Bøker som kommer ut i April

Her er en liten liste over bøker som kommer ut i denne måneden og som står på min ønskeliste, noen av bøkene som blir gitt ut denne måneden har jeg allerede vært så heldig at jeg har fått fra forlagene og de tar jeg ikke med her.

Pax forlag ( 13/4 )
TITANIC

Natt til 15. april vil det være nøyaktig 100 år siden verdens mest kjente skipsforlis. Hva skjedde egentlig under Titanics skjebnesvangre jomfrutur? Var dette egentlig et unikt forlis? Og, var skipet egentlig unikt for sin tid? Titanics forlis er en historisk hendelse, men den er også mytisk. Mytedannende fremstillinger oppsto bare dager etter forliset var et faktum og lever fortsatt med oss som vår tids store fortelling om naturens lunefulle kraft og det gamle Europas undergang. Forfatterne viser hvordan den mytiske kraften både ligger i selve hendelsen og i samtidens og ettertidens fortolkning. Om ødeleggelsen av Pompeii skal Goethe ha sagt: «Det har skjedd mange ulykker i verden, men ikke mange som har gitt ettertiden så mye underholdning». Titanic-forliset har gitt ettertiden uendelig mye underholdning, fra høylitterær poesi til populærkulturelle romaner og filmer. Forfatterne ser nærmere på skipet, forliset og forlisets virkningshistorie med et norsk blikk og med vekt på de norske passasjerene som var om bord.

Pax forlag ( 15/4 )

HIMMELEN ER FOR ALLE
Ti år gamle Benedict er henrykt over familiens nye hjem i Swaziland. Det har verdens vakreste hage, full av fugler, småkryp og sommerfugler. Der glemmer han helt at det ikke alltid er så lett å være den midterste i en søskenflokk, og slutter å bekymre seg for Mama Angels sviktende kakebakeforretning. Benedict vil så gjerne være til nytte. Han har en egen evne til å komme i kontakt med folk, og klekker stadig ut ideer for å hjelpe til der det trengs. Om det nå er en fugl som trenger en skikkelig begravelse, Mamas kaker som må selges, eller den tøffe, men redde jenta Nomsa fra skolen som trenger at noen ser hva som skjer. 
 Himmelen er for alle er en frittstående fortsettelse av suksessen Å bake kaker i Kigali. Her får vi et nytt herlig møte med Angel Tungaraza og familien hennes i en bok som er like varm og sjarmerende som den første.
Pax forlag ( 20/4 )
 MISSISSIPPI
 Byjenta Laura McAllan flytter med ektemannen Henry til en avsides gård i Mississippi i 1946. Henry elsker jorda, men Laura sliter med å finne seg til rette, ikke minst fordi hun må bo under samme tak som sin hatefulle svigerfar. Da Henrys bror Jamie og den svarte nabogutten Ronsel vender hjem fra krigen, endrer livet seg. I Jamie finner Laura en som ser henne, men i et lokalsamfunn preget av dyp rasisme vekker Jamie også forakt og frykt på grunn av sitt vennskap med Ronsel. Og da Laura forstår hva som er i ferd med å skje med familien, har Ku Klux Klan allerede trådd ut av skyggene. I Mississippi forteller Hillary Jordan medrivende og uhyre sterkt om forbudt kjærlighet, vennskap og hat i et Sørstatene etter Purpurfargen og forut for Barnepiken og Bienes hemmelige liv. Boken har vunnet flere priser og vært en internasjonal bestselger siden den først kom ut i 2009. Hilary Jordan vokste opp i Texas og Oklahoma og jobbet som tekstforfatter inntil hun debuterte med Mississippi.
CapplenDamm  ( 23/4 )
JENTA PÅ KLIPPEN
  
Gyldendal forlag ( April )
KARITAS
  Karitas Jónsdóttir vokser opp i en stor, farløs søskenflokk. Det betyr trange kår, men moren er fast bestemt på at alle skal ha en utdanning, og Karitas er en talentfull kvinne. Et tilfeldig møte med en kvinne bak et staffeli forandrer livet hennes, sender henne til København for å studere og gjør kunsten og kjærligheten til stadig viktigere omdreiningspunkter for Karitas.

Karitas forelsker seg i den vakre Sigmar, en fisker. De gifter seg og får barn, men han stuer henne vekk på et øde gårdsbruk mens han selv seiler jorden rundt på de syv hav. Da Karitas føder tvillinger, orker hun ikke mer, og overlater det ene av barna til søsteren, Bjarghildur. Selv flytter hun med to av barna til det lille samfunnet Örefi, hvor de tilbringer de neste 14 årene. Da Sigmar plutselig dukker opp idet krigen bryter ut i Europa, må Karitas igjen velge mellom kunsten og kjærligheten.
Dette er første av to bøker i serien.

Det er med andre ord mye å glede seg til i April også,skrev jo i oppsummerings innlegget mitt for Mars måned at jeg skulle prøve å la være å kjøpe bøker denne måneden, det gjenstår å se om jeg klarer det når det er så mange bra bøker som kommer ut.

Kos dere i påsken alle sammen med eller uten bøker.

Tagged:

7 thoughts on “Bøker som kommer ut i April

 1. Gråbekka`s Blogger 2. april 2012, kl. 11:49 Reply

  Bra ønskeliste:) Kunne tenkt meg å lest alle sammen selv:) «Karitas», gleder jeg meg også til:)Kos deg videre!:) Klæm!:)

  Lik

 2. Askeladden 2. april 2012, kl. 12:08 Reply

  Her var det mange spennende bøker og ikke minst vakre omslag:). Noen har jeg skrevet på leselista mi. Jeg gleder meg ekstra mye til Jenta på klippen siden Orkideens hemmelighet var en favoritt:)

  Lik

 3. Beathesbokhylle 2. april 2012, kl. 12:27 Reply

  Tusen takk for det og i like måte:-)

  Lik

 4. Beathesbokhylle 2. april 2012, kl. 12:28 Reply

  Orkideens hemmelighet har jeg ikke lest enda, så den må jeg også få tak i,mye bra i vente med andre ord:-) Ha en fin dag!

  Lik

 5. Bokelskerinnen 2. april 2012, kl. 14:18 Reply

  Jeg har Hillary Jordans bok på engelsk, og tenkte jeg skulle lese den på originalspråket etter hvert 🙂

  Lik

 6. Beathesbokhylle 2. april 2012, kl. 20:48 Reply

  Ja,dden boken er jeg veldig nysgjerrig på:-) Ha en fin kveld:-)

  Lik

 7. Pia 3. april 2012, kl. 08:35 Reply

  Takk for nye boktips! De eldste gutta har blitt veldig opptatte av Titanic, kan tenke meg at den Titanicboka ville vært noe for dem. God påske!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: