Gode,gamle favoritter #1

 Jeg liker veldig godt slike utfordringer og er med på flere hver eneste uke, det er en kjempefin mulighet til å oppdage bøker en ellers ikke hadde oppdaget og en finner nye og spennende blogger. I dag ser jeg at Kristine som driver Kristine`s skriblerier har startet en ny utfordring som hun kaller «gode,gamle favoritter». Som den «nyfrelste» bokelsker som jeg er så har jeg ikke lest SÅÅÅ mange bøker, men bevares jeg har fått med meg at det fantes bøker og har lest noen av dem.

For noen år siden leste jeg en serie som heter «Inga Torfinnsdatter» som jeg vil fortelle litt om i dag, serien som består av åtte bøker er skrevet av Salmund Kyvik.

Kjærlighet og hemmelige stevnemøter, arrangerte ekteskap, drap og trusler – alt er flettet sammen til en meget spennende og dramatisk historie fra en tid da blod og ætt kunne bety alt i livet. Både på godt og vondt.

I den spennende serien om Inga Torfinnsdatter, møter vi den 16 år gamle jenta fra den adelige Smør-slekten på Vestlandet og følger hennes dramatiske liv i en tid da kongemakten forsvant ut av landet og den norske adelen stadig ble svekket.
 Høststormene raser på Vestlandet og brannene herjer. Bergen by plyndres av sjørøvere og den unge og hevngjerrige presten Peder truer med hekseforfølgelse!  Hjemme på Smørgården sitter Inga med kjennskap til den beryktede og forbudte svarteboken …


 Husker godt at jeg slukte denne serien og det var jo spennende siden jeg selv er fra Bergen, Inga flytter jo etterhvert på østlandet hvor hun bosetter seg etter at hun ble gift.

Tror jeg skal børste støv av disse bøkene igjen jeg. Har du lyst til å lese om flere gode, gamle favoritter så kan du gjøre det her.

Sendt av

Så kjekt at du fant veien til bloggen min! Her finner du omtaler og annet bokrelatert stoff

4 thoughts on “Gode,gamle favoritter #1

  1. Spennende serie! Eg elska seria og denne kunne eg gjerne tenkt meg å lese. Takk for tips og kjekt at du blei med på utfordringa mi 🙂 Og velkommen igjen til å dele fleire gamle favoritter neste veke 🙂

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s