Boktema hos Anette – Boken som ville blitt den perfekte film/tv-serie!

Vi har kommet til den aller siste dagen i Mai og vi har fått en solid forsmak på SOMMER! Måtte det bare fortsette de neste månedene. Nå skal ikke jeg sitte her å bable om vær og vind derimot skal jeg snakke om bok og film. Temaet hos Anettesbokboble i dag er nemlig å finne frem til hvilken bok du mener hadde vært perfekt å lage en film eller tv-serie av. Et veldig bra tema for det er uendelig mange bøker der ute som kunne egnet seg på læretet, noen av mine favoritt bøker fra i år vet jeg det skal bli film/ tv-serie av så de tar jeg ikke med her.

 • Vi møtes på Chocolate Heaven & Sjokolade- englenes diett av Carole Matthews

«Glem diamanter. Sjokolade er en jentes beste venn! Noen kvinner har svart belte i shopping, andre er en hund etter champagne. Noen liker å kose seg med en god bok, mens andre foretrekker en kveld på byn.. Men det eneste Lucy Lombard ikke kan leve uten, er sjokolade! I følge Lucy er det ikke kaffe som kurerer gruff, det er sjokolade. Det er medisinen mot alt fra hjertesorg til hodeverk, og hun er ikke den eneste med denne overbevisningen. Tre andre deler hennes søte, mørke lidenskap: Autumn, Nadia og Chantal. Så ofte de kan møtes venninnene på stamkafeen Chocolate Heaven, der de blir traktert etter behov av de to skrullene Clive og Tristan. Ved store kriser kan behandlingen ta hele dagen, som når man oppdager at kjæresten er en uforbederlig rundbrenner, sjefen er en stor flørt, eller når den spillegale ektemannen er nær ved å ruinere hele familien.»

» Lucy trodde hun og Aidan skulle leve lykkelig alle sine dager, men så tar hun ham bokstavelig talt på senga med en annen kvinne. Som vanlig er hun ikke den eneste som har problemer. Autums nye kjæreste har ennå ikke møtt foreldrene hennes. Mannen til Nadia sverger på at han ikke lenger er spilleavhengig, men kan hun stole på ham? Chantal prøver å redde ekteskapet, men det går ikke helt etter planen. Det er klart venninnene trenger store mengder sjokolade for å takle alle utfordringene som står i kø!»
 
Jeg liker alle bøkene jeg har lest av forfatteren men jeg syntes disse to «tar kaken» og en god del scener fra disse bøkene kunne jeg tenkt meg å sett «live», dette er en sjokoladespisende venninne – gjeng som er i forskjellige stadier i livet og det er ikke måte på hva de gjør for å stille opp for hverandre.

 • Frihet og fangenskap av Simona Ahrnstedt

Det er desember 1880 i Stockholm, og på Operaen møtes de for første gang. Hun – den rødhårede Beatrice Löwenström, lever et innestengt og regelstyrt liv hos onkelen sin og hans familie. Han – den karismatiske Seth Hammerstaal, er byens mest beryktede ungkar. Han er en av Sveriges rikeste menn, og har aldri latt seg styre av regler og konvensjoner. Etter kvelden på Operaen krysses deres veier stadig oftere. Seth fascineres av Beatrices intelligens og frittalenhet. Hun er ulik alle andre kvinner han har møtt, og det tar ikke lang tid før de to vikler seg inn i en komplisert, men lidenskapelig romanse. Men beruselsen blir kortvarig. Det finnes en avtale som mennesker i Beatrices nærhet har fått i stand – en plan for Beatrices fremtid som innebefatter verken frihet, lykke eller Seth…
Denne boken likte jeg veldig godt og kunne fint sett denne for meg som en film, eller kanskje en liten mini-serie?
 •  Ønskemesterens datter – Mørk Engel av Laini Taylor
 Mørk Engel er en fantasyroman ulik noen annen. ‘De verdensbyggende beskrivelsene er nok til å gi deg hjertebank’ mener anmelderen i The New York Times, der den også er utvalgt til Editors Choice list. Boken tar oss med til Praha og inn i en verden vi aldri før har sett: Rundt om i verden dukker det opp håndavtrykk som er brent inn i helt vanlige dører. I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten. Og i de trange smugene i Praha er Karou, en ung kunststudent i søken etter sin egen ukjente historie, i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden. Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?
Knallbra bok som jeg absolutt kan se for meg hadde blitt en magisk film  med Karou i spissen!
 • Hotellet på hjørnet av bitter og søt av Jamie Ford
 
 Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. 
Husker jeg slukte denne boken når jeg leste den for ett par år siden og kunne godt tenkt meg å sett denne på film.

Tagged:

18 thoughts on “Boktema hos Anette – Boken som ville blitt den perfekte film/tv-serie!

 1. Ann Kristin 31. mai 2012, kl. 06:39 Reply

  Her var det mange gode valg, Beathe. Det hadde blitt en spennende og morsom tv-høst hvis disse bøker hadde stått på sendeprogrammet. 🙂

  Lik

 2. Beathesbokhylle 31. mai 2012, kl. 09:25 Reply

  Takk,det hadde blitt litt av en tv-høst dette og tenk om det hadde skjedd!!

