

    ~Sindre E

    Liker

  2. Tusen takk for det,Sindre:-) Selv har jeg lest Drømmehjerte,som jeg likte veldig godt og så novellesamlingen » En aften på Kreta». Øya har jeg liggende ulest, kanskje jeg må få lest den før Tråden kommer.Er spent på Øya for jeg har bare hørt positivt om den.Kan også anbefale deg å lese Drømmehjerte.

    Liker

Kommentarer er stengt.