  Lik

 3. Mai Lene 31. mai 2012, kl. 10:21 Reply

  Så gøyale bøker. Dei første trur eg eg hadde likt. Sjokolade er jo veldig herlig =)

  Lik

 4. Anonym 31. mai 2012, kl. 10:29 Reply

  Nå ble jeg utfordret, men har ingen ferdig ønskeliste. God litteratur er allerede filmet. Det er også en del dårlig litteratur dessverre. Jeg ser MYE film og blir stadig skuffet. Likevel tenker jeg ofte når jeg leser at jeg gjerne skulle sett boka på film, men i farta husker jeg ikke hvilke.
  MEN, hvis jeg skal lage meg en ønskeliste tar jeg gjerne «Hotellet på hjørnet» jeg også.
  Noen av Doris Lessings store verk er jeg forundret over at ikke er filmet og ville blitt henrykt over å få se på film.

  Også Christian Jacq sine bøker fra Egypt. Han har skrevet en fabelaktig serie om Ramses. Den tar jeg gjerne på DVD fra sofakroken ja.
  Hilsen fra Ellen

  Lik

 5. astridterese 31. mai 2012, kl. 11:07 Reply

  Her var det mange fine bøker å velge mellom 🙂 Jeg er helt enig i Mørk engel og Hotellet på hjørnet av bitter og søt. Jeg hadde ikke sett den siste for meg som film før i dag, men du har helt rett. Den burde virkelig bli film!

  Lik

 6. Beathesbokhylle 31. mai 2012, kl. 13:18 Reply

  Det er jo det:-) Jeg fikk veldig lyst på sjokolade når jeg leste disse bøkene.

  Lik

 7. Beathesbokhylle 31. mai 2012, kl. 13:23 Reply

  Enig med deg, ikke alt der ute som er bra. De bøkene du nevnte sist har jeg lagt på ønskelisten min inne på bokelskere.no, for de skal sjekkes ut. Ramses har jeg ikke hørt om,så det må sjekkes næremere ut, tusen takk for tips, Ellen. jeg er for øvrig nesten ferdig med boken «En vannmelon,en fisk og en bibel» og jeg likte den godt. Ha en fin dag Ellen

  Lik

 8. Beathesbokhylle 31. mai 2012, kl. 13:24 Reply

  Tusen takk for det:-) ja, den hadde jeg absolutt likt som film. Ha en fin dag Astrid:-)

  Lik

 9. Anonym 31. mai 2012, kl. 14:08 Reply

  Den som kunne vært litt flinkere til å sette av mer «lesetid»…. sukk.
  Jeg er nysgjerrig på Kyprosboka og har en følelse av at jeg kanskje kommer til å kjøpe den istedenfor å vente flere måneder på bibliotek. Vi får se, men jeg glemte å nevne en til jeg gjerne skulle sett som film : «Brente Skygger» av Kamila Shamsie. Den har du sikkert lest? Jeg elsket den boka!!!!
  Jeg kan ikke lese bøker med sjokolade i tittelen. Tror dere skjønner hvorfor :-))))

  Lik

 10. Beathesbokhylle 31. mai 2012, kl. 15:29 Reply

  Ja,jeg prøver å sette av hver Onsdag til å lese mens barna er på skolen,men ikke alltid jeg får det til likevel.»Brente skygger» har jeg ikke lest, men har den på listen min.

  Lik

 11. Siljeblomst 31. mai 2012, kl. 17:23 Reply

  Jeg måtte ha med meg Daughter of Smoke and Bone, jeg også 🙂

  Lik

 12. Groskro 31. mai 2012, kl. 20:22 Reply

  Dette er bøker jeg ikke har lest, men utfra bloggposten din så ser dette ut til å kunne bli fine filmer 🙂

  Lik

 13. Gråbekka`s Blogger 31. mai 2012, kl. 21:12 Reply

  Flotte valg:) Helt enig med «Mørk engel»:) Elsker skikkelig fine jentefilmer, så hadde sett og sikkert elsket Carole Matthews filmatiserte bøker:) Jamie Fords bok gleder meg veldig til å lese og etter det vil jeg sikker se den også på kino:) Veldig bra innlegg:) Ha en flott kveld:)

  Lik

 14. Beathesbokhylle 31. mai 2012, kl. 22:35 Reply

  Så glad jeg er for at det faktisk skal bli film av den:-)

  Lik

 15. Anette 2. juni 2012, kl. 09:26 Reply

  Så mange flotte bøker, og Chocolate Heavenfilmer ville jo vært helt perfekte!! God helg, kjempeklem til deg fra meg 🙂

  Lik

 16. Beathesbokhylle 2. juni 2012, kl. 09:42 Reply

  Ja,jeg syntes det og jeg vil anbefale deg å lese bøkene.

  Lik

 17. Beathesbokhylle 2. juni 2012, kl. 09:45 Reply

  Tusen takk for det Isabella:-) Kan anbefale deg CM sine bøker,Frihet og fangenskap er en bok jeg tror du vil like og du kan se anmeldelsen på den her:http://beathesbokhylle.blogspot.no/2012/03/bokanmeldelse-frihet-og-fangenskap-av.html

  Ønsker deg en fin Lørdag:-)

  klem

  Lik

 18. Beathesbokhylle 2. juni 2012, kl. 09:48 Reply

  Tusen takk for det Anette:-) Ja, det hadde gjort seg med en film av disse jentene, helt klart. En riktig god helg til deg også:-) klem

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